En grei innføring.
De fleste konspirasjonsbøker er bare manisk opptatt av at det ligger en skjult løgn bak enhver verdensberømt hendelse. Denne boka henvender seg forsåvidt til de troende, men har en ny vri at den både tar opp det som taler FOR og det som taler MOT den enkelte konspirasjonsteori. Boka tar for seg de mest kjente konspirasjonsteoriene og er sånn sett et bra sted å starte hvis du vil sette deg inn i genren.
En gigant av en biografi - i flere betydninger av ordet. Den norske undertittelen, "Mannen og myten", er sørgelig intetsigende. Den engelske undertittelen, "The triumph of the American Imagination", er faktisk heller ikke så dekkende. Boka fokuserer mest på det nitidige og konlifktfylte studioarbeidet fra Disney-konsernets spede start frem til og med Walt Disneys død. I tillegg gir boka et godt bilde av den myteomspunne personen Walt Disney og hans familieliv. Men noen kulturhistorie eller mentalitetsstudie er boka ikke. Dette siste er helt sikkert et bevisst valg og Disney-boka er et storartet stykke biografi!
Av alle bøkene jeg har lest det siste året, er dette den mest åpenbare must-read!
NRK-journalist øser av sin lange erfaring som korrespondent i Asia. Dessverre litt for mye øsing. Dette er en infobombe, historier fra Kinas lange historie servert kapittel for kapittel. Ønsker du lære om viktige hendelser i Kinas historie er dette er denne boka et godt valg. Trekk for forutsigbart og doserende narrativ.
Dette er muligens ikke Erlend Loe i toppform? Men vent litt! Har Loe noengang vært i "toppform"? Mye av suksessformelen hans ligger jo der, i en humor som gjør et poeng av ikke å være fanstastisk, men heller selvbevisst bakpå. Det er egentlig en uknuselig formel i dagens krav til "coolness": å vite at man kunne flyttet erkjennelsesgrenser, men egentlig nøyer seg med å underholde og ha det gøy...