Ny leseutfordring for Juni - Juli - August

FOR BEGINNERS

 • Good as gold - Read a book that won a Goodreads Choice Award
 • The book is better - Read a book being adapted for TV or film this year
 • Short & sweet - Read a book with less than 100 pages (or a book you can finish in one sitting) Lest
 • On the bandwagon - Read one of the "most read" books right now on Goodreads
 • Actually want to read - Read a book that's been on your Want to Read shelf for more than a year Lest
 • Not from around here - Read a book set in a different culture from your own Lest
 • In the friend zone - Read a book that a friend has recommended Lest
 • It takes two - Read a coauthored book Lest
 • Wheel of format - Read a book in a format that you don't normally read in (a graphic novel, poetry, a play, an audiobook, etc)
 • New voices - Read a debut novel
 • Past love - Reread a book you loved when you where younger
 • Armchair traveler - Read a book set in a destination you want to visit Lest

EXPERT-LEVEL ADDITIONS

 • Stay awhile - Read a book with more than 500 pages
 • Stranger than fiction - Read a nonfiction book published this year
 • Tongue-tied - Read a translated book
 • No place like home - Read a book that appears in your Goodreads newsfeed
 • Continental drift - Read a book set on every continent
 • Genre explorer - Read a book from a genre you've never read before
 • Reading roulette - Read the third book you see on your Want to Read shelf
 • Primary reading - Read a book with a number or color in the title
 • Back to school - Read a book about a subject you don't know much about Lest

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har 6 bøker som jeg skal prøve å lese i påsken.

2 fra PopSugar ReaCh - Mysteriet Ingeborg Køber - en sann historie om spiritisme, kjærlighet og et mulig mord for punktet 'A book about a family'. La den til idag når jeg gikk over begge listene (pop & GR) for å se om boka passet på et av punktene jeg hadde åpne; og Annabelle for punktet 'Two books that share the same title (1)'. Har også en Casino Grøsser med samme tittel. Skal i hvert fall komme i gang med den.

2 fra Goodreads ReaCh - Star wars character encyclopedia for punktet 'A book from one of the top 5 money making genres (romance/erotica, crime/mystery, religious/inspirational, science fiction/fantasy or horror)' som jeg leser på av og till når jeg bare har kort tid på meg; og Draug for punktet 'A book with a weird or intriguing title' siden dette er et norsk fenomen, selv om baksideteksten kaller Draugen norgens svar på zombies.

Og de 2 siste er London Urban Legends - The Corpse on the Tube and Other Stories som jeg har lest et par kapitler i etter å ha lest UL om Skottland og Dublin, men la til side for å lese Doctor Who. Har en til å lese i samme serie om Kent og en på ønskelista om Bristol. Den andre er en bok som forfaller på biblioteket etter påske, Dommedagsfjellet - Tafjord 1934.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg på London Urban Legends - The Corpse on the Tube and Other Stories og Doctor Who - Character Encyclopedia. Den sistnevnte startet jeg på til frokosten idag, den første tidligere i uka. Har også tenkt å lese Draug denne helgen da den er et fjernlån som forfaller før påske, og jeg skal kanskje starte på påskekrimmen med Mysteriet Ingeborg Køber - en sann historie om spiritisme, kjærlighet og et mulig mord. Har lest en bok av Tor Edvin Dahl - Død - Hvor er din brodd? om samme sak for 4 år siden.

Her i Sarpsborg er det nydelig vårvær, ikke et snøfnugg å se.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Leste 3 av de 6 planlagt på denne utfordringen i Mars:

17 - 'A speculative fiction (i.e. fantasy, scifi, horror, dystopia)' - Øyvind Myhre - Demoner i dagslys - Tretten fortellinger
29 - 'A book published before 1950' - Fridtjof Nansen - Nord i tåkeheimen - Utforskningen av jordens nordlige strøk i tidlige tider
42 - 'A book with a monster or "monstrous" character' - Doctor Who - 100 Scariest Monsters

For April har jeg planlagt 5 bøker:

52 - 'A book with a weird or intriguing title' - Peder Kjøs - Draug

Denne sto avetert bak i en av bøkene av Øystein Myhre som jeg lånte på biblioteket i forrige måned. På baksideteksten blir draug sett på som norges svar på zombies og tenkte det kunne gå som en sær tittel.

9 - 'A book from one of the top 5 money making genres (romance/erotica, crime/mystery, religious/inspirational, science fiction/fantasy or horror)' - Star wars character encyclopedia

Kjøpte denne på boksalg i romjula, og Bjørn får den av meg etter at jeg har lest den. Siden alle Star Wars bøkene hans er pakket ned og han ikke husker han ikke om han har den (er fra 2015), får han den siden jeg kun betalte 39 kr for den.

51 - 'A book published in 2019' - Hugo Lauritz Jenssen - En samisk verdenshistorie - hvordan et arktisk urfolk erobret verden, kolliderte med rasismen og blandet blod med kapitalismen

Hadde resevert denne på biblioteket, men trodde det var en stund til den var klar siden den fortsatt stod 'til innkjøp', men fikk melding og at den var 'klar til henting' etter kun 2-3 dager. De fortalte meg på biblioteket at den kom kjapt inn. Har tidligere ventet 3-4 måneder på bøker 'til innkjøp'. Så den først i en mail fra Haugenbok, og bestillte den samme dag.

19 - 'A book by an author who has more than one book on your TBR' - Amy Stewart - The Drunken Botanist - The Plants That Create The World's Great Drinks

Har faktisk også en norsk utgave av denne boka, kjøpt på et boksalg, mest for oppskriftene. Skal lese 'Wicked Plants' av samme forfatter for PopSugar ReCha denne måneden.

2 - 'A book with one of the 5 W's in the title (Who, What, Where, When, Why)' - Marcus Hearn & Steven Moffat (forord) - Doctor Who The Vault - Treasures from the First 50 Years

Siden jeg allerede nylig har lest en DrWho bok nylig og startet på Doctor Who - Character Encyclopedia er det store sjanser for at jeg leser denne også i April.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste kun en av de jeg hadde planlagt for Mars, 'A book about a hobby' - Thomas Karlsen - Hoppuka - en reiseskildring: Til gjengjeld leste jeg Zodiac Types (Pocket Reference) for punktet 'A book with a zodiac sign or astrology term in the title', for det meste som utebok.

Nå for April har jeg allerede startet på (lest 45s):

21 - 'A book by two female authors' - Sheena Blackhall & Grace Banks - Scottish Urban Myths and Ancient Legends (Urban Legends)

Har 3 bøker til i denne serien om urban legends, om London, Dublin og Kent og en til om Bristol på ønskelisten

De andre planlagt for April er :
47 - 'Two books that share the same title (1)' - Lina Bengtsdotter - Annabelle

Valgte Annabell framfor 'Felicia forsvant', når jeg fant Francesca, oppfølgeren på Strömstad biblitek på siste handletur.

26 - 'A book that’s published in 2019' - Ingmar Karlsson - Det omaka paret

Den siste boka hans om tchekkernes og slovakenes historie, hadde opprinnelig tenkt å vente til de eventuellt kjøpte den inn på Strömstad bibliotek, mens siden jeg liker bøkene has så godt bestilte jeg den sammen med 2 jeg hadde lest og to til jeg ikke hadde lest fra AdLibris. Denne og en annen inb kostet kun 184 pr stk. De 3 andre var i pocket til under kr 50 pr stk.

6 - 'A book with a plant in the title or on the cover' - Amy Stewart - Wicked Plants - The A-Z of Plants that Kill, Maim, Intoxicate and Otherwise Offend

Har hatt denne en stund og har allerede smålest i den, og skal lese 'The Drunken Botanist' for Goodreads Reading Ch denne måneden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har nettopp satt meg foran tv'en for å se på storslalom for kvinner, senere i dag er det VM i skiskyting og Norge har allerede tatt sitt første gull igår i mixed staffet (2M & 2F) og det går JVM i kunstløp som jeg håper at de viser noe av på en av sportskanalen jeg har.

Denne helgen leser jeg Til krigen skiller oss ad - den norske bigamiloven under annen verdenskrig som jeg startet på igår og er allerede på side 98 av 176, så den blir jeg ferdig med idag. Etter den starter jeg på Nord i taakeheimen - Utforskningen av jordens nordlige strøk i tidlige tider som jeg leser for GR ReCha for punktet 'A book published before 1950'. Valgte denne da jeg hadde den på ønskelista mi, og de har den på Sarpsborg bibliotek i 1911 utgaven. Og i tillegg blir det også muligens litt lesing i Autentiske krimisager 1. Skal lese hele serien på 16 bind iår, har alle!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Er ferdig med første boka, Øyvind Myhre - Demoner i dagslys - Tretten fortellinger, denne uka og fortsetter med 'Nord i taakeheimen' idag. Var på biblioteket for 2 dager siden og lånte 4 bøker til av Øyvind Myhre, 2 av dem novellesamlinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser videre på Movie Mistakes - Take 3 innimellom sporten idag også (VM på ski, VM allround på skøter, EM friidrett innendørs).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste 3 av de 5 jeg hadde planlagt for Februar, og har planlagt 6 for Mars:

17 - 'A speculative fiction (i.e. fantasy, scifi, horror, dystopia)' - Øyvind Myhre - Demoner i dagslys - Tretten fortellinger

Starter på denne boka i helgen, lånt på biblioteket.

29 - 'A book published before 1950' - Fridtjof Nansen - Nord i tåkeheimen - Utforskningen av jordens nordlige strøk i tidlige tider

Har kun en måned igjen på lånet.

42 - 'A book with a monster or "monstrous" character' - Doctor Who - 100 Scariest Monsters

37 - 'A book set in a school or university' - Justin Evans - The White Devil

Mere spøkerier

26 - '4 books inspired by the wedding rhyme: Book #4 Something Blue' - R A Macavoy - Damiano
40 - 'A book you stumbled upon' - R A Macavoy - Rafael

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper bøker fra England fordi jeg leser engelske bøker, kjøper fast fra en selger på eBay og av og til fra World of Books.

Det svenske boksalget (Bokrean) er Sveriges Mammutsalg og det er svenske bøker. Kjøper de hos AdLibris eller CDON

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom meg gjennom 4 bøker for 3 punktet i Februar, og har ihvertfall 5 bøker jeg regner med å lese i Mars.

8 - 'A book about a hobby' - Thomas Karlsen - Hoppuka - en reiseskildring

Siden jeg ser på så mye sport på tv så det kan gå som en hobby. Regner med å starte på den i helgen.

36 - 'A ghost story' - Peter James - The House on Cold Hill

På tide at jeg får lest denne

9 - 'A book you meant to read in 2018' - Asbjørn Dyrendal - Demoner - besettende djevler og andre ondskapsfulle vesen

Siste boka i serien om overnaturlige vesen fra Humanist forlag som jeg hadde tenkt å lese ifjor

4 - 'A book you think should be turned into a movie' - Sarah Waldock - The Redemption of Chauvelin

37 - 'A book with a two-word title' - R. A. MacAvoy - Damiano's Lute

Regner med å lese alle 3 bøkene i Mars.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har vært forkjølet i minst en uke, og ellers går det i sport på TV, men litt lesing blir det. Klarer meg ikke uten bøkene. Var en tur ute i går for å hente 6 pakker, od det var bøker i 5 av dem, salgsbøker fra Platekompaniet i en, en med bøker fra England og 3 med bøker fra det svenske boksalget. Har bestillt 11 bøker fra Mammutsalget fra Haugenbok som ikke har kommet enda.

