Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 141 til 150 av 236 treff på riverton.

Lydbokforlaget fyller i år 25 år. Med det markeres 25 år med lydbøker for allmennheten. Siden den gang har det dukket opp flere aktører på lydbokmarkedet. Jeg markerer dette jubileet med å trekke fram titler på 25 lydbøker. Med dettte utvalget håper jeg å speile den norske lydbokens historie.

Kanskje du har innspill på hvilke titler som hører hjemme her? Har du en lydbokfavoritt? Var boken bedre som lydbok enn den var når du leste den selv. Har du en favoritt blant innleserne? Har omslaget på lydboken gjort at du hørte på den? Har du en favoritt blant de mange hørespillene som har blitt produsert?

Legg igjen en kommentar hvis det du har noe på hjertet angående en lydbok du har hørt. Her er listen som vil oppdateres fram til 25. desember 2012:

  1. Nyryddinga av Sigmund Løvåsen. Innleser er Anderz Eide. Fono Forlag, 2008.
  2. Tordivelen flyr i skumringen av Kay Pollak og Maria Gripe. Lydbokforlaget for NRK Radioteateret, 2002.
  3. Kjærlighetens komedie av Henrik Ibsen. Lydbokforlaget for NRK Radioteateret, 2006.
  4. Honningkrukken av Gert Nygårdshaug. Innleser er Helge Winther-Larsen. Cappelen Damm, 2012.
  5. Kong Neptun og perlejakten av Else Baratt-Due. Innlest av Terje Strømdahl. Lydbokforlaget for barnetimen for de minste, NRK, 2005
  6. Dickie Dick Dickens 2: Vente i regn - dårlig tegn! av Rolf og Alexandra Becker. Lydbokforlaget for NRK Radioteateret, 2003.
  7. I trifidenes dager av John Wyndham . Lydbokforlaget for NRK Radioteateret, 1999.
  8. Verdens minste pappa av Svein Woje. Innlest av Iren Reppen. Lydbokforlaget for barnetimen for de minste, NRK, 2010.
  9. På gjengrodde stier av Knut Hamsun. Innlest av Arne Thomas Olsen. Lydbokforlaget. 2002.
  10. Knut Gribb: Den hvite dame og andre hørespill av Reidar Anthonsen, Sverre Årnes, Olav Ottersen og Stein Riverton. Lydbokforlaget for NRK Radioteateret, 2001.
  11. Litteraturens klassikere av Ane Farsethås. Innlest av Anders Ribu. Cappelen Damm, 2008.
  12. De elendige av Victor Hugo. Lydbokforlaget for NRK Radioteateret, 2006.
  13. Sagaen om Jonas Fjeld: De knyttede never av Øvre Richter Frich. Lydbokforlaget for NRK Radioteateret, 2004.
  14. Juffa Oaivvehis Olmmos (Den hodeløse) av Ante Mikkel Gaup. Lydbok for barn med musikk. Innleser og musikk: Ante Mikkel Gaup. DAT - samisk bokforlag og plateselskap, 2009.
  15. Askepott og Lillemus-mei av Bjørn Endreson. Musikkhørespill for barn ved Sigve Bøe og Stabekk Teater og Teaterskole. Ordkommisjonen. 2007.
  16. Dikt i utvalg - Henrik Wergeland. Diktene leses av Liv Dommersnes. Lydbokforlaget, 2008.
  17. Den guddomlege komedien av Dante Alighieri. Oversettere: Henrik Rytter og Sigmund Skard. Innlest av Anderz Eide. Musikk ved Henrik Skram. Cappelen Damm, 2009.
  18. Jørgen + Anne er sant av Vigdis Hjort. Hørespill fra NRK Lørdagsbarnetimen, Lydbokforlaget, 2011.
  19. Den røde enke av Stein Riverton. Krim og spenning fra NRK Radioteateret, Lydbokforlaget, 2012.
  20. God aften, mitt navn er Cox 5 - Mord med motsatt fortegn / Forundring fryder av Rolf og Alexandra Becker, Krim og spenning fra NRK Radioteateret. Lydbokforlaget, 2010.
  21. Det store spelet av Tarjei Vesaas. Innlest av Torgeir Fonnlid. Lydbokforlaget, 2012.
  22. Døde menn går i land av Bernhard Borge alias Andre Bjerke. Krim og spenning fra NRK Radioteateret. Lydbokforlaget, 2002.
  23. Stjerneskipet Marco Polo av Tor Åge Bringsværd og Jon Bing. Krim og spenning fra NRK Radioteateret. Lydbokforlaget, 2007.
  24. En god sak - En Svend Foyn-roman av Jan Mehlum. Innlest av Ola Otnes. Lydbokforlaget, 2012
  25. Vertshuset Jamaica av Daphne du Maurier. Krim og spenning fra NRK Radioteateret. Lydbokforlaget, 2006.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange fine - og stilmessige svært forskjellige - omslag på hørespillene. Jeg var/er svært glad i det klassiske omslaget på "De dødes tjern" - blir ofte minnet på det når vi kjører forbi slike småtjern. Men dette omslaget finnes ikke på hørespillet som selges nå. Omslaget til "Døden ved vann" har mye av samme stemningen i seg.

"Likrøveren" og "Den tredje mann" er også eksempler på omslag jeg liker. Men like mye som å skryte av enkeltomslag vil jeg skryte av ideen med å la forfattere med mange titler få sin særegne stil, slik som Knut Gribb/Stein Riverton og Paul Cox.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle oddingene som har lest boka til byens i dag største sønn, koser seg også over personene og miljøet han skildrer. Riverton-vinneren har noe noir-aktig over seg; elementer fra tidligere krimhelter som Marlowe m.fl. For å fullt utbytte av boka burde du og enhver leser som kommer annet sted fra reise til Odda og gå i fotsporene til hovedpersonen. Akkurat som med Gryttens store gjennombrudd, Bikubesong, som har fått sin vandring under navnet Bikubegong. Den foregår alltid under Litteratursymposiet i oktober. Velkommen til Odda:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leseropplevelsen var på sett og vis en ubehagelig kuriositet der nysgjerrigheten ble tilfredsstilt. Romanen utkom førstegang i 1934. Denne utgaven kom på Kurer Forlag i 2011.
Max Mauser, pseudonym for Jonas Lie, nøt en ikke ubetydelig popularitet som kriminalforfatter på 30-tallet. Men hans ettermæle ble preget av hans rolle under krigen, som politiminister først i den kommissariske regjering og deretter i Quislings nasjonale regjering, og dessuten som som sjef for Germanske SS Norge. Jeg kunne ikke la være å tenke på dette før, under og etter lesningen. Det ga meg et visst ubehag å holde boken mellom hendene. Spørsmålet er i hvilken grad man kan vurdere et litterært verk fullstendig løsrevet fra forfatteren.
Isolert sett er Natten til Fandens geburtsdag velskrevet i datidens språkdrakt. Plottet følger en klassisk krimintrige (whodunit?) og er spennende nok. Karakterer er også interessante. Fortellingen er sånn sett ikke så ulik Jernvognen av Stein Riverton. Alt i alt så ligger det noe kriminallitteraturhistorisk over dette, men, og det er et stort men - det er som sagt vanskelig å ikke la seg berøre av andre deler av norsk historie i kontakt med denne boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk :-)
Krim har jeg lest en del av, men det kan se ut som jeg har en egen evne til ubevisst å skygge unna prisvinnere, har kun lest 1-2 av disse. Skal kikke etter noen av disse når jeg er på leting etter flere bøker.

Ser at Andre Bjerke har fått Riverton ærespris så det er jo ett godt tegn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, denne funker ikke for meg. Historien kunne vært bra, men det blir for mye hopping frem og tilbake, de detaljerte beskrivelsene blir enten for detaljerte eller ikke detaljerte nok, og når jeg i tillegg finner motstridende opplysninger (på den ene siden var det Saffy som lukket døren, på den neste siden var det Edie som hadde lukket den), da synker mitt helhetsinntrykk drastisk. I tillegg er det et par vesentlige tråder som ikke blir nøstet opp mot slutten.
Jeg har tidligere lest "Den glemte hagen" og "Tilbake til Riverton" av samme forfatter. Sistnevnte husker jeg ikke, så den kan ikke ha gjort noe stort for meg, mens den første er en favoritt. Tror ikke jeg kommer til å ofre mer tid på Kate Mortons bøker, men man skal aldri si aldri :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Smertelig sterk krim

Med Smertehimmel tar Asle Skredderberget et stort steg opp fra sin debut Metallmyk.

Ingrid Tollefsen, ansatt i et legemiddelfirma, blir drept på et hotellrom i Roma. Økokrimansatte Milo Cavalli blir sendt ned til Roma som norsk representant for etterforskingen, og finner blant annet en «eskepost» som Tollefsen klarte å kvitte seg med før hun ble drept. Det viser seg også at Tollefsens yngre bror ble brutalt henrettet to år tidligere. Mens Milo graver seg ned i saken, får han også nye opplysninger om sin familie. Gamle familiehemmeligheter skal snu opp ned på alt det Milo tidligere holdt for sant.

Smertehimmel er bygget over samme lest som Metallmyk: økonomisk kriminalitet og grådighet står i sentrum kombinert med et kritisk blikk på en bransje som sitter på mye makt og penger. Det hele formidlet i en effektiv språkføring. Skredderbergets talent er at han klarer å ta komplekse temaer og gjøre dem interessante, spennende og forståelige for den vanlige leser. Boken er spennende, har mye action, og er vanskelig å legge fra seg.

Skredderberget har sagt i et intervju at han primært er opptatt av å underholde. Jeg vet ikke om jeg fester lit til den uttalelsen, for jeg opplever at han har et budskap utover det underholdningsmessige, og det er ikke vanskelig å se journalisten Skredderbergets penn skinne gjennom i boken.

