Jeg er helt uenig... Språket var paddeflatt. Det var som å lese en skolestil, i beste fall en dårlig ungdomsroman. Alt for mye "det der med" og "greia med" og "det var vel" og "det jeg vil frem til" og "men det var ikke det jeg skulle fortelle" osv. Konfliktene mellom de tre var banale. Temaet er alvorlig historien er trist, men jeg følte at jeg visste alt hele tiden, det var aldri noen overraskelser, aldri noe høydepunkt...
Oi, den boka har jeg faktisk lyst på.
Så gøy! Jeg bor også i liten liten by, men jeg tror jeg skal feire dagen likevel. Om ikke annet får jeg sikkert mange rare blikk. :)
Én mulighet er jo å bare trykke på "Legg til bok", og ikke velge noen status på boka. Jeg ser egentlig ikke nødvendigheten i å "avlaste" skal lese-statusen, den blir ikke full med det første i alle fall. :)
Nei? Så kult. :D Men man vet jo aldri når man kan få bruk for et.
The Hitchiker's Guide to the Galaxy! Og jeg fikk nesten lyst til å putte et håndkle i veska mi etter å ha lest den første boka...
Hva er det å misforstå? Finnes det en fasit på hvordan man skal lese bøker? For meg høres det enda sprøere ut. :)
Jeg måtte smile da jeg leste det, jeg har aldri lest noe lignende forord. Miguel (se, vi er på fornavn allerede! :p) virket som en jordnær fyr. Fikk sansen for ham. Nå gleder jeg meg veldig til å begynne på det første kapitlet!
Siden du likte 99-lista kan du jo sjekke den ordentlige listen deres - The Big Read. Den har topp 21, topp 100 og topp 200 og er litt mer overkommelig enn 1001-lista. ;)
Denne måneden har to krigsromaner satt dype spor, faktisk.
Den første er Väinö Linnas Ukjent soldat. Den er en finsk klassiker og handler om fortsettelseskrigen. Fæl, men det er en herlig ærlig bok full av galgenhumor.
Den andre er På hjemmefronten av Kari Hotakainen, som handler om "hjemmefrontsoldaten" Matti. Han mener at å kjøpe et hus er veien å gå for å få familien hans tilbake, og starter en krig for kjærligheten. Boka er trist, morsom, tankevekkende og samfunnssatirisk, og fortjener mange flere eiere enn 77...
Det er sant altså, jeg tok tiden. :p Jeg bladde gjennom boka da, aner ikke hvor lang tid det tar hvis man skummer gjennom lista på nettet f.eks.
Under knappetingen der man velger har lest/skal lese osv er det en link: "Legg inn omslagsbilde". :)
Kanskje du skal lære deg hva "nasjonalistisk" betyr før du bruker ordet? :)
Jeg har lest 10 av de bøkene, så hvis jeg leser én av de 991 andre i måneden kan jeg dø når jeg er 104. Høres det ut som en bra plan? ;)
Et kvarter. :)
Å "spoile" er å avsløre handlingen i boka, og "spoiler alert" er en advarsel om at man skal til å gjøre det. Mange leser diskusjoner om en bok for å finne ut om man vil lese den, og da er det kjedelig om noe viktig blir avslørt før man har begynt. :)
Jeg fant en artikkel i Aftenposten, og der sto det:
Myten om norsk som et fattigspråk blir ofte tilbakevist med det faktum at Shakespeare «bare» kunne skilte med ca. 20000 forskjellige ord, Ibsen brukte 27000, Hamsun fråtset i hele 31000, mens Wergeland slo rekorden her hjemme med 58000 forskjellige ord.
Nei, si det? Det er vel som kjell k sier, at det er fordi engelsk har flere ord enn norsk. Men betyr det at norsk er et fattig språk? Finnene har et eget ord for "ned fra bilen" (autolta) - er vi fattige fordi vi ikke har et tilsvarende ord? :)
Fordi alle sier at det er det, og da må det jo være sant. ;)
Det skulle ikke forundre meg i det hele tatt, han var i alle fall interessert i norrøn mytologi. :)
Kasus er absolutt noe dritt, men jeg gjør så godt jeg kan...