Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Konflikt og stormaktspolitikk i Midtøsten gir en levende innføring i Midtøstens turbulente historie fra en av våre fremste Midtøsten-eksperter. Boka formidler forfatterens mangeårige forskning på feltet og sammenfatter den rikholdige internasjonale forskningslitteraturen om regionen – fra osmansk tid til «den arabiske våren». Bruken av lite kjent arkivmateriale bidrar til å kaste nytt lys over en rekke omstridte hendelser, som opprettelsen av staten Israel, palestinernes flukt, Seksdagerskrigen, Suez-krisen og Oslo-prosessen. Boka vektlegger spesielt stormaktenes rolle i regionen, fra Storbritannia og Frankrike delte området mellom seg etter 1. verdenskrig, via den kalde krigens alliansepolitikk og til USAs og de andre stormaktenes rolle i Midtøsten i nyere tid. Boka inkluderer i tillegg dyptpløyende kapitler om land som Jordan, Syria og Libanon, som synliggjør både historiske, religiøse, etniske og storpolitiske konfliktlinjer som påvirker hele regionen. Konflikt og stormaktspolitikk i Midtøsten er uunnværlig lesning for journalister, forskere, studenter, politikere og alle andre som ønsker å forstå mer av det konfliktfylte Midtøsten.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2013
Format Heftet
ISBN13 9788202408312
EAN 9788202408312
Språk Bokmål
Sider 509
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDette er bøker som gir et bredt bilde av Palestina og det palestinske folket. Mange synes «konflikten» mellom Palestina og Israel er vanskelig å forstå. Mitt håp er at litteraturen kan være til hjelp; spesielt til å se de lange linjene i palestinernes historie.
Listen inneholder både sakprosa, skjønnlitteratur og dikt. Flere forslag mottas med takk.
Noen av bøkene tar utgangspunkt i Israel. Når de likevel er kommet med på listen er det fordi de viser sider ved Israel som har hatt og har avgjørende betydning for palestinerne.
Listen er laget i januar 2025. Gaza ligger i ruiner, hundretusener av palestinere er drept, såret, syke, hjemløse og utmattete. En skjør våpenhvile råder på Gaza, mens Israel går til nye militære angrep på Vestbredden. Donald Trump har nettopp tiltrådd som USAs president, og palestinernes skjebne synes mer fortvilende enn noen gang.