Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 57 sitater

Det finnes ingen vei så flat at man ikke kan snuble og skli utfor.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

...for det hjertet er fullt av, taler tungen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og jeg sier at kvinneråd er godt å få,
følg det dersom du har råd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For en gift kone er ikke en handelsvare som når den først er kjøpt, kan tilbakeleveres, byttes eller skiftes ut; det er en uoppløselig tilstand som varer hele livet ut; det er et bånd som når du først har det rundt halsen, forvandles til en gordisk knute, for om ikke dødens ljå kutter det over, kan det ikke løses.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-Sannelig Sancho, sa don Quijote, - måtte Gud gi meg like god lykke i det jeg ønsker, som du vet å finne passende ordspråk til det vi snakker om.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når lykken banker på, husk da døren opp å slå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Slik er det nok, sa Samson, - men hva skjedde med de hundre dukatene? Ble de skuslet bort? Sancho svarte: - Jeg brukte dem til fordel for meg selv, min kone og barn, og de er årsaken til at min kone tålmodig har avfunnet seg med mine vandringer på veier og stier i min herre, don Quijotes tjeneste, og om jeg skulle vende hjem uten en maravedí og uten eselet, ville det bli verst for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For alt jeg vet har fanden planlagt å sette krokfot for meg med den slags guvernørskap slik at jeg faller og slår inn jekslene? Som Sancho ble jeg født, som Sancho vil jeg dø. Såfremt det til tross for dette, fra det ene gode til det neste, og uten megen flid og stor risiko fra min side, skulle tildeles meg av himmelen en øy, eller noe lignende, ville jeg ikke være så dum at jeg forkastet den, for det sies også: "En liten kalv er bedre enn ingen", og "Når lykken banker på, husk da døren opp å slå".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sancho, min venn, du skal vite at jeg etter himmelens vilje ble født inn i denne vår jernalder, for i den å gjenopprette gullalderen, eller Den gyldne alder, som den også kalles.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
  • Denslags filosofi forstår jeg meg ikke på, svarte Sancho Panza. - Jeg vet bare at fra den stund jeg får grevskapet, så kan jeg styre det. Jeg har like mye sjel som andre, og mer kropp enn de fleste, og jeg vil bli like mye konge over min stat, som hver og en over sin. Når jeg blir det, gjør jeg hva jeg vil, og når jeg gjør hva jeg vil, følger jeg mine lyster; og følger jeg dem, blir jeg tilfreds. Når man er tilfreds, har man ikke mer å ønske, og har man ikke mer å ønske, er det bare å legge på lokket. Kom så med grevskapet, og gå med Gud inntil vi sees, som den ene blinde sa til den andre.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Yvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen