Fattig. En bok du umiddelbart forstår er skrevet og utgitt med tanke på å bli en bestselger. Dramatisert språkdrakt som ikke forholder seg til den lavmælte stilen forfatteren gjerne blir sagt å ha. Historien i seg selv, om de tre ensomme menneskene, litt på siden av samfunnet, er fortalt før på bedre måter. Jeg ble skikkelig skuffet. "La meg synge deg stille sanger" var mye mer troverdig og mye mindre desperat etter å bli sett og hørt.
Én ting skal Olsson ha, og det er litteraturtipsene hun gir i boken. Jeg leser nå "Varulven" av Sandemose, som følge av lesningen av Olssons bok, og den er bra!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for respons! Det ordnet seg via iBok.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk tak i et brukt eks via iBok.no.
Takk for respons uansett! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det noen som kan og vil selge meg "Byens språk" av Pløger? Forlaget er utsolgt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Munnhellet "det som ikke knekker deg, gjør deg sterkere" stammer fra Nietzsche, men hvor finner jeg det? Ryktet forteller at det egentlig lyder noe i retning av: "det som ikke knekker deg, men som du knekker, gjør deg sterkere". En ganske annen sak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset, krira, den filmen skal jeg ta en kikk på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, har ikke lest noe annet av Faldbakken. Anbefalinger (med tanke på at jeg likte Uår)?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaaa! Takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en del år tilbake leste jeg en (eller to?) bøker av en norsk forfatter, der handlingen var lagt til fremtiden, hvor folk bodde på søppelhaugene. Tror romanen(e) var skrevet på 70-80-tallet. Tittel noe med "water", tror jeg.
Hjelp, - hva har jeg lest?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, denne Må jeg bare lese...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utgangspunktet for å lese denne boken var at jeg generelt tiltrekkes av ulike avviker-historier,. Romanen både skildrer en som er, ønsker å være, på siden av samfunnet, og er skrevet av Ambjørnsen, som for meg er en slags urbanist, men som her skriver om skogen (bl.a.). -Hvem skulle trodd at Ambjørnsen kunne skrive dette? Ikke jeg. Karaktertypene og skildringene av dem er ikke helt uvanlige for Ambjørnsen, og syntesen mellom dette kjente ambjørnske og naturen er fantastisk! Denne romanen river meg med og inn i noe av det samme som Espedals "Gå. Kunsten å leve et vilt og poetisk liv" og Thoreaus "Walden. Livet i skogene", men perspektivet er annerledes. Great!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble interessert i å finne ut litt mer om det mafiasjefen i Shantaram refererer til som "loven om vilje til kompleksitet". Er det noen som har tips? Er mest interessert i de mer filosofiske implikasjonene, men vil ha litt naturvitenskapelig kjøtt på beinet også. Send gjerne svar som melding :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

takk! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig - noe av det beste jeg har lest de siste årene. Menneske- og miljøskildringen er fantastisk her. Jeg syns Haiene er mindre melodramatisk enn Bjørneboe ellers kan være, men samtidig veldig intens.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

både Coraline og Stardust har jeg sett filmatiseringen av - og likt, men jeg vil ha noe jeg ikke har tanker om fra før, så da går jeg nok for Good Omens. takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

flere anbefaler good omens, så da merker jeg meg den. takk! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

takk for tips! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg skal lese én bok av Neil Gaiman, hva skal jeg velge... Og av Terry Pratchett... Forslag?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker karakteren, hun er troverdig, men ikke story'en.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Eg elska ho" må være det beste Gavalda har skrevet, - uten fiksfakseri, med et godt språk i oversettelsen og en varm&troverdig fortelling!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IngeborgBjørg Marit TinholtToveKirsten LundCamillaHege LGodemineJulie StensethAlice NordliBjørg L.Christoffer SmedaasStig TCamillaLinda RastenReidun SvensliVibekeandreas h. o.HeidiDemeterAud- HelenJohn LarsenReadninggirl30Thomas Røst StenerudHarald KIngeborg GBeathe SolbergHanne Kvernmo RyeKarin BergEmil ChristiansengretemorkntschjrldChristofer GabrielsenEgil StangelandEllen E. MartolMalinn HjortlandAnn ChristinAnne-Stine Ruud HusevågTine VictoriaTine SundalCecilie Ellefsen