Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren tar for seg kritikernes tilbøyelighet til å ta på seg kjønnsbriller når de vurderer kvinnelige forfatterskap. Denne boken er et forsøk på å identifisere de strukturene som ligger bak en slik lesning av forfatterskapet. Forfatterne Herbjørg Wassmo, Vigdis Hjorth og Hanne Ørstavik forteller om sine erfaringer med mediene og om hvilke strategier de benytter seg av. Et eget kapittel er viet Marie Takvam og hennes rolle som forfatter og samfunnsdebattant i 1950-, 60- og 70-årene. Gjennom boken blir det tydelig hvordan spillerommet for kvinnelige forfattere har endret seg fra 1950-årene og frem til i dag. Med kilder.
Omtale fra forlaget
Hva er en «kvinnelig» forfatter? Finnes hun i det hele tatt? Kritikerne tar gjerne på seg kjønnsbriller når de vurderer kvinnelige forfatterskap. Bøkene karakteriseres som «inderlige», «private», «melodramatiske» eller «intime». Denne boka er et forsøk på å identifisere de strukturene som klistrer kjønnet fast til oss. Forfatterne Herbjørg Wassmo, Vigdis Hjorth og Hanne Ørstavik er intervjuet i boka. De forteller om sine erfaringer med mediene, og om hvilke strategier de benytter seg. I tillegg er et eget kapittel viet Marie Takvam og hennes offentlige rolle som forfatter og samfunnsdebattant i 1950-, 60- og 70-årene. Gjennom boka blir det tydelig hvordan spillerommet for kvinnelige forfattere har endret seg fra 1950-årene og fram til i dag.Dette er tankevekkende bok om makten til å definere hva som er privat, og hva som får lov til å telle som universelt og samfunnsmessig.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2009
Format Heftet
ISBN13 9788205385214
EAN 9788205385214
Språk Bokmål
Sider 140
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket