Med blanke leseark foran meg i starten av 2009 fikk jeg lyst til å prøve noe helt nytt. Vanligvis leser jeg bare norsk, engelsk, amerikansk og en sjelden gang islandsk og svensk litteratur, men jeg vil utvide lesehorisonten litt. På denne måten kan jeg komme over bøker jeg ellers ikke ville ha lest, og kanskje finner jeg et par bokperler også på reisen.

Forfatteren må være fra det landet jeg leser om og handlingen må finne sted kun der. Ellers har jeg ingen andre kriterier, og jeg tar gjerne imot tips om aktuelle bøker.

De landene jeg har vært innom på reisen blir lagt til på lista fortløpende. Det har ikke blitt så mange ennå, men det er spennende med jordomlesning likevel!


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Ta vare på Mamma er ei bok som jeg tror fyller kriteriene. Har ikke lest den selv. Men den virker helt fantastisk så den skal jeg lese:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den har jeg veldig lyst til å lese! Jeg har fått med meg at dette er en bok mange bokelskere er begeistret for, så denne skal jeg ikke la gå forbi meg. Takk for tipset. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En utrolig morsom ide!
Jeg forslår Tysktime av Sigfried Lenz, en gripende god bok. Tysk forfatter, handlingen foregår i datidens Tyskland.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips! Har allerede lest en tysk kandidat, men tar alltid i mot nye lesetips. Ekstra artig når det er helt ukjente (for meg) forfattere og bøker. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sigfried Lenz har flere gode bøker. En annen jeg varmt anbefaler er Ett minutts stillhet. Gripende og vakker.
Imponerende hvordan en aldrende forfatter kan sette seg inn i en ung gutts kjærlighet til en voksen kvinne, hans lærerinne. På snaut hundre små sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Purple Hibiscus, handling og forfattar frå Nigeria.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en genial ide! Hva med Drømmehjertet av Cecilia Samartin? Hele handlingen foregår ikke i Cuba, men jeg vil påstå at så godt som hele foregår der, iallefall tenker man hele tidne på Cuba, selv om man er i USA. Jeg har blitt veldig iteresert i Cuba etter å ha lest denne boka :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den leste jeg i september i fjor, likte den veldig godt. Men takk for innspill! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en god ide! Brudereisen er en flott historie av en nederlandsk forfatter :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg lest, enig i at den er flott! Dessverre oppfyller den ikke kravet mitt om at all handling må foregå i det aktuelle landet. Men takk for tipset likevel!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok ;) Ser at jeg ikke hadde fått med meg at handligen måtte være fra samme landet som forfatteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke om et av kriteriene dine er at det skal være handling fra samtida? Hvis ikke, anbefaler jeg Salman Rushdies Trollkvinnen fra Firenze med handling fra India. Fascinerende "røverhistorie" med nydelig språk! En av mine favoritter! Liker du krim? Phillip Kerr Berlin Noir har handling fra Tyskland rett før og rett etter 2. verdenskrig. Matt Rees The Bethlehem Murders har handling fra Palestina. Jeg liker også å lese bøker fra mange land, og nå skal jeg også begynne å kalle det "jordomlesing" :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, har ingen kriterier utenom at forfatteren må være fra landet og alt av handling må foregå der. Ellers tar jeg imot rubbel og bit, hehe...
Trollkvinnen fra Firenze har jeg såvidt hørt om tidligere, de andre to er ukjente for meg. Krim er jeg også glad i, men dessverre har jeg allerede en bok for Tyskland på lista. Men jeg fikk veldig lyst til å lese den du tipser om likevel.
God tur videre på din jordomlesing også! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Matt Rees er ikke palestiner men har jobbet som journalist i Midt-østen i mange år, så da er han kanskje diskvalifisert... Syntes vel ikke boka var så fantastisk som krimbok, men den gav et veldig interessant innblikk i dagliglivet i en krigssone og et annet perspektiv på konflikten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ralph Alamedine har skrive ei bok som heiter Hakawati. Det er ei samtidsfortelling frå Libanon, også med fablar og gamle legender.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres ut som noe som kan passe meg ypperlig. Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En morsom idé! Her er litt av min jordomseiling: Jean Rhys - Wide Saragosso Sea (Dominica) Celestine Vaite - Laken, løk og kokosmelk (Tahiti) Marquez - Kjærlighet i Koleraens tid (Colombia) Holst - Thereses tilstand (Danmark) Mahfouz - Kairotrilogien (Egypt) Chang - Ville svaner (Kina) Rulfo - Pedro Paramo (Mexico) Salih - Trekket mot nord (Sudan) Jones - Skindeep (Sør-Afrika) Mann - Huset Buddenbrooks (Tyskland)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk skal du ha, her var det mange forslag jeg skal se nærmere på! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig ide! Går turen til India, vil eg anbefale alt av Rohinton Mistry. Du trur på dei folka han fortel om, du kjenner med dei, og du lærer mykje om India.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset, det er notert! India er et land jeg ikke vet mye om fra før, så det kan bli spennende lesing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da syns jeg du skal lese alt av Amitav Ghosh også. Etter å ha lest bøkene hans føler jeg at jeg har vært på stedene han beskriver, utrolig levende og ekte. I the Glass Palace foregår forsåvidt mye i Burma, og også litt i Malaysia, så hvis du vil holde deg kun i India anbefaler jeg The Hungry Tide.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slanger, piercing av Hitomi Kanehara - Japan

:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sprekt tips, tattoveringer og piercinger og slanger liker vi! ;)

Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stygg/Ugly av Constance Briscoe - Storbritannia :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den engelske versjonen har jeg faktisk liggende allerede i en av bokhyllene mine, men har ikke tenkt på den i denne sammenhengen. Kjekt å bli minnet på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

oow! Det er en bok som fortjener å bli lest framfor å samle støv, for den er faktisk skikkelig bra skrevet^_^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Desert Flower av Waris Dirie - Somalia

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nobody Nohere/Ingen Ingensteds - av Donna Williams - Australia

Denne er en av de beste bøkene ever^_^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra ord, jordomlesning! :-) Enig med deg, kjempegøy å utvide horisonten og lese bøker av forfattere av forskjellige nasjonaliteter. Selv har jeg foreløpig 31 nasjonaliteter, og flere må det bli :-)

Kan tipse om følgende bøker hvor både forfatter og handling er fra landet i fet skrift:

Mandelplukkersken av Simonetta Agnello Hornby - Italia
En rød heltinnes død av Qiu Xiaolong - Kina
Den gale natten av Tahar Ben Jelloun - Marokko
Things Fall Apart av Chinua Achebe - Nigeria
Once Were Warriors av Alan Duff - New Zealand (Maori)
Døren av Magda Szabó - Ungarn

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk, disse skal sjekkes ut.
Italie har jeg allerede en bokrepresentant for, men Mandelplukkersken har jeg lyst til å lese likevel. Godt du minnet meg på den, så kan jeg legge den inn på ønskelista mi her inne.

De andre bøkene og forfatterene har jeg ikke hørt om tidligere, så da blir det ekstra spennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du "reiser" til Russland og når du kommer dit tar du opp ei tynn bok fra sekken din. På bokomslaget står det "Tre år" av Anton Tsjekhov.
God tur videre til neste land og lykke til med boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for boktipset. Tre år er notert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

kjell kMarit HåverstadritaolineKristinBjørg Marit TinholtJulie StensethKaren RamsvikelmeTone SundlandLeseberta_23Harald KBjørn SturødThomas KihlmanKjerstiGodemineLibraritas vKay NilsensveinSolEli HagelundBeate KristinsiljehusmorAjiniakraAnne-Stine Ruud HusevågCaroline Ekornes JohannessenPer HellemSimen "Boktimmy" IngemundsenGro Anita MyrvangIdaDolly DuckBenedicte Sønsteby AndreassenAnne Berit GrønbechSigrid Blytt TøsdalBjørn BakkenSiljeMartin AasbrennErlend Haugen  VikhagenHeidi BBAtmanFrode Øglænd  Malmin