Hei alle sammen!

Jeg er ei jente på 21 år som nettopp har satt sine bein innenfor den store, fantastiske bokverdenen. Jeg har lest Stieg Larssons bøker, men kjenner at jeg har fått litt nok. Kanskje det er av den simple grunn at jeg har lest alle tre bøkene etter hverandre, men det finner jeg ut siden. Før den tid ønsker jeg å lese noe som jeg blir glad av - noe som kan gjøre meg "avhengig".

Jeg har sett alle Harry Potter filmene, og lest den tredje boken - jeg simpelten elsker hele opplegget rundt Harry Potter. Jeg er fullstendig fløtepus, og setter pris på en skikkelig sukkersøt kjærlighetshistorie innimellom. Jeg kan eksempelvis nevne filmene Notting Hill og Two weeks notice. Ellers er jeg og glad i søte, barnslige historier. Det er her Harry Potter kommer inn i bildet. Magi, vill fantasti, spenning og humor er elementer som passer for meg. Men det kan heller ikke bli "for dumt". Jeg synes og det er kjekt med intriger.

Ellers er jeg i tillegg fascinert av vampyrfenomenet som er så populært disse dager; true bloog od twilight. Altså liker jeg det mystiske ogukjente.

Jeg håper ikke dette ble for mye informasjon på en gang!:) Det hadde vært veldig kjekt med litt bokforslag da jeg føler meg helt grønn på området, men likevel lengter etter en god bok jeg kan ha med meg når jeg sitter i sofaen under teppet med en stor god kopp med te:)

Håper å høre fra dere - jo fler, jo bedre!:)

*Sanne

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Velkommen til vår verden:p Du har så mange flotte opplevelser foran deg!

Man skal ikke fnyse av ungdomsbøkene, og om du vil begynne litt forsiktig kan jeg anbefale Dødslekene og Lyntyven. Den sistnevnte har kinopremier på fredag og kan minne litt om Harry Potter i stil. Her finner hovedpersonen ut at han er halvt gresk gud, noe som fører til mange gode historier. Dødslekene er helt utrolig spennende og er første bok i en trilogi. (Bok to heter Opp i flammer og tredje kommer til høsten) Jeg er helt hekta!

Men ikke vær redd for å prøve deg på noen klassikere! Agatha Christie og Arthur Connan Doyle har absolutt gode "under pleddet med en kopp te"-bøker. Jeg vil også sterkt anbefale Menneskehavn av John Ajvide Lindqvist, en bok som sluker deg helt!

Med tid og stunder håper jeg også du får med deg Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde, men det er kanskje ikke det beste å starte med...

Lykke til, og nyt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den trettende fortellingen av Diane Setterfield. :) Kanskje litt på siden av noen av kriteriene dine, men denne poppet i hvertfall opp i hodet mitt når jeg leste det du hadde skrevet. Prøv den !!Jeg likte i hvertfall denne boken veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenkte også på Sagaen om Isfolket. Prøv. Ellers har jeg lest Imorgen-serien (6 bøker tror jeg) av John Marsden. Ingen vampyrer, men en utrolig spennende og tenk om-bok, egentlig for ungdom, men likte den som voksen! HÅper du har lest Den vesle vampyren, barnebøker, men helt herlige. Hadde vært gøy og høre hva du likte av anbefalingene senere. Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har akkurat lest Vingespenn av Guro Sibeko, og vil absolutt anbefale den. Den har spenning,overraskelser og et annerledes plot. (Se kommentar under boken)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg var på din alder og kanskje litt yngre oppdaget jeg John Irving. Har hatt stor glede av alle hans utgivelser på norsk. Begynte med Garps bok, Hotel New Hampshire, En bønn for Owen Meany (uforglemmelig), Siderhusreglene etc. Personene er ofte litt rare, men helt herlige. Hvis du liker noe som er litt annerledes og uforutsigbart er dette bøker jeg anbefaler på det varmeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk alle sammen! Nå har jeg litt å begi meg ut på i tiden fremover!:) Kom gjerne med flere tips, jeg skriver ned alt i lista mi;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror du ville like Sagaen om Isfolket av Margit Sandemo. Her er det både magi, spenning, humor og kjærlighet. Lett språk. Mange som har blitt avhengig av denne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror du kan like Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger. Nydelig kjærligshetshistorie i bunn, riktignok ikke sukkersøt, men nydelig. Og så har den en liten vri som gjør den særegen. Denne boka satt igjen i meg lenge etter jeg var ferdig med den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du liker Harry Potter, renkespill og Twiilight, kan kanskje vampyrserien "House of night" falle i smak...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du sa Vampyr, jeg sier John Ajvide Lindqvist. La den rette komme inn og Menneskehavn. Det er skikkelig vampyrgrøssere! Tro meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres ut som om du kjenner inni deg at du er på vei inn i bøkenes verden. Gratulerer! Du har mange flotte opplevelser foran deg. Min datter spurte meg om det samme. Hun er bare 16, men tidspunktet for når vi oppdager litteraturen rundt oss varierer fra person til person.

