Liste over bøker hvor handlingen er lagt til tiden da menn var menn, og kvinner var til pynt(??)... Uansett, jeg elsker bøker og filmer fra 40-60 tallet. Verden i disse bøkene er både gjenkjennlige og noen ganger...heldigvis ikke. Dette er først og fremst bøker som er GODE. Har bare lagt merke til at jeg ofte velger bøker fra denne perioden. NOEN SOM FORSLAG PÅ ANDRE??


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Hei! Ser denne listen er tre år gammel, og du har kanskje også lest André Bjerke selv om han ikke er på listen, men hvis ikke: De dødes tjern, Døde menn går i land og Nattmennesket foregår rundt 40-tallet i Norge, og er i tillegg til psykologisk krim (litt lignende Sort Messe av Dickson Carr) nærmest en studie av syn på kvinner og menn i den tiden. Jfr 'kvinner er pynt', eller snarere - farlige for mennene. Heh. André Bjerke skriver godt og spennende og jeg elsker disse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, Marianne!
Takk for spennende liste, jeg har notert ned flere av tipsens til senere valg av lesestoff.
Jeg har lest noe av Pat Conroy (Tidevannets fyrste bl.a.).Han skriver gjerne fra den samme tidsepoken som du refererer til.
Jeg husker at jeg ble veldig fanget av "Strandrytmer 1 og 2" som kom ut på nittitallet.
- Verd å kikke på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Kari. Dette skal jeg sjekke ut. Moro at du likte lista mi:) jeg elsker lister.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil absolutt anbefale deg å lese "Møte med fortiden" av Evelyn Waugh. Det er en stor roman fra 1950 og den er filmatisert undet navnet "Gjensyn med Brideshead"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Jacob. Jeg har verken sett filmen eller lest boken. Husker såvidt traileren, og den var full av mørke hemmeligheter og store gods:) Alltid en bra kombo. Takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du burde lese Den trettende Beatle

Handler om en fyr som drar tilbake til 1966 for å forhindre beatles sin oppløsning. Flott bok om 60tallet med masse musikkreferanser =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja den har jeg hørt om. Takk for det:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ordensforstyrrelse, også av Richard Yates. Ut fra baksideteksten ser den ut til å være meget passende : )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Ja det er den nok. Har lest begge som er nevnt i listen, og gleder meg til Ordensforstyrrelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunn SBjørn SturødBkMerethe SolstadKrishMarianne  SkageHarald Kingar hMagnus FinnsetBente L.Grete AastorpLilleviLisbeth Kingsrud KvistenRufsetufsasiljehusmorPernille GrimelandBerit B LieKjell PVibekeRandiKaren RamsvikIngridJulie StensethMonaBLmoiraBeathe SolbergBjørg L.VannflaskeSiljeHilde H  HelsethBokambulansenGunillagretemorToril KopperudTone SundlandTerje MathisenKikkan HaugenSimenKaren Patricia