Jeg for min del har valgt å fokusere på litteraturen framfor person Hamsun. Jeg vet at det er vanskelig å skille av og til når hans meninger tyter fram her og der, for eksempel i omtalen av samene.Da bli man minnet om hvilken person han var, og det er ikke godt. Min bestefar hadde bøkene til Hamsun, men senere nektet han å ta i de bøkene pga Hamsuns holdninger under krigen. Men man kan jo ikke kaste romaner, så det er de bøkene jeg har arvet etter bestefar. Jeg har valgt å lese dem alle, og ser at han er en stor forfatter. Jeg liker måten han skriver på og romane hans rører ved meg, men jeg kjenner at det lugger godt innimellom også. Da kan det være vanskelig å argumentere for at man har bøkene som favoritter uten at man setter pris på forfatteren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei

Jeg er også ferdig. Mye som skjer i mitt liv også, så jeg har ikke fått reflektert så mye over boken i etter kant, men det var en stor opplevelse å lytte til opplesingen av Markens Grøde. Blir gjerne med på samtalen om noen skriver noen ord om leseropplevelsen.
Enig i terningkastet ditt :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Husk at kjærlighet som ikke omfatter ærlighet, ikke fortjener å bli kalt kjærlighet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvordan vi ofte forveksler kjærlighet med fyrverkeri - med dramatikk og dysfunksjonelle relasjoner.

Men ekte kjærlighet er veldig stille, veldig fredelig.
Den er kjedelig viss det er spenning som er målestokken.
Kjærligheten er dyp og rolig - og varig

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sannheten er naturligvis at viss folk virkelig er så lykkelige som det ser ut på internett, ville de ikke vært så forbanna mye på internett for ingen mennesker som har en skikkelig god dag, bruker halvparten av den til å fotografere seg selv. Alle kan dyrke myten om seg selv viss vi har mye nok gjødsel, så viss gresset virker grønnere på den andre siden av gjerdet, kommer det antakelig av at det er fult av møkk der. Men det spiller ingen rolle for nå har vi lært å kreve at hver dag må være spesiell, hver dag. Plutselig lever man ved siden av hverandre, ikke sammen med hverandre......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Markens grøde" er intet mindre enn et mesterverk av en roman. Det er så mange lag i denne historien at det ikke er enkelt å skulle beskrive dette med få ord. Den fikk da også Nobels litteraturpris i 1920.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du skriver: Og av og til (oftest?) bør man skille mellom forteller og forfatter.

Ja, det må man, forteller og forfatter er aldri den samme medmindre du har med en selvbiografi å gjøre. I Fiksjon er ikke forteller det samme som forfatter.

Jeg vet at Hamsun var en sønn av sin tid, og jeg tenker nok ikke på ham som en kvinnesaksmann, men det er likevel interessant å få med seg lensmannsfruens tale i retten - for de som er kommet så langt. Vi må kanskje vente litt med å diskuttere det - kan bli et spennende tema det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Heldig du som skal til Hamarøy - dit skulle jeg gjerne reist :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

This book is supposed to be non-fiction. However, due to the form it seems fictional to me.
I have no idea how to rate this book. This book has been called a masterpiece, a label I cannot understand. Jojo Moyes calls it a deep dive into the psychology of women. (on the cover). To me it's not - It is pornographic. I wouldn't call it an accurate depiction of female desire, it's more a tragedy. Two of the stories are about women being abused by men. This non-fictional novel is about three American white women who tells their stories of failed love, disappointing marriages, unmet or unfulfilled sexual and emotional needs.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Karl Erik Harr
Da er det vel Harstad-dialekt for å være mer nøyaktig, viss det har noe å si 😊

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er det på tide å komme seg i gang med Markens Grøde. Har vært så mye annet.
Jeg har boken i hyllen da jeg har arvet alle Hamsun sine bøker etter mine besteforeldre, men så la jeg merke til at den ligger som lydbok på Fabel, og da begynte jeg å lytte. Det høres vakkert ut, opplest på nordlandsk. Tror jeg velger lydbok denne gangen siden jeg har lest boken tidligere :) - tror dette kan bli en fin opplevelse: sitte på terrassen hjemme, strikke, ta en kopp kaffe og lytte til Markens Grøde :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
 1. Les en bok som er nevnt i serien eller en bok med en jente på omslaget
 2. Les en bok om et mor-datter forhold eller en bok med noe kaffefarget på omslaget
 3. Les en bok en venn har anbefalt eller en bok du ikke har lest av en favorittforfatter
 4. Hør en lydbok eller les en bok skrevet før man hadde mobiltelefoner
 5. Les en bok om et komplisert familieforhold eller en bok du har høye forventninger til
 6. Les en bok om en person som går på skole eller en bok satt til Paris
 7. Les en bok om kjærlighet eller en bok som begynner på "J" hvis du er team Jess og "D" hvis du er team Dean
 8. Les en bok med humor eller en bok med noe rødt på omslaget

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er grei for jeg har flere bøker å bli ferdig med. 👍

Godt sagt! (2) Varsle Svar

..man må ta det livet man har fått, og så gå videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

This country is full of graves.
Because most lives don´t matter.

(USA)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig enig i det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjekt at du kan anbefale «The absolutely true diary of a part-time indian» av Sherman Alexie. Jeg har kjøpt den og boken ligger på listen for sommerens bøker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dessverre er det helt mulig å printe ut 3D plastpistoler og bruke disse til skyte med. I USA har de prøvd å forby disse i noen stater, men tror ikke de har lykkes.
Jeg prøvde å google "Can a 3d printed gun shoot?" og fikk opp dette svaret.
As the name implies, they're parts for guns made using a 3D printer and plans created on a computer or downloaded online. The assembled guns are primarily made of plastic but still capable of firing standard handgun rounds"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den las eg i ungdommen, og hugsar den som ein svært god roman.
Eg hugsar ikkje innhaldet, så eg kan godt lese den ein gong til :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei

Jeg foreslår at vi lese "Barndommens gate" av Tove Ditlevsen.

Med "Barndommens gate" (1944) fikk Tove Ditlevsen sitt store gjennombrudd som forfatter. Romanen handler om ungjenta Esters oppvekst i en arbeiderfamilie i Istedgade i København.
Selv kjenner jeg godt til både Istedgade og København etter å ha bodd der i 13 år.

"BARNDOMMENS GATE er sterkt selvbiografisk," fortalte Tove Ditlevsen senere, "men selv om jeg syntes jeg tok kolossale hensyn til foreldrene mine, ble moren min dypt fornærmet da hun leste den. Hun sa at jeg etter hennes mening hadde hatt en lykkelig barndom, men hva i all verden vet foreldre om hvordan barna deres opplever barndommen?" (sitat omtale av boka)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marianne SkageKnut SimonsenBentLars MæhlumGitte FurusethRufsetufsaMonaBLCtinaBjørg FrøysaaOleMorten BolstadVannflaskeAnn ChristinSynnøve H HoelKristin_Kjell PAlice NordliTone Sandvikerlend kongsvollNabodamaRandi Annie FramnesTheaKikkan HaugenReadninggirl20Ingrid BrændenGrete AastorpKaroline RøyskattBerit RLaila StenbrendenFinn Arthur JohansenHilde H HelsethTine SundalKay NilsenMonica CarlsenMette-MGroErikGro Anita MyrvangAtmanCatrine Olsen Arnesen