Liker virkelig bøker som både er politisk og virkelighetsfjern. Og disse gutta kan å lage bøker.

Dystopi kommer fra det konstruerte engelske ordet «dystopia», først kjent brukt av den engelske filosofen John Stuart Mill i 1868, og beskriver et anti-eutopia (gresk eutopia, «et godt sted»), altså et «ikke-godt» sted. Dystopi brukes som motsats til utopi, og er dermed en forestilling om eller beskrivelse av en uønsket samfunnsmodell. Et dystopisk samfunn er i effekt et anti-Utopia. (http://no.wikipedia.org/wiki/Dystopi)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Liker du dystopier anbefaler jeg Jan Roal Leikvoll: Fiolinane og hans siste bok: Bovara
Begge er så dystre og vonde at det skal faktisk litt overvinnelse til å lese dem ut (de er ganske tynne,da), men litterært og språklig er de meget gode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Margaret Atwood hører også hjemme her. Oryx and Crake kan anbefales som et eksempel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenHilde VrangsagenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterIngeborg GCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari Merete