En beretning om klarsyn

av (forfatter) og Kjell Risvik (oversetter).

Cappelen 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.94 (18 terningkast.)

78 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Karin Jensens eksemplar av En beretning om klarsyn

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Oversatt litteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Kommunevalget i den ikke navngitte byen gir et urovekkende resultat. Den lave valgdeltakelsen kan skyldes det voldsomme regnværet, men langt mer foruroligende er det at omtrent 83% av stemmesedlene viser seg å være blanke. Myndighetspersoner aner et opprør, og setter i gang tiltak for å ta ondet ved roten. Raskt brister systemets demokratiske ferniss. Borgernes rettigheter innskrenkes og fjernes. I det stigende hysteriet føres trådene tilbake til den epidemi av blindhet som rammet byens innbyggere noen år tidligere, en hvit blindhet som bare skånet en kvinne. Kan de blanke stemmesedlene føres tilbake til denne kvinnen fra den gangen? Konspirasjonsteoriene florerer. Og i den stadig villere jakten, legger ingen merke til mannen med blått slips og hvite prikker.

Omtale fra forlaget

Nobelprisvinneren Saramago har levert en original og velopplagt satire over demokratiets skjørhet.
Kommunevalget (i den ikke navngitte byen) gir et foruroligende resultat. Den lave valgdeltagelsen kan skyldes det overhendige regnværet (bøtter, tønner, niler og yangtsekianger), langt mer foruroligende er det at opptil 83% av stemmesedlene viser seg å være blanke.


Myndighetspersoner aner et ulmende opprør (mot hva?), og setter straks i verk tiltak for å ta ondet (hvilket?) ved roten. Raskt brister systemets demokratiske ferniss. Med alvorligste mine - og få motforestillinger - innskrenkes, og fjernes, borgernes rettigheter.


I det stigende hysteriet trekkes trådene tilbake til den epidemi av blindhet som rammet byens innbyggere noen år tidligere, en form for hvit blindhet som bare skånet én kvinne. Kan de blanke (eller altså hvite) stemmesedlene føres tilbake til den spesielle kvinnen fra den gangen? Konspirasjonsteoriene florerer. Og i heten rundt den stadig villere jakten (på hvem, egentlig?) er det ingen som legger merke til mannen med blått slips med hvite prikker.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788202242220

EAN 9788202242220

Serie Pan

Omtalt sted Portugal

Språk Bokmål

Sider 312

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 8 1 3 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Vi blir født, og i det øyeblikket er det som om vi hadde underskrevet en pakt for hele livet, men det kan komme en dag da vi spør oss selv Hvem var det som underskrev for meg,.......

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar