Mullaløft

av (forfatter).

Cappelen 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Norahs eksemplar av Mullaløft

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

debatt/samfunn

Lesedato

2016

2005

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder et utvalg av forfatterens artikler fra Dagbladet i tidsrommet 2002-2004. Hennes perspektiv belyser andre sider og nyanser enn de mest opplagte, og bidrar til større åpenhet rundt politiske konflikter og kulturelle utfordringer i dagens samfunn.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788202241278

EAN 9788202241278

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 159

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Multietnisitet kan ikke eksistere uten frihet. Det er altfor mange som ikke har innsett dette. Frihet til å mene, kle seg, gifte seg og leve med den man vil. Det betyr kamp. Kamp mot dogmer, vold, enøyd oppdragelse, kjønnsapartheid, misunnelse, smålighet, sensur og diskriminering. Kamp mot selvgode og etnosentriske produsenter av akademisk kunnskap. Det betyr et fullstendig åpent samfunn, der sannheten om årsakene til alle typer fascisme og sjåvinisme strippes. Forakten som ble vist mitt kjønn fordi jeg løftet en mann, ble først levert av Krekar selv og seinere av en rekke personer som avslørte sin intellektuelle utilstrekkelighet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

At mannfolk vil ha en jomfru, har selvsagt å gjøre med at svært mange menn er slik at de ønsker kontroll, gjerne med den bonus at ingen andre enn kona vet hvor talentløs han er på lakenet. Skikkelige mannfolk føler seg ikke truet av erfarne kvinner. De er trygge på sin seksuelle identitet. Umodne menn er ikke det, de får jo fnatt bare kona har lyst til å gå på 14-forestillingen på Saga Kino. For der fins det jo andre menn, for eksempel billettkontrolløren, som sikkert er et svin, akkurat som ektemannen. Og til den slags har man jo alltids en religion eller to å slå i bordet med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Finnes det en kur for troen på jomfrufødsler, religionskriger, misforstått helligdom, ære, skam, synd og skyld? Finnes det en kur for dem som mener at deres egen seksualitet er selve Merkevaren? Sannsynligvis ikke. Noen holdninger blir visst aldri helbredet. Det er egentlig litt sykt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forbudet mot homofile stammer fra Det gamle testamente. Det mest typiske med Det gamle testamente er jo at det er gammelt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er tvingende nødvendig å rette søkelyset mot religionens nådeløse undertrykking av det frie, kritiske, selvstendige mennesket. Dette er den eneste mulighet hvis de unge generasjonene ikke skal ramle i den samme lydighetsfellen som deres forfedre sitter fast i. Jeg mener det er gode sjanser til å lykkes.
Hvorfor jeg ikke er muslim er nemlig sterkt kritisk til både jødedommen og kristendommen, i tillegg til islam. Når Koranen bygger så sterkt som den gjør på referanser fra jødisk og kristen (og førkristen) mytologi og historie, og ved en rekke anledninger anerkjenner og respekterer denne, er dte umulig å forlange at islam blir mer selvkritisk uten at alle verdensreligionene får lyskasterne på seg. Dette klarer Ibn Warraq på en strålende rasjonell og realistisk måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fra religiøse autoriteter hilses det at homofile homser finnes ikke, egentlig er det en programmeringsfeil. Sju år i skapet er bedre enn et helt liv, sju år er bedre enn å bli tvangsgiftet med en av motsatt kjønn, sju år er bedre enn å bli gal. Men sju år i skapet er lang tid. Helt fint hvis man er en flaske vin, men forferdelig hvis man er et menneske.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvorfor er folk redd for døden? Vi lærer for lite om døden - det burde finnes en Dødens Dag, hvor vi kan vise vår ærefrykt, respekt og aksept av vår deadline. Hele vårt liv er betinget, fordi vi skal dø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er blitt forsøkt presset til å si at jeg ikke er muslim, pakistaner, norsk og til og med en god kvinne. Det er nå åpenbart at enkelte politikere og talspersoner unnviker sitt ansvar ved å gjemme seg bak en gruppe med jenter som de påstår «er uenige med meg». Hvorfor er det alltid en mannlig innvandrerpolitiker som skal framføre deres sak?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Danske innvandrere, de er først og fremst forbauset. Er du ikke redd for å bli drept? skyter danske revolverjournalister til meg for tusende gang, med dårlig skjult fremmedfrykt. Jeg jobber med humor, med å få folk til å le, svarer jeg. Blir noen drept for det, er det en sprø verden vi lever i. For dette handler ikke om å dø, men om å leve.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

"Bindestreksnordmenn". Forfattere med tilhørighet til flere land enn Norge. Enten de er født i et annet land eller norskfødte med én eller begge foreldre fra annet land enn Norge. Adopterte er dermed med på lista. Det er en stor variasjon som vises her - heldigvis.

Obs - lista er under arbeid, så kom gjerne med tips :-)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Norsk islam - hvordan elske Norge og Koranen samtidig" av Mohammad Usman Rana
  • "Nå" av Shabana Rehman
  • "Mashallah - en reise blant kvinner i Pakistan" av Hege Storhaug
  • "Tilslørt, avslørt - et oppgjør med norsk naivisme" av Hege Storhaug
  • "Der andre tier" av Sylvi Listhaug
  • "Fremmed i eget land - samtaler med den tause majoritet" av Halvor Fosli
  • "Talsmann" av Abid Raja
  • "Dialog - om vold, undertrykkelse og ekstremisme" av Abid Raja
  • "Islamisten - hvorfor jeg ble med i den radikale islamistbevegelsen, hva jeg opplevde og hvorfor jeg forlot den" av Ed Husain
  • "Fryktens makt - frihet eller taushet i terrorens tid" av Vebjørn Kroll Selbekk
  • "Blåveis - min vei ut av volden" av Shabana Rehman
  • "Terrorens rike - hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken radikaliserte islam" av Carl Schiøtz Wibye
Alle bokanbefalinger for dette verket