Viser 1 til 10 av 18 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bjørn Beltø er i aksjon igjen. Medan han i tidlegare bøker gjerne har reist vidt omkring for å oppklare diverse mysterier så er han denne gangen i meir heimlege omgjevnadar. Egeland har dikta opp eit dalføre i grensetraktene mellom Agder og Telemark, Juvdal, og det er ein stad Beltø av og til har søkt til i dei tidlegare bøkene for å finne ro. Men denne gangen har han blitt kalla inn til Juvdal som eksperthjelp i ei drapsetterforsking. Og for å kome til botnen i dette, må han også nøste opp i eldre drapshistorier, ei frå 1963 og ei frå 1708.

Sentralt i forteljinga, som subtilt antyda i tittelen på boka, er ei mystisk maske som viser seg å ha stor antikvarisk verdi. Maska kom til bygda i 1708 med ein tilreisande tyskar som heldt folkemøter i bygda med tema som ikkje var heilt etter kyrkja sin smak. Spelte djevelmaska også ei rolle i dødfalla frå 1963 og frå 2015?

Som vanleg er dette ei spanande og lettlest bok. Eg liker godt Beltø, og tykkjer det er artig med historier som involverer arkeologiske eller andre historiske mysterier. Likevel når ikkje boka heilt opp i toppsjiktet i denne bokserien, det var heller meir på det jevne. God underhodning, men ikkje så mykje meir enn det. Ser fram til neste bok i serien, Lasaruseffekten, den har vel vært i handelen såpass lenge no at det snart bør vere råd å finne den til sterkt nedsatt pris ein eller annan stad.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg forstår ikke at denne boken har solgt så godt, men så er ikke jeg den typen som liker religiøse skrublerier og gåter. Jeg gir den terningkast fire selv om jeg ikke likte den særlig godt, fordi det må være et godt hode som kan konstruere slike historier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden Tom skuffet meg med en annen Beltø bok, har vi naturlig nok holdt litt avstand. En stund var jeg mektig lei av kodekrim, kan man si. Men så går tiden, og jeg hadde virkelig lyst til å få vite mer om Bjørn Beltø igjen. Han imponerte stort i den første boka, Sirkelens ende. (Sistnevnte er mye bedre enn Da Vinci koden, mye bedre!)
Denne gangen blir Beltø kalt inn som sakkynding til bygda Juvdal når en journalist blir funnet drept. Journalisten søkte å få svar på om kapellanen Pontius Fjeldberg tok sitt eget liv eller ble drept i 1963. Kapellanen og bygda hadde sett en rekke overnaturlige fenomener, som ble satt i sammenheng med en djevelmaske predikanten Conrad Kramer tok med seg til Juvdal i 1708.
Bjørn Beltø begynner å snoke rundt i bygda, og stiller seg spørsmål om sakene fra 2015,1963 og 1708 kan ha sammenheng på noe vis? Og denne djevelmasken, hvilken rolle spiller den, og hvor i all verden har den blitt av? Finnes det demoner, djevelskap og andre uhumskheter, siden så mange så slike fremtoninger i 1963? Når selv Bjørn Beltø får overnaturlige opplevelser i jakten på en løsning, ja da er det alvor!
Tom Egeland har et herlig, lett slentrende og humørfylt språk jeg liker veldig godt. Boka er også bygget opp i oversiktlige og lett forståelige deler og kapitler som veksler mellom nåtid og fortid. Historien er sydd sammen over lesten på en lett gjenkjennelig kodekrimoppskrift. Fakta og fiksjon danser sammen over sidene på en underholdende og til tider lærerik måte. Dialogene flyter også naturlig og glidende fremover. Så langt er alt bare velstand og pur leseglede. Men, så kommer et gedigent MEN, etter min mening. Plottet er imidlertid altfor enkelt. Her er det mulig å gjette seg til årsakssammenhenger skammelig tidlig i boka. Årsaken til at jeg fortsatte lesingen var på en måte å få bekreftet at jeg tok feil, det kunne ikke være så forutsigbart og enkelt med disse synene presten hadde på 1960 tallet, eller persongalleriets relasjoner. Men det var det altså.
Kjære Tom Egeland, jeg tok deg inn i varmen igjen, rett og slett fordi jeg savnet deg og Bjørn Beltø. Gjensynet var gledelig på mange måter. Du skriver jo så steike bra, hvorfor måtte du gjøre plottet så enkelt??? Som ungdomsbok står boka til en sekser på terningen, men for et voksent publikum som har noen bøker på baken i samme genre, så blir dette litt for gjennomskinnelig. Beklager altså, men terningen er lettere molefonken i dag, selv om sola skinner så blidt og lett på en lyseblå januarhimmel. Den svinger seg inn til fire blinkende øyne, som kunne blitt til fem om plottet var hakket mer intrikat.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette blir andre boken som jeg har lest av Tom Egeland, første var Lucifers Evangelium. Har funnet ut at Egeland sine bøker (hvertfall disse to) er ganske tungt basert på religion, gud, engler, bibelen og djevelen. Ikke det at jeg har noe i mot dette.
Denne boken har handling stortsett i et sted her i Norge som heter Juvdal, det er skjedd ett mord og Beltø pluss politi må finne ut ka som har skjedd. Selv om Beltø egentlig bare er her for å lære det historiske og ikke hjelpe til med etterforskningen.
Beltø løper rundt i byen og intervjuer alle som har noe med kirken, er i familie med, eller kjenner, eller fant folk fra de tidligere/det nye mordet som har skjedd.
Mens politiet som regel bare baserer seg på det som har skjedd rundt det siste mordet som har skjedd.
Egentlig så er det Beltø som gjør den beste jobben, han finner frem til konklusjoner, ting som har faktisk skjedd og vet ting som politiet ikke vet. Politiet tror ikke at Beltø vet noe som helst når det gjelder saken, de vil egentlig ikke ha han der, de ler når han forklarer teorier rundt demoner, djeveler og engler. Men de burde egentlig ha hørt på han :D
Handlingen er egentlig så enkelt som at et lik blir funnet utenfor kirken, det er noen mynter i hendene til personen, et pentagram rundt kroppen, noen lys på hver side, øynene ser ut som demon/djevel øyne og har en maske på seg. Så er handlingen at vi hopper frem og tilbake mellom de to tidligere drapene som skjedde og tilbake til det siste/Beltø og finner hele sammenhengen pluss hva Beltø opplever.

