Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 731 til 740 av 1502 treff på dickens.

Da er jeg ferdig med bok 1 og nå begynner det endelig å løsne etter en litt tung start. Språket flyter lettere og jeg skjønner faktisk ikke hvorfor jeg hadde så problemer med det i førsten. Det er fortsatt ikke en bok man drives framover av, men jeg kjenner at jeg er nysgjerrig på den videre handlingen.

Det har falt meg inn at det er veldig mye fokus på utseendet/intellekt, spesielt i prestens tilfellet. Et sted leste jeg at Georg Eliot ble sett på som mindre vakker, hestetryne tror jeg ordet var, men desto mer nysgjerrig og kunnskapstørst. Det kan være derfor jeg har lagt veldig godt merke til akkurat dette.
At Dorothea kanskje er en refleksjon av forfatteren høres for meg fornuftig ut. Jeg er spent på hva Dorotheas grunnlag for valg av ektemann er. Jeg synes det ligger i kortene at det er mer enn hennes tørst etter kunnskap og beundring for intellektet hans.

Hennes beskrivelse av kvinner synes jeg hun drar ennå lenger enn jeg ble vant til når jeg leste Dickens. Som en annen er inne nevnte lurer jeg på om hun drar den litt langt, enten fordi hun ser de som latterlige eller fordi hun mener menn tar feil når de ser kvinnene på denne måten. Det er ingen tvil om at George Eliot var en dame forut for sin tid.

Det eneste negative for min del er at det begynner å bli litt for mange personer å holde styr på. Det er alltid et problem for meg når vi har flere personer og familier som må holdes styr på, men jeg kjører nå på selv om jeg kanskje går glipp av små nyanser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har foreløpig to nye mål for lesing i 2014. Det ene er flere (for meg) nyoppdagelser som nå står i hylla; Sinclair Lewis, John Grisham, Upton Sinclair, Robertson Davis. Det andre er ei liste jeg fant over tusen anbefalte bøker noen mener en bør lese. Jeg starta for noen år siden på hundre-lista, og har nådd ca. 35 på den, med Middlemarch underveis. For meg passer disse klassikerne best i parallell lesing med lettbeint krim. På den nye tusen lista tenkte jeg å begynne med nyere bøker. DeLillo, Coetzee, Kureishi. Jeg vil også fortsette å lese enkelte forfattere til bunns, Hesse, Steinbeck, Fante, Fløgstad, Hamsun, Dickens, Bjørneboe, Philip Roth, John Irwing. De siste åra har jeg lest mellom 10 og 15000 sider ved siden av jobb, rundt om 50 bøker. Nå er jobbsituasjonen endra, så jeg burde ha et program for 2014 som ikke gjør meg arbeidsledig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mark Twain Huckleberry Finn
Robert Louis Stevenson Skatten på Sjørøverøya
Jonathan Swift Gullivers reiser
Jules Verne Tsarens kurer
Husker ikke forfattere men bøkene om Moby Dick, Onkel Toms hytte og Bram Stokers Dracula.
Selvsagt klassikere som Et dukkehjem, av Ibsen, Shakespeares Hamlet,
Charles Dickens A christmas Carol, Oliver Twist, Nickolas Nickleby og David Copperfield.

Her har du noe.Alle diusse er klassikere

Alex Dumas De tre musketerer
Boka om Den siste mohikaner, og ikke minst Greven av Monte Cristo.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg forstår den, husker godt når Don Quijote, Dickens Og Shakespeare herjet listene, var dessverre ikke med på noen av de.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haugenbok her også. Er småskuffa over pris og utval, men let meg likevel lokke til å handle nokre bøker. Og så lenge folk let seg lokke så gjeng nok ikkje prisane ned. Dermed er det min eigen feil.

Men uansett, dette har eg bestilt:
- Rolf og Alexandra Becker: Dickie Dick Dickens, kr. 149,-
- Rudyard Kipling: Jungelboken, kr. 129,-
- Rudyard Kipling: Den andre jungelboken, kr. 129,-
- Monica Kristensen: Kings Bay-saken, kr. 149,-
- Yann Martel: Historien om Pi, kr. 99,-
- Kristopher Schau: På vegne av venner, kr. 79,-

Og sidan eg først var innom nettsidene så plukka eg også med meg desse bøkene til redusert pris, men som ikkje var med på Mammut-salget:
- Helene Guåker: Pølsefabrikken, kr. 49,-
- Aino Kallas: Gjennom eld og vatn, kr. 99,-