Leste ferdig en bok på morgenkvisten mens jeg ventet på at sporten skulle begynne, Da bedstefar sa dobbelt - Historien om de erotiske stereoskopbilleder og er ca halveis i Din for evigt, begge av Erik Nørgaard og skal kanskje fortsette med Bathing Beauties - French Photo Postcards of the 1920s i lignende stil.

Har også tenkt å komme meg igang med 2 leseutfordrinsbøker denne helgen, Hoppuka - en reiseskildring for punktet 'A book about a hobby' på Popsugar siden jeg ser så mye sport på TV og Demoner i dagslys - Tretten fortellinger for punktet 'A speculative fiction (i.e. fantasy, scifi, horror, dystopia)' på Goodrears.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Har kun lest ferdig den første og begynt på den andre jeg hadde planlagt for Februar pga av all sporten, og at jeg har en tykk biblioteksbok å lese ferdig før den 27.02 (fornyet 3 ggr). Siden 'Nord i tåkeheimen' også er en biblioteksbok regner jeg med i hvert fall å begynne på den før slutten av måneden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke lest mye i det siste, sitte nesten bare og ser på sport på TV, denne helgen følger jeg med på de siste dagene av VM i alpint. Samtidig følger jeg med på JVM allround skøyter på nettet.

Innimellom det leser jeg på Norske postkort av Nutta Haraldsen siden siste forfall er den 27/2 (fornye 3 ggr). Er over halvveis, og det er mye bilder.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

I Januar leste jeg 4 bøker, og har foreløplig 5 linet opp for Februar. Har spikret 34 punkter og har lest 4 av dem.

De jeg først og fremst skal lese i Februar er:

31. 'A children’s classic you’ve never read' - Maurice Sendak - Where the Wild Things Are

Husket at jeg hadde kjøpt meg denne, mest pga illustrasjonene, da jeg fant 'Kong Trosteskjegg' til PopSugar.

38. 'A book not written in traditional novel format (poetry, essay, epistolary, graphic novel, etc)' essays og tegneserier - Donald & jeg - Walt Disney's Donald Duck & Co 70 år i Norge 1948 til 2018

Fant denne tidligere på året blandt de nye bøkene på biblioteket, 17 nordmenn forteller om sitt forhold til Donald Duck.

9. 'A book from one of the top 5 money making genres (romance/erotica, crime/mystery, religious/inspirational, science fiction/fantasy or horror)' - Star wars character encyclopedia

Kjøpte meg denne på boksalg i romjula. Star Wars er en storselger innen SciFi

44. 'A book related in some way to a tv show/series or movie you enjoyed (same topic, same era, book appeared in the show/movie, etc.)' - Q's Guide to the Continuum

Q fra Star Trek er kul!

29. 'A book published before 1950' - 1911 - Fridtjof Nansen - Nord i taakeheimen - Utforskningen av jordens nordlige strøk i tidlige tider

Siden et av punktene var en bok før 1950 valgte jeg denne da jeg hadde den på ønskelista mi, og de har den på Sarpsborg bibliotek. Vet ikke om jeg blir ferdig med den i Februar siden det er 11 VM og EM i skøyter, kunstløp, alpint og skiskyting i de kommende 2 månedene, har ikke sjekket andre sporter enda, men skal gjøre mitt beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Januar leste jeg 2 bøker på lista, og har planlagt 5 bøker for 4 punkt så langt (4 av dem lettleste). Jeg trodde jeg hadde funnet en film igår, satt og så på reprisen av Gullbaggen - den svenske filmprisen, og de nevnte "Aniara" som en film denne våren men når jeg sjekket på nettet viste det seg at den kom ifjor. Jeg har nemlig boka, men jeg har hørt at det kommer en ny utgave av "Pet Semetary" og jeg har den boka også.

Disse bøkene starter jeg med i Februar (har valgt bøker til 28 punkt og har lest 2):

43. 'An “own voices” book' - Jeg ser dette punktet som lokalhistorie - Magne Grotterød - Fra Alvheimsriket til St. Olavs by - Til den oppvoksende slekt

Lånte den på biblioteket på starten av året, om Sarpsborgs historie. Har såvidt startet på den idag.

