Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 51 til 60 av 62 sitater

... alle de feiltrinn vi mennesker gjør når vi får bestemme selv, kan sannelig få en til å undres over hvorfor vi så gjerne vil gjøre det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Om det eksisterer en kvinnelig svakhet som lot seg avgrense like skarpt som evnen til å telle til tre og ikke lenger, kunne kanskje kvinners liv i samfunnet behandles med vitenskapelig sikkerhet. I mellomtiden finnes ulikhetene der, og mulighetene for variasjon er faktisk meget større enn noen skulle tro ut fra de frisyrer og de kjærlighetsfortellinger - på prosa eller vers - som kvinner setter høyest.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Hvorfor skal en sånn inntørket gammel ungkar plutselig gifte seg?" sa Sir James. "Han står jo alt med det ene benet i graven."
"Han har vel tenkt å hale det opp igjen, da, antagelig."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var som om gjenskjæret av en hvit, solbelyst vinge hadde strøket over trekkene hennes og gitt dem en svak rødme.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selvfølgelig er det ikke noe krav at et menneske alltid skal snakke godt for seg. Det er bare det at man kan si noe om deres intellekt hvis de er i stand til det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En tekst, om den er laget av profet eller poet, utvider seg og blir til det vi legger i den,

Godt sagt! (12) Varsle Svar

En manns sinn og intellekt, det han måtte ha av slikt, har alltid det fortrinn at det er maskulint, på samme måte som det minste bjerketre er av et mer opphøyet slag enn den høyeste, mest elegante palme. Ja, selv hans uvitenhet er av en bedre sort. Det er mulig at Sir James ikke selv hadde kunnet trekke en sånn slutning; men i kraft av tradisjonen utstyrer et vennlig forsyn selv den slappeste karakter med nok lim og stivelse til å opprettholde slike forestillinger.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det skal svært tydelig oppførsel til før man slutter å tolke andres handlinger ut fra egne grunnfestede oppfatninger, hva enten det gjelder tillit eller mistillit.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Vi mennesker sluker mange skuffelser mellom frokost og middag; vi holder tårene tilbake og er litt bleke om nebbet og svarer når noen spør: "Nei da. Det er ingenting."
Vår stolthet hjelper oss. Og stolhet er ingen dårlig egenskap når den bare hjelper oss til å skjule at vi selv er såret, og ikke til å såre andre.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Man skal ikke søke for dypt etter motiver, Miss Brooke vet at de kan komme til å virke svake når de blir formet i ord, en grovere virkelighet kan da svekke innholdet. Frø som skal spire, må holdes skjult for lyset.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

VibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli HagelundReadninggirl30Harald Kmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtLinda NyrudTone SundlandJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenTine Sundal