Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 41 til 50 av 85 treff på med øks.

Jeg har bare lest "Hestene" tidligere, likte den godt, og er også fascinert over denne lavmælte boka. Skjønner at jeg bør lese flere av Arvid-bøkene. Jeg likte godt scenen der han med ei sløv øks hugger over ei bjørk i hagen - som en løsrivelsesprosess. Dette er en jobb faren visstnok skulle ha gjort, kanskje dette en ting som er nevnt i noen av de andre bøkene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest ferdig Å smyge forbi en øks, og jeg er enig med deg, Tove, i at den var ubehagelig, og i at den var godt skrevet. Men jeg ble ikke avskrekket fra å lese mer av Beate Grimsrud!

Bokens hovedperson er jenta Lydia - fortellerstemmen veksler mellom første og tredje person entall, men med få unntak er det hele boken fortalt fra Lydias perspektiv. Vi følger Lydia og familien hennes gjennom tolv år, og ser hvordan Lydias opplevelse av verden rundt seg forandres og utvikler seg ettersom hun vokser til.

Jeg syntes noe av det interessante og ubehagelige ved denne boken var at jeg som leser ofte var usikker på om det Lydia opplevde, var virkelig - eller utslag av fantasien hennes. Lydia er en jente med livlig fantasi, og som alle barn opplever hun vanskelige situasjoner. Men er alle vanskelighetene som beskrives, reelle? Og hvis hun faktisk utsettes for ting som barn ikke skal oppleve: er det de faktiske hendelsene som beskrives, eller er de omskrevet av Lydia slik hun "velger" å huske dem? Og er noen problemer egentlig symptomer på noe større og vondere?

Slike utfordringer ble jeg stadig konfrontert med underveis, og i mine øyne er denne måten å fortelle historien om Lydia på, nettopp det som gjør at jeg synes Beate Grimsrud har begått en uvanlig roman, og en vellykket roman. Jeg har lyst til å lese mer av denne forfatteren!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var hans hender som hadde forvaltet dette jordstykket, og når han tenkte på alle de avlinger som ville bli høstet der når han selv var borte, bela han ganske godt tilfreds. Men noen ære fulgte det ikke med å bryte ny jord og pløye opp åker. Æren var for dem som brukte sverd, gevær og kanoner, ikke for den som handterte øks og plog, det fredelige arbeids remedier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom på en til som jeg selv leser nå. Et selsomt paradis av Terri jentz. Handler om to jenter som sommeren 1977 la ut på en sykkeltur gjennom Amerika. En natt ble teltet de lå i overkjørt av en ukjent mann som også hakket løs på dem med en øks.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ettersom jeg har ei datter som er svaksynt, ser jeg på billedbøker med et annet syn enn før. Denne boka hadde til tider ganske bra kontraster og enkle, men bra illustrasjoner. Jeg leste boka for mine to jenter på 4 1/2 og 8 år. Minstemann synes det ble kjedelig til tider, men det som reddet boka var Hasse (lillebror) og hans repetisjon av ordet "traktor". Jentene lo godt hver gang.

Selv synes ikke mammainstinktet i meg at storesøster burde ha øks i det hele tatt. Kanskje heller ei bok som bør leses høyt av fedre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oliver med sin sterke overkropp kunne ha reist seg og kløvet bordet med en øks eller revet ovnen ned eller gjort noe annet til en liten advarsel, men han gjorde noe helt uventet, han gikk ut i byen og kom tilbake både med osten og såpestykket og sa værsågod!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en dag i skogen duger det ikke med en kvikklunsj og cola. Vedhoggeren må ha mat, ikke niste. Begrepet "tømmerhoggerfrokost" har faktisk sitt helt reelle fundament. Før motorsagas tid, da grovt tømmer ble felt i dypsnø med gamp, øks, tohåndssag, tolv timers dag og småkrangel, var det fastlagt i arbeidsavtalen hva slags kost tømmerhoggerne hadde krav på, og det var gjerne spesifisert erter og flesk i mengder som ville fått dagens ernæringsfysiologer til å besvime. En svensk universitetsstudie av matleveransene til skogsarbeidere i Norrland viste at hver mann inntok hele 9300 kcal pr. døgn. Tallet høres ufattelig høyt ut, siden kontorarbeid bare krever 2-3000 kcal. Skogsarbeiderne var faktisk nær grensen for hva mennesker er i stand til å forbrenne, for 12 000 kcal (ved polarekspedisjon med ski og slede) er blant de høyeste forbruk som er registrert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En kort og grei fantasy-historie. Handler om Henkin som drar for å besøke klosteret hvor han fikk utdannelsen sin. På veien møter han dvergen Gotrek og dikteren Felix, noe som viser seg å være bra, for klosteret skjuler skumle saker. Syntes denne historien var helt ok, litt i korteste laget kanskje, da jeg fikk litt lyst til å lese mer om den fargerike dvergen med sin øks og mohawk. Hadde lang oppbygging, men veldig kort kampsekvens mot slutten. I alle fall var det veldig godt å slappe av med litt lesing mellom all snømåkingen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kort og spennende fantasy-historie om dvergen Gotrek og hans venn Felix som havner i klammeri med sjørøvere, fiskemutanter og stormguden deres. Dette er en lydbok, eller audio drama som de kaller det. Danny Webb gjorde en god jobb som oppleser og er veldig flink til å bruke forskjellige stemmer. I tillegg er det stemningsfull musikk i bakgrunnen, pluss lydeffekter som sverdklirring, krigsbrøl, smerteskrik, singling i glass og lyden av Gotreks øks som slår inn i tentakkelmonsteret. Den har også akkurat passe lengde så det går an å høre hele historien uten pauser. Alt i alt en spennende og morsom opplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det sier jeg og..

Selv ble jeg oppvokst på to steder. Sommeren, siden jeg var tre år bodde jeg på en hytte, uten do, vann, dusj, tv, data. Vi hadde parafin der vi fikk laget mat. Og hver lørdag fikk vi velge fem godis biter vi fikk putte oppi koppene våre. Lørdagstimen på radio og brettspill, kort på bordet mens solnedgangen gikk ned (Mange av de samme bildene til Barana i bakkebygrenna) Jeg viste ikke hva nintendo hvar, spice girls eller annet.

Det andre stedet hvar der jeg gikk på skole. Ja en lengere periode og mange vil si at hytta bare var et feriested, men jeg husker ikke barndommen min på Eidsvoll verk. Mye fordi det var så mye å sette seg inn i. Jeg var blank da folk spurte meg om tv serier, musikk, dataspill osv. Rett og slett utstøtt fra klassen fordi jeg sa Pippi, Emil, Ronja, Peter Pan.... vel noen ganger reddet jeg skinnet mitt, pappa hadde lært meg om star wars.

Jeg husker bare barndommen på Austmarka, der Indianerne regjerte i skogen, kanofarere og pirater på sjøen, Loffere langs vegen og alltid hadde jeg min usynelige ulv tilstede. Selv han hatet Eidsvoll verk og aldri dro han fra Austmarka. Jeg tror jeg og min søster er den siste genrasjonen av det å leke med kongler, la fantasien rulle og skape alt fra bånn.

Men jeg håper da at vi som hadde en slik barndom, tar den med videre. For tro du meg, mine barn få ikke nintendo, blackbox eller sånn trykkemaskin. UT Å LEK, LAG EN BUE, ØKS, HOPP FRA TRE TIL TRE, OG KLATRE PÅ DE MANGE STEINENE. SOV UTE, SVØM TIL DEN ANDRE SIDEN, KJENN PÅ FRIHETEN. Faen! hehe...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristinaBjørg Marit TinholtGunillaEli Hagelund