Den siste viking

Ragnar Thorseths eventyrlige liv

av (forfatter).

Kagge 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jostein Røysets eksemplar av Den siste viking - Ragnar Thorseths eventyrlige liv

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Eiga bok, lest 2013

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka forteller om livet til eventyreren Ragnar Thorseth. Her kan man lese om ekspedisjoner til Shetland og Nordpolen, overvintring på Svalbard, jordomseiling med vikingsskip og møter med alt fra omstreifere til Fidel Castro. Boka forteller også historien om hvordan han kjempet seg tilbake til livet etter en hesteulykke i 2000.

Omtale fra forlaget

Han mistet tre onkler på havet og bar sin førstefødte sønn til kirkegården, spadde en grav og la ham i den. Resten av livet har Ragnar Thorseth brukt til å utfordre naturkreftene og prøve det umulige. Han rodde alene til Shetland, ble den første nordmann på Nordpolen, overvintret på Svalbard der familien matet isbjørn fra båtripa, seilte verden rundt med vikingskip og møtte både omstreifere og Fidel Castro på sin vei. Han sto av alle brottsjøer, men falt av en hest hjemme på Sunnmøre og lå en måned i koma. Ragnar Thorseths vei tilbake til livet ble den tøffeste reisen av dem alle. Dette er fortellingen om et liv utenfor allfarvei og en uro som aldri dør.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788248909842

EAN 9788248909842

Omtalt sted Norge

Omtalt person Ragnar Thorseth

Språk Bokmål

Sider 232

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Ragnar Thorseth sine eventyr fekk stor merksemd for eit par-tre tiår sidan, mest kjend er nok jordomseglinga med vikingskipet Saga Siglar. Dei fleste har vel ein viss kjennskap til at han i tillegg har gjennomført fleire større og mindre ekspedisjonar. Likevel vågar eg å påstå at det er dei færraste som har oversikta over alt denne mannen har gitt seg ut på.

Boka har undertittelen «Ragnar Thorseths eventyrlige liv», og er ei kronologisk skildring av livslaupet, frå hendingar før han var fødd som prega familien hans, til rekonvalesensen og den vanskelege tida etter rideulukka som nær kosta han livet i 2000. Ekspedisjonane og eventyra hans har sjølvsagt ein dominerande plass i boka. Likevel er sjølve gjennomføringa av ekspedisjonane gjengitt på ein relativ kortfatta måte. Vel så viktig er korleis ideane til ekspedisjonane oppstod, kva førebuingar som blei gjort, kven som ble med på ekspedisjonane og kvifor, og korleis ein skaffa finansiering. Og nettopp her klarer forfattaren å få fram kvifor Thorseth i så stor grad lukkast med å bli rikskjendis som eventyrar; stålvilje, hardt arbeid, staheit, nettverksbygging, timing, og evna til å levere historier.

Ein kjem ganske tett innpå både hovudpersonen og familien i boka. Dei fleste skildringane er i positive ordelag, men ein kan også lese mellom linjene ein del karaktertrekk som kan oppfattast som negative. Til dømes nevnast alkoholkonsumet hyppig, utan at det i klartekst er gjort greie for korvidt det var eit problem. (No skal det nevnast at på Sunnmøre på 1970-talet skulle det ikkje nødvendigvis all verdens alkoholkonsum til før nokon ville finne på å trekke det fram som eit problem ….)

Biografiar eg ikkje det eg les mest av, så eg har ikkje all verdens grunnlag for å uttale meg om kvaliteten på denne. Det ligg jo i korta at boka er meir ein hyllest enn noko anna, men forfattaren greier likevel å gi ei meir nyansert skildring av Thorseth enn det reine glansbiletet. Språkmessig er teksta stort sett grei, enkelte bolkar var litt uryddige, men ikkje så ille at det øydela for lesinga på nokon måte. Der er med eit knippe fotografi i boka, det hadde ikkje skada med enno fleire, men det er trass alt teksta som er det viktigaste i ein biografi. Konklusjonen er at det med god margin er ei leseverdig bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

På skolen ble det røykt nesten i hvert friminutt. Etter at lærerne startet med visittering, fant Ragnar en fin sprekk i bedehusmuren der tobakkspung og fyr ble gjemt. Nærmere kom han ikke Vår Herre på den tida.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lufta over Ragnars hode fyltes av røyk, ark og baller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Dramatiske år - 1986-1996" av Gro Harlem Brundtland
  • "I slik en natt - historien om deportasjonen av jøder fra Norge" av Kristian Ottosen
  • "Den døde i Barentsburg" av Monica Kristensen
  • "Sølvstjernen - en roman" av Jeannette Walls
  • "Av lys er du kommet - roman" av Britt Karin Larsen
  • "Sauebondens liv - fortellinger fra den engelske landsbygda" av James Rebanks
  • "Ville hester" av Jeannette Walls
  • "Svik 1938" av Kjell Westö
  • "I skumringen synger svarttrosten" av Linda Olsson
  • "Land ingen har sett - roman" av Edvard Hoem
  • "Din godhet" av Linda Olsson
  • "Norsk sokkel - roman" av Heidi Linde
Alle bokanbefalinger for dette verket