Veldig mange av historiene i boken synes å ha sin inspirasjon fra aktuelle nyhetssaker de siste årene. Et godt eksempel på dette er den papirløse flyktningen fra Tsjetsjenia, hvis historie minner svært mye om Maria Amelie.Selve løsningen på krimgåten er også aktuell. Smertehimmel vil appellere til flere segmenter av lesere, men for de leserne som er opptatt av og oppdatert på nyhetsbildet og samfunnsforhold generelt, vil boken ha et ekstra lag.

Jeg kom mye mer under huden på Milo i denne boken, og jeg er blitt aldri så lite betatt av romanfiguren. Han er tiltrekkende, intelligent, og ikke minst så har han humor. Generelt er Skredderberget flink til å flette inn humor i boken for å lette tunge sekvenser, og han har mange skarpe replikker.

Et annet genialt trekk er katolske Milos mange skriftemål. Ikke bare sørger disse for at vi kommer mer under huden på Milo, men Skredderberget bruker også disse dialogene for å sette søkelys på bokens budskap og tema. Plottet i boken er komplekst. Det er mange løse tråder som ikke synes å ha noen sammenheng, men forfatteren vever dem sammen på elegant vis.

Smertehimmel tar opp flere dagsaktuelle temaer. Jakten på det perfekte, og hvor langt folk er villige til å gå for å nå sine mål. Aner vi et lite spark til de mange Birken – streberne her? Skredderbergets budskap er at av og til kan det lønne seg å sette egne behov til side for å tilfredsstille en større sammenheng.

Hvis jeg skal trekke frem noe jeg ikke var så fornøyd med, var det måten oppklaringen av saken blir presentert på. Det ble litt for mye amerikansk filmpreg over det, men alt i alt er dette blitt en knallsterk og spennende krim, som for øvrig har en av de mer originale biljaktscenene jeg har lest i en norsk krimthriller.

Asle Skredderberget har valgt å skrive krimthrillere fra et område hvor Tom Kristensen har vært nærmest enerådende i Norge. Det kan fort vise seg å være en svært lukrativ avgjørelse, for i Skredderberget har Kristensen fått en sterk utfordrer. Aner vi en ny Riverton – nominering i 2014?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Venter på :
Ørneredet, P.S Jeg elsker deg , Gravlunden i Praha , Jakten på Rød Oktober, Tilbake til Riverton, Kanonene på Navarone, Styrke 10 fra Navarone, Tatt av kvinnen, Nålen ,
Rebecca - koden og Miraklene i Santo Fico :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg så overskriften visste jeg at jeg kjente igjen navnet, siden jeg har jobbet i bruktbokhandel husker jeg at vi hadde SOS-serien i hylla (krimhylla hos oss), og jeg har en bok av ham selv, bok 30 i Knut Gribb serien, Djevelens Triangel fra 1978, hvor det står på coveret '1. pris i konkurransen om 'Beste Gribb-roman'', men dette er den eneste Gribb-boka hans, med unntak av en novelle i boka Riverton-klubben hedrer Sven Elvestads Knut Gribb.

I følge Vakre damer og blodig død kom SOS serien ut med 23 bøker mellom 1977 og 1985 og der står det en kort biografi: En lang - til å være norskforfattet - spenningsserie. Gunnar Messel (f. 1933) hadde selv en ganske omflakkende tilværelse bak seg da han skrev serien. Han hadde bl.a. bodd i Midt-Østen og Øst-Afrika - og er nå bosatt i Spania (pr 1994).

Andre Gunnar Messel bøker nevnt i boka er i 3-stjernersserien: Begrav meg ikke i sand (1974), En krans til min elskede (1974), En dag er du borte (1975), God tur til helvete (1976) og under annen norsk krim Den siste vilje (1977). Alle er gitt ut av Bladkompaniet.

På Wikipedia-siden for Knut Gribb står det over forfattere: Gunnar Messel (forretningsmann, oversetter m.m.) , men desverre ingen link.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The house at Riverton/The shifting fog av Kate Morton
Spider bones/mortal remains av Kathy Reichs
Twenties girl/Charleston girl av Sophie Kinsella
Shopaholic abroad/Shopaholic takes Manhatten av Sophie Kinsella

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

sveinTor-Arne JensenTonesen81LilleviKristine87Mette-MKjell PFindusflaKirsten LundRufsetufsaGrete AastorpAnniken LSilje HvalstadTatiana WesserlingEivind  VaksvikHarald AndersenTanteMamieMargrethe  HaugenPiippokattaAmanda AHildaKristine LouiseElisabeth SveeMorten JensenEvaRandiAMads Leonard HolvikBookiacNorahJulie StensethMcHempettCecilie69Karen RamsvikLailaHilde VrangsagenHilde Merete GjessingRonnyTrude JensenJohn Larsen