Jeg er med! Skal lage meg en hylle for byttebøker.
Jeg er ikke så veldig inne i fantasy, men elsket The hitchhikers guide to the universe. Ellers har jeg hørt mye bra om Diana Gabaldons Outlander serie. En annen som er fantastisk bra er Stephen Kings Dark Towers serie.
Jeg har ikke lest noen av disse, så jeg skal ikke uttale meg om innholdet, men jeg håper Britt Karin Larsen vinner. Hun er en dyktig forfatter med gode historier.
Jeg er 100& ærlig, ellers hadde jeg ikke hatt noen glede av forumet. Dessuten har jeg ingen kvaler med å si at Alkymisten er kjedelig, jeg ikke gidder å lese Knausgård, eller at jeg liker Nora Roberts og Raskolnikov ... En av de fine tingene her inne er alle bøkene jeg ikke har lest! Så mange bra bøker som jeg ikke har hørt om engang. Leselisten min gir meg litteratur til langt inn i pensjonsalderen!
Herlig. Tusen takk!
Bra nok, men jeg synes de er best hver for seg. Stilen er veldig forskjellig.
Roald Dahl er genial - det beste han noengang har gjort var å gå over til barnebøker. De er like morsomme nå, som da jeg var liten. Bare herlig.
System på bøker? De jeg leser ligger i umiddelbar nærhet av hvor jeg måtte befinne meg. Andre bøker organiseres etter stabelprinsippet. Ellers kasser på loftet - som heldigvis er høyt under taket. Fagbøker/research som jeg trenger i jobben min har jeg i en egen hylle - det er vel det nærmeste system jeg har kommet, tror jeg.
Den hørtes ut som noe for meg - men hva heter boken?
For romantikk vil jeg anbefale Nora Roberts og Sandra Brown. Vil du også ha litt spenning, så prøv Mary Higgins Clark. Jeg har en stor svakhet for Joanne Harris og Mo Hayder (den ene er romantisk, den andre rå thrillere). Det er akkurat nå noe sånt som 25-26 serier i salg - det er bare å velge og vrake.
Er enig i det - dikeriske friheter med historieske fakta er irriterende. Husker jeg så første sesong av Tudor som gikk nå - hvor de hadde til de grader gjort det samme. Det ble irriterende til slutt. Men de hadde faktisk kiosklitteratur i gamle dager også! Pimpernell er mao klassisk kiosk!
Jeg sier som Hilde - ja, takk, begge deler! Jeg er avhengig av biblioteket, både for underholdningens skyld og for researchens skyld. Folkebibliotekene i Norge er en skatt. Jeg ville vært fattig og bodd uhyre trangt hvis jeg skulle kjøpe alle bøker jeg leser. Dessuten ville det blitt uhyre vanskelig å finne f.eks alle lokalhistoriske verk og bygdebøker som jeg bruker i jobben min - eldre bøker finner man ikke mange av i en bokhandel ...
Jeg skjønner hva du mener, men jeg fungerer litt annerledes. Jeg bryr meg om språket i en bok - at det skal være bra og godt skrevet, men mest av alt bryr jeg meg om historien. Det hjelper ikke hvor godt det er skrevet hvis historien er uinteressant. Jeg kan tåle (til en viss grad) dårlig språk hvis historien er god, men ikke omvendt. Hvis det blir helt bånn, så går det selvsagt ikke, men omvendt går det altså ikke. Jeg blir bare irritert. Hvilket jo bare beviser at vi alle er forskjellige, også som lesere - noe annet ville vært fryktelig trist for forfattere ...
De må gjerne bruke ord fra andre språk - men da vil jeg ha en oversettelse med engang. Hvem gidder å bla i ordliste hele tiden? Så lenge noe kommer i veien for leseopplevelsen blir det feil, synes jeg. Jeg har det på samme måten med dialektbruk i bøker - det er bare irriterende. Språket skal være i bakgrunnen!
It meant "to within an inch or two, accompanied by a lot of screaming, and they pour hot tar on you just where your leg was". Pratchett: Interesting times.
Vet ikke helt hva jeg tenke om det, gitt.
Jeg har lest alle Harry Potter bøkene og koste meg til de grader. Rowlings har gjort en fantastisk jobb - er man tolv eller fjorten og leser en bok på 700 sider, da er bøkenes verden åpen for de fleste. Spesielt morsomt er det jo med de som leser den på engelsk og som Marte forbedrer engelsken sin.
Vel, hvis du liker sånt, så må jeg få anbefale Delafield: The Diary of a Provincial Lady. Utrolig morsom og et flott tidsbilde fra middelklassen i England på denne tiden.
Takk! Det er ikke den boken jeg leter etter, den er for ny! Denne her er jo midt i blinken for meg, så den må jeg lese. Jeg har ikke funnet så mange bøker om norsk sjømannsliv, så jeg gleder meg.
Er det ingen som har lest spenningsromaner fra syttitallet? Det var fryktelig synd. Da får jeg satse på at tilfeldighetene og et god antikvariat vil føre meg til målet ...
Tyskland: Blikktrommen av Gûnther Grass. En bok jeg ikke så lett glemmer. Handler om Oscar som bestemmer seg for ikke å vokse mer, og som kommuniserer ved hjelp av en blikktromme. Siden jeg er i siget: Spania: Driving over Lemons av Chris Stewart. Dette er en reisebok skrevet av han som droppet ut av Genesis før de ble berømte. Boken er en herlig beskrivelse av hvordan han og kona slo seg ned i Sør-Spania. Underholdende og varm, god skrevet og morsom.