Med litt tålmod kunne eg nok funne mange av desse enno billigare innan eg kjem så langt at eg får lest dei. Men på den andre sida er det ein handfull Mammut-bøker der eg gjer nettopp dette, drøyer litt for å sjå om eg ikkje finn betre tilbod dei nærmaste månadane.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er siste side i Middlemarch lest og jeg er strålende fornøyd med romanen. Jeg likte språket, fortellerstemmen og at hun klarte å gjøre menneskene så hele. Det er vanskelig å ikke sammenligne med hennes samtidige som Brontë-søstrene og Dickens, som har karakterer som i stor grad er enten gode eller onde, mens Eliots karakterer er bare menneskelige. Jeg har også kost meg med de mange små mottositatene som har gjort leselisten min enda lengre. Særlig har jeg blitt nysgjerrig på Shakespeare.
Takk for følget, jeg har satt stor pris på alle innlegg og kommentarer vedrørende Middlemarch.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ser at du har både Don Quijote og Den guddommelege komedie på leselisten. Jeg har hørt begge disse på lydbok. I Don Quijote leste jeg først noen sider og repeterte dem på lydbok. Oppleser Duc Mai-The hadde betydelig bedre rytme enn meg på versene! Den Guddomelege komedie hørte jeg uten å ha boken og det var en berikelse selv om jeg ikke fikk slått opp alle guder og personligheter som dukket opp underveis.

Min siste store lytteropplevelse var Hakawati av Rabih Alameddine. Saftige historier fra Østen, både samtid, fortid, fabler og legender. Hele 18 CD’er, så her nytter det i alle fall ikke å ha det travelt. Endelig en Østen-bok med annet innhold enn undertrykte arabiske damer med D-vitaminmangel!
Jeg anbefaler også Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson lest av Björn Granath, som mottok Iris Ljudbokpris for denne prestasjonen.
Drikkegildet i Athen av Platon like jeg også veldig godt. Anders Ribu er en av mine favorittopplesere. Egentlig er det vel bare å kaste seg over hele klassikerserien, iallefall de man ikke gidder å lese selv..

Ellers har jeg hatt stor glede av å høre:
- Klondyke Bill og Pelsjegerliv av Helge Ingstad. Reiseskildring/biografi.
- Gullgraverliv av Jack London. 8 på liv og død noveller.
- Engelske Charles Dickens lydbøker. Tragedier med lykkelig slutt og samfunnskritiske spark.
- Bøkene om avdeling Q av Jussi Adler-Olsen. Krim med humor. Helge Winther-Larsen får lydbøkene til å bli enda litt bedre enn bøkene er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som mange andre lesarar var eg ei stund litt splitta: På den eine sida kunne det i lange periodar vere lite driv over handlinga. På den måten kan Dickens (på sitt beste) og Austen (også ho på sitt beste) engasjere meg meir enn tilfellet er i mitt fyrste møte med George Eliot. Men på den andre sida, når Eliot er på sitt beste, finn eg same typen gode observasjonar og karakteristikkar som hos hos Austen, ja eg trur nesten Eliot er den beste av dei to her, og ikkje minst dei vittige kommentarane til eit menneske i eit klassedelt samfunn. Handlinga flyt godt, og dei mange personane gir oss eit nyansert bilde av livet i ein småby. Litt russisk, ja, som Lillevi er inne på.

Eg ser ein interessant parallell mellom ekteparet Casaubon i Roma hos Eliot og ekteparet Tesman og Gabel hos Ibsen (i Hedda Ganler), som òg er på bryllaupsreise der faglege aktivitetar dominerer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det kan vel kanskje la seg gjøre å lage en funksjon her inne for som heter ett eller annen for de felleslesingene som har vært.
Jeg vet om Shakespeare, Ibsens skuespill, Don Quijote, Charles Dickens samlede verker. Idioten av Fjodor Dostojevskij, Nattens brød, romansyklus i 4 deler av Johan Falkberget, John Steinbeck - flere bøker, Middlemarch. Er det noen jeg har glemt?
Det hadde vært flott om en kunne ha samlet diskusjonstrådene rundt disse bøkene i en tråd som la seg i "båndet" under overskriften på forsiden, det vil da bli lettere for alle, både gamle og ikke minst nye medlemmer å finne de. Nå er det mer eller mindre umulig å finne de hvis en ikke vet om disse felleslesingene og de interessante kommentarene. Tror mange vil ha stor glede av å lese de.
Det er bare å sende André en personlig melding eller legge en forespørsel i hans forslagskasse som ligger i tråden "Om bokelskere.no" så kan han ta en vurdering.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dickens sin forfattarskap, Dostojevski sin Idioten, og Steinbeck i utval. Fleire?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lars MæhlumPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundKirsten LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienFrode Øglænd  MalminIngunn SLailaMads Leonard HolvikJulie Stenseth