Om en dag eller to

roman

av (forfatter).

Oktober 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.33 (3 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

katrine judit urkes eksemplar av Om en dag eller to - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

25-årige Toralf Enstad har nettopp avbrutt en tilværelse som klaverstudent da han får en forespørsel fra Nord-Gudbrandsdalen teaterlag om å være musikkansvarlig på en teateroppsetning på Otta. Han velger å takke ja, kanskje først og fremst fordi det er en sjanse til å komme seg bort fra Oslo, oppleve noe nytt. Miljøet i teaterlaget viser seg å være preget av spøk og latter, men til tross for sin velvilje greier ikke Toralf Enstad helt å delta i disse gledesytringene. Han tar for gitt at oppholdet på Otta blir kortvarig, men så skjer det som han senere skal komme til å se på som et feiltrinn: Han får seg en kjæreste.Vi følger Toralf Enstad via amatørteaterlivet i Gudbrandsdalen, arbeid i en kiosk og forsøk på politisk aktivisme, til han som 39-åring ikke vet annen råd for livet sitt enn å gå på A-ha-konsert. Det vil kunne muntre ham opp litt, håper han. Mon tro om det ikke også kan bringe ham i kontakt med en fase av livet der det meste kjentes riktig, men hvor han allikevel kan ha kommet til å tråkke feil? "Om en dag eller to" er en roman preget av letthet og fint avstemt komikk, og som samtidig klinger av et mørkt alvor.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788249511549

EAN 9788249511549

Omtalt sted Oppland Oslo

Språk Bokmål

Sider 141

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 1 1 0

Bokomtaler

Som å lese Dag Solstad... Tema interessant, men for kort og overfladisk behandlet. Og jeg håper virkelig at hovedpersonen klarer å bli en deltaker i samfunnet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Iblant kunne han tenke på hva naboene ville ment hvis de visste hva som gikk for seg i den leiligheten, hvis de visste at han og Berit Lyngås kledde seg helt nakne for hverandre og begikk handlinger som måtte kunne kalles unevnelige, men så tok han sef i det, for det var jo i virkeligheten helt normalt, han visste jo egentlig det, det var helt alminnelig at unge mennesker - og kanskje også mennesker som ikke var så unge - oppsøkte hverandre og slapp seg ut i slike former for samspill, det skjedde både tidlig og sent, og på alle kanter av landet, fikk man gå ut ifra, og nå var altså turen kommet også til ham, ja det kunne han faktisk konstatere, så merkelig det enn kunne kjennes.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det var noe forlokkende ved det å være politisk radikal, slik den hovedpersonen var, eller ble, i løpet av boken, ja Toralf Enstad kunne faktisk kjenne en lystfølelse ved tanken på å innta en slik omveltningshungrig holdning til det etablerte, ikke i form av å bli tilhenger av revolusjon, det ble for drastisk, og for fjernt, noe som hørte hjemme på et annet sted og i en annen tid, men likevel; innta en posisjon på siden av hovedstrømmen, hvor han kunne danne seg et overblikk over situasjonen og felle sine kritiske dommer over ordninger og oppfatninger som av en eller annen grunn hadde blitt rådende, men som ikke egentlig var til samfunnets beste, og på den måten bidra til forandring i retning av noe bedre. Han husket at boken han hadde lest sluttet med at hovedpersonen ringte på dørene til folk for å selge dem Klassekampen, at det ble konsekvensen han trakk av den nye politiske innsikten han hadde fått, og et slikt valg kunne Toralf Enstad godt forstå, nå da han tenkte på det om igjen, selv om han ikke egentlig så for seg at det ville bli hans løsning, hans fremgangsmåte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Camillas lange netter - roman" av Mona Høvring
  • "Null - roman" av Gine Cornelia Pedersen
  • "Mysteriet mamma" av Trude Lorentzen
  • "Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet" av Eivind Hofstad Evjemo
  • "Ung jente, voksen mann - roman" av Eline Lund Fjæren
  • "Dette burde skrives i nåtid" av Helle Helle
  • "Parissyndromet" av Heidi Furre
  • "Rom" av Emma Donoghue
  • "Vinternoveller" av Ingvild H. Rishøi
  • "Historien om fru Berg - noveller" av Ingvild H. Rishøi
  • "Imot kunsten - (notatbøkene)" av Tomas Espedal
  • "Darlah - 172 timer på månen" av Johan Harstad
Alle bokanbefalinger for dette verket