16. 'A book with a question in the title' Det er på dette punktet jeg har 2 bøker siden de er et par og lettleste. Erik Nørgaard - Hvordan får jeg fat i en dame? & Hvordan får jeg fat i en mand?

Disse bøkene kan best beskrives som humoristisk erotikk, mye bilder fra gamle dager.

2. 'A book that makes you nostalgic' - Br Grimm/Maurice Sendak - Kong Trosteskjegg

Fant denne på gratishylla på biblioteket, og husket den som en favoritt fra barndommen, særlig pga illustrasjonene.

4. 'A book you think should be turned into a movie' - Sarah J Waldock - The Redemption of Chauvelin

Denne boka startet som fanfiction på internet og jeg har lest den minst 3 ganger der allerede. Når jeg så at den hadde kommet som bok bestilte jeg den så snart trygda kom selv om jeg har printet den ut også. Her er kontoen hennes på FanFiction: slytherinsal i tillegg til Scarlet Pimpernel har jeg for det meste lest Harry Potter fortellingene hennes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Igår var vår faste månedlige handletur til Sverige, så den eneste boka jeg leste på da var Movie Mistakes - Take 3 og leste videre på den i morres mens jeg var ute for å handle det jeg ikke fikk i SV ( som smør (100 pr kg i SV, kr 64 i NO) & Joikeboller), og for å hente 3 pakker.

Resten av helgen skal jeg komme meg videre i Vov - hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden for PopS punktet 'A book inspired by mythology, legend, or folklore' og komme meg igang med Nordens Casablanca - nordmenn i Stockholm under krigen for punktet 'A book set in Scandinavia'.

I tillegg er det sport på TV, sitter nå og ser på Utfor menn på TV2, og senere skal jeg se på ihvertfall skiskyting også.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For meg går det fortiden i leseutfordringsbøker, først og fremst de jeg har lånt på biblioteket. Av de 31 bøkene jeg har i 'leser nå' hylla er 27 leseutf bøker. De eneste jeg ikke fant en plass til er Movie mistakes 3 & 4, Tiny Britain og Norske postkort.

Denne helgen leser jeg først og fremst 2 lånt i Strömstad som ikke kan fornyes flere ganger, Korset och halvmånen - En bok om de religiösa minoriteterna i mellanöstern for punktet 'A book featuring indigenous people of a country' på GR. Det er ikke et land men hele Midtøsten. Den andre boka er Arvet från Bagdad - Hur det grekiska vetandet bevarades och berikades for punktet 'A book about reading, books or an author/writer', også GR, begge av Ingmar Karlsson. Han kommer med en ny bok senere iår som jeg har på ønskelista min, og hvis de tar den inn i Strömstad skal jeg lese den som en bok utg i 2019.

Har også startet på første bok på PopSu Vov - hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden for punktet 'A book inspired by mythology, legend, or folklore'.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Skal begynne på første bok på denne utfordringen denne uka; 12 'A book inspired by mythology, legend, or folklore' - Tor Åge Bringsværd - Vov - hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden. Den blir den første siden den er en biblioteksbok som forfaller til uka. Leste boka om katter av samme forfatter i 2016.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Helge-Mikal HartvedtSynnøve H HoelAud- HelenBoktimmyGVBentMonica CarlsenIngunn SBente NogvaJulie StensethTuridGroBjørn BakkenSiw ThorbjørnsenBenedicte Sønsteby AndreassenKarin JensenStig Elvis FursetArne SjønnesenGunillakjell kBjørn SturødLibraritas vMaritHarald KBabynemiLisbeth Kingsrud KvistenBirkaEli HagelundMargrethe HaugenIngeborg GFragmenterRotehovudetGrethet87EsoxLuciusIda CharlotteSigrid NygaardLars MæhlumBenedikteTone SundlandDaffy Englund