Jeg ser at Dekameronen ligger i ulike utgaver på Nasjonalbiblioteket. Den komplette utgaven (nynorsk) er på 870 sider. Sikkert mulig å få tak i de på mitt lokale bibliotek også :)

Jeg har et håp om Verden av i går av Stephan Zweig og selvsagt mitt eget forslag "Den gamle mannen og havet". Disse kommer jeg nok til å lese uansett. Så takk for forslag Lillevi
De andre bøkene kommer gjerne på en skal-lese-liste de også. Mange gode nominerte bøker med store kontraster, som du skriver, Kjell. Gleder meg til resultatet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ser den :)
Jeg er en som liker å lese på originalspråket de gangene jeg kan, men et utdrag er kanskje best denne gangen. Du har nok rett i at det kan være krevende å komme gjennom. Vet jo ikke hvor mye de har fått modernisert språket. Det er tross alt litteratur fra 1300-tallet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

The Canterbury Tales in modern English for de som måtte ønske å lese disse på engelsk.

Ligger som ebok og lydbok på Storytel for de som har abonnement der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt forslag er:

Den gamle mannen og havet / The old man and the sea
av Ernest Hemingway

Jeg kommer nok til å lese den på engelsk:

Boka er kort og lettlest. Dette er en roman av den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway, utgitt i 1952. Romanen ble skrevet på Cuba året før og ble en stor suksess med en gang den kom ut. Romanen var det litterære verket som avgjorde at Hemingway fikk Nobelprisen i litteratur i 1954, og boka er oppført i "Verdensbiblioteket". Romanen var det siste store verket han ga ut i sin levetid.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eg studerte dei vel ikkje så nøye :)
Eg lit vel mest på bileta eg lagar i mit eige hovud, eg og :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg blir med :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er ferdig - for en roman sier jeg. Det var en flott leseropplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva med å lese den som ligger på nasjonalbiblioteket?
Det går fint det, selv om jeg foretrekker bok i hånden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så sant så sant. Jeg er veldig fornøyd med at det ble denne boka. Nærmer meg slutten nå, leser hvert øyeblikk jeg kan. Mange følelser blir aktivert under lesningen, småhumring, irritasjon over hvordan barn og kvinner blir behandlet osv. En stor leseropplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg koser meg også med samme utgave, er kommet til side 63. Tror ikke jeg kommer til å gå over til svensk, selv om det var et godt forslag fra VG. Som du, fryder jeg meg over boka som kan vel kalles for humoristisk naturalisme. Enig, veldig fine illustrasjoner. Jeg tror jeg kommer til å lese denne fort, klarer ikke å la være - det er er herlig leseropplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forresten er det noen som har tenkt tanken å prøve å lese Lidman på svensk?

I slutten av denne artikkelen i VG står det følgende:
"Alle bøkene er oversatt til norsk, men skal du ha glede av Sara Lidmans språklige originalitet, våg denne vidunderlige bruken av svensk"

Ingen dum ide, egentlig. Den ligger som ebok på svensk på Storytel om noen har lyst til å utfordre seg selv på dette punktet :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når hun hadde lest, snakket hun så fint at hun til og med bannet på rikssvensk

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Er nok veldig mange som har det sånn ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har funnet fram til Nasjonalbiblioteket sin utgave. Den ble utgitt gjennom den norske bokklubben i 1979. Ingen spoilere enda. Jeg er halvveis i både "Never Let me go" (Ishiguro) og Innsirkling 2 (Tiller), så det er litt tullete å gå i gang med en tredje bok, men skal nok få til det også :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fant denne
En av tidenes beste trønderske romaner har blitt en for godt bevart hemmelighet.
(Om Magnhild-Haalke)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt forslag
Og skulle det være vanskelig å skaffe den, så kan nok Biblioteket bidra med sitt. Jeg fant den både på eBokBib og Nasjonalbiblioteket. Skal ikke se bort i fra at jeg har den her i huset et sted også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den ligger også til låns på Nasjonalbiblioteket - det er altså mulig å lese denne online for de som klarer det :)

Allis sønn

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka ligger også til låns på Nasjonalbiblioteket - det er altså mulig å lese denne online for de som klarer det :)

Multelandet

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt forslag denne gongen blir Fuglande av Tarjei Vesaas

Fuglane (1957) er nok meisterverket til Tarjei Vesaas. Fuglane er omsett til ei rekkje språk og vart i 1967 filmatisert av den polske regissøren Witold Leszczynski.

Fuglane handlar om Mattis som er ein "outsider" i bygda. Fuglane blir gjerne omtala som ei bok om det å vera annleis. Blir omtala som ei sterk bok av dei som har lese den. Det trur eg også at eg har gjort ein gong (har den i bokhylla), men så er det no sånn at man gjerne gløymer det man har lese. Fuglane er nok ein klassikar som kan lesast fleire gongar.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk, Randi
Jeg valgte å lese denne, da jeg leste Resten av dagen av Ishiguro i 2018. Da har jeg oppdaget en ny forfatter etter min smak. Han skriver virkelig godt, Juan Gabriel Vasquez. Forstår godt at han fikk en pris for denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Torill Elisabeth RevheimGVLilleviLinn Charlotte EdstrømmoiraBeathe SolbergAnne Berit GrønbechpolarfrontAnjaLene AndresenJulie StensethIda CharlotteTralteMalinbokJohnny OlsenHarald KKay NilsenBjørn  BakkenBoktimmyNeda AlaeiRagnhildMartinenKarin BergRisRosOgKlagingAndreas Bokleseringar hBenediktekjell kNorahAnita NessHildaEli HagelundElin FjellheimLiva DelirKaren RamsvikBjørg L.Anna-PiaOda Marie HLesevimsa