Du vil sikkert ha stor glede av Twilight-bøkene og av Hobitten og Ringenes Herre. Det finnes også en masse Fantasy-litteratur med magi og romantikk som andre er bedre enn meg på å anbefale.

Men hva med å prøve noe helt annerledes enn krim og fantasy? Hva med å gå løs på norsk litteratur som har gledet hundre tusenvis av mennesker. Jeg tenker på Tore Renberg, på Gert Nygårdshaug, på Erlend Loe, på Saabye Christensen. Det er så mange! Bruk en dag i en stor bokhandel eller et bibliotek. Ta deg god tid. Bla i bøkene. Spør de som jobber der om gode råd. Det er en hel verden der ute som bare venter på deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, enig!

Jeg husker kjempegodt den første Loe-boken jeg leste. Jeg var snart 15, og moren min kom til meg å sa at hun nettopp hadde lest en bok jeg kom til å like. Jeg hadde jo aldri hørt om Erlend Loe før, og var veldig skeptisk. Tittelen Doppler sa meg ingenting, og coveret så ikke akkuratt ut som bøkene jeg vanligvis leste. Men jeg begynte, og etter de par første sidene var skepsisen helt borte. I ettertid har jeg lest fler "voksenbøker", som jeg kalte det (og fortsatt gjør, litt sånn egentlig...), og det er så utrolig mye bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med "Song for Eirabu". Jeg holder på med den akkurat nå og kan ikke skrive så mye om den, men den virker lovende. Det finnes flere diskusjoner om boka her inne, les noen av dem så finner du ut mer om boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med serier ? Mine favoritter er Isfolket, Raija og livets døtre... Det er sånne kinderegg bøker... ! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du liker sukkersøte kjærlighetshistorier, er kanskje Nicholas Sparks noe for deg. Har du hørt om Dagboken (The notebook, også filmatisert)? Han har skrevet en hel del kjærlighetshistorier som mange liker godt.

Når det gjelder vampyrer; har du lest vampyrbøkene til Anne Rice? ( En vampyrs bekjennelser er også filmatisert.)

Hvis du er glad i fantasi, kjærlighet og intriger, kan det hende du liker trilogien om Frøya og Saga av Johanne Hildebrand. Det er en lettlest saga fra bronsealderen som er svært fengende.

Lykke til med lesingen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For romantikk vil jeg anbefale Nora Roberts og Sandra Brown. Vil du også ha litt spenning, så prøv Mary Higgins Clark. Jeg har en stor svakhet for Joanne Harris og Mo Hayder (den ene er romantisk, den andre rå thrillere). Det er akkurat nå noe sånt som 25-26 serier i salg - det er bare å velge og vrake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas