Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 41 til 50 av 62 sitater

Stakkars Mr. Casaubon hadde gått seg vill i små rom og vindeltrapper. I intense grublerier over fruktbarhetsgudene i Samothrake, eller i en utlegning om mytegranskere som hadde trukket dårlig underbygde paralleller, mistet han lett av syne enhver hensikt han måtte ha hatt med å fordype seg i noe av dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På den annen side hadde man altså Tyke, en mann som ofret seg helt og holdent for sin prestegjerning, som bare var hjelpeprest i en annekskirke til St. Peters og hadde tid til ekstraoppgaver. Ingen hadde noe å si på Mr. Tyke, bortsett fra at de ikke tålte synet av ham og mistenkte ham for å preke bare tomme fraser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Også sjeler har mange fargetoner, slik hud har det. Det som kler den ene, kler ikke alltid den andre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var et hus som trengte barn og mange blomster, åpne vinduer og glimt av vakre lyse punkter innimellom alt det mørke, for å bli et lykkelig og muntert hjem.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Man må være fattig for å vite hvor deilig det er å kunne gi!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis ikke vinkjelleren din er noe særlig å skryte av, farer det ikke en strøm av tilfredshet gjennom deg når du ser en gjest holde glasset sitt opp mot lyset og stirre vurderende på det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For i mengden av middelaldrende menn som utfører sitt yrke fra dag til dag, rutinemessig slik de knytter slippet, finnes det alltid noen som en gang har villet utføre betydningsfulle gjerninger og forandre verden aldri så lite. Vi får nesten aldri høre historien om hvordan de kom til å tilpasse seg gjennomsnittet slik at de kunne bli puttet i boks, tretten på dusinet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men det var ikke bare ut fra kjærlighet til sin fremtidige ektemann hun gjerne ville lære latin og gresk. Hun betraktet denne delen av menns lærdomsdomene som en plattform, og fra denne plattformen kunne man se den store sannhet klarere og tydeligere enn på noen annen måte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Av alle de feil vi gjør, er spådommer de minst nødvendige.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og alle de feiltrinn vi mennesker gjør når vi får bestemme selv, kan sannelig få en til å undres over hvorfor vi så gjerne vil gjøre det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Lars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TReadninggirl30FindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLillevi