2023
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Hvem er de 252 mest innflytelsesrike personene i Norge i dag? Hvilken makt har de? «Makteliten» gir en oversikt over de mektigste personene i landet vårt. Knut Olav Åmås er redaktør for boka og har sammen med Kristin Clemet, Kjetil Wiedswang og Aksel Braanen Sterri sett på hvem som bestemmer - og påvirker - utviklingen av Norge. Gjennom artikler og navnelister gir boka en innsikt i maktens korridorer, både hvem som har innflytelse på viktige beslutninger og hvilken type makt som er viktigst.
En bok om makt og avmakt for alle som ønsker å forstå hvordan makten påvirkes, utøves og forvaltes.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2016
Format Innbundet
ISBN13 9788248918516
EAN 9788248918516
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 261
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet er slående hvor ofte saker kan dempes og reduseres når noen av dem sakene berører og involverer, forholder seg tause. Som forfatteren Arnljot Eggen har sagt det: «Lytt nøye på det makta teier om.»
Den politiske makten er fortsatt stor i Norge - ryktene om politikkens avmakt og snarlige endelikt er falske. De ledende politikernes posisjoner er viktige, men justeres sterkt av personlige egenskaper og nettverk - og det er slett ikke alltid de med høyest medieprofil som er mektigst. Politikk utøves i høy grad utenfor medienes lys - på partikontorene, i stortingsgruppene og i uformelle fora og direkte kontakt mellom enkeltpolitikere. Politikk er prosess og pragmatisme. Det som skjer i den politiske offentligheten, er derimot ofte preget av ritualer og retorikk, mens de reelle beslutningsprosessene skjer innad i partiene og i ikke-offentlige møter mellom partiene.
Skipsfart er en av de få bransjene der du kan begynne med to tomme hender og ende med å skylde en milliard.
I utgangspunktet er nordmenn preget av betydelig skepsis mot både formell makt og annen makt. Ja, vi er et land med visse rabulistiske trekk, ikke så autoritetstro og hierarkisk som for eksempel Sverige.
Derfor kan makten bli utfordret, og blir utfordret konstant i et land som Norge, uansett hvor den befinner seg.
Nordmenn er effektive på jobben, men selv sjefene går etter forholdene tidlig hjem og liker helgene sine.
Norge er mindre formelt enn de fleste steder, selv om det meste som tipper mot høyfinans, stadig trives best i mørke dresser. Gründere med suksess trenger ikke slips, de vil bli godt mottatt i banken uansett.