Jeg koste meg gjennom boken og fant den veldig interessant og spennende, forstod ikke hvem som egentlig var morderen før sent inn i handlingen (noe jeg personlig syntes var bra). Noe av det morsomste var når Beltø skulle forklare eller prate med politiet og alle hatet han fordi de ikke ville ha han der. De fortsatt og fortelle han at han ikke skulle etterforske folk, men etterforske historie og arkeologi. Er også litt drama rundt Beltø og kjæresten hans. Men det er ikke så viktig.
Anbefaler boken til syvende og siste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er stor Beltø-tilhengar, men dette var skuffande. Historien blir syltynn, og ein lurer på om det er ei ungdomsbok ein les. Satser på at dette var eit arbeidsuhell, og at neste Beltø-bok er i godt, gammalt slag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bjørn Beltø er tilbake, og denne gangen er tempoet skrudd noe ned, men like fullt er dette en sedvanlig fascinerende bok fra Tom Egeland. Jeg gav den en femmer på bloggen min, Skrivehula, også. skriv lenkebeskrivelse her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Djevelmasken er en meget god spenningskrim, eller thriller om du vil, selv om den er noe annerledes enn de forgående bøkene om Bjørn Beltø. Det er ingen verdensomspennende reise med hemmelige instanser i hælene. Dermed er tempoet noe roligere enn hva vi er vant med.

Helt siden jeg leste Nostradamus` testamente har jeg vært fascinert av måten Egeland setter sammen en historie. De er så godt gjennomarbeidet, så godt skrevet. Jeg har enda til gode å finne et plotthull eller et dårlig sammensatt historieforløp. Det lurer overraskelser rundt hvert hjørne, alltid troverdig, men fullstendig overraskende. Jeg ble tatt på senga flere ganger, og ting er sjelden, om noen sinne, slik vi tror.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: Djevelmasken

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er svært begeistra for Brekke, altså. Selv om han begynner å bli så tøff og verdensvant at han nesten ikke er seg selv lenger. Dette er nok mer krim enn eventyr, men jeg synes det funker. Kosa meg stort gjennom hele boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter noen miserable krim fra Egeland (Lucifers evangelium og den 13. disippel), så var denne nesten tilbake til Tom Egelands beste. Litt mer spenning, så hadde det blitt terningkast 6.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LilleviMathiasPiippokattaKirsten LundAlice NordliJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente Nogva