Viser 11 til 20 av 27 omtaler

Jeg leser en del avisinnlegg og blogger som er delt eller skrevet på facebook og reagerer på de sinte ordene som mange bruker.

«Dette er dumt», tenker jeg, men så følger neste tankerekke. Kanskje det ikke er så dumt at de avreagerer ved å skrive? Dermed blir de slemme tankene brukt opp og borte.

Slik er det ikke i boken «Jeg er Pilgrim» av Terry Hayes.

Saraseneren i boken opplevde at faren ble henrettet offentlig i Saudi Arabia med halshugging, og i mange år levde han med troen på at en dag skulle dette hevnes.

Han var svært nær til å la hevnen ramme, ikke bare dem som tok livet av faren, men hele menneskeheten.

Etter at jeg la boken fra meg, begynte jeg å tenke. Er det mulig at sånt kan skje? I boken til virket alt så tilforlatelig naturlig, men allikevel så uhyggelig.

For deg som ikke har lest den, gled deg til syv hundre sider med spenning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et velskrevet mesterstykke av en bok! Meget godt gjennomført fra start til slutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt fantastisk bra! Klarte ikke legge ifra meg boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig god! Meget godt plott og driv i historien. Trekker ned for altfor enkel skrevet slutt på genialt plott.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Terry Hayes er et ubeskrevet blad i romanverdenen, selv om han har hatt opptil flere fingre med i utarbeidelser av diverse filmmanus, deriblant Mad Max.
Siden det har gått gjetord om denne mursteinen av ei bok, og min datter elskelig nok forærte meg den i julegave, var det bare å rigge seg til i sofakroken.
Starten av boka var litt type bråkjekk og intetsigende, og jeg var ganske skeptisk der jeg prøvde å taket på "jeg-personen" i en tretti- førti sider eller så. Så er det imidlertid som om forfatteren lar forhenget gli til sidene og tar leseren med på et finurlig, intelligent og verdensomspennende plott. Pilgrims oppvekst og tilblivelse som agent og etterforsker males utover sidene, side om side med en annen ensom ulv, - som søker hevn over sin døde far. Episoder som tilsynelatende ikke hører sammen i det hele tatt blir flettet sammen og oppklart med spenning og finesse.
Det er en fryd å lese om de ulike stedene i verden historien utfolder seg, - forfatteren beskriver dette mesterlig, - det er som om man er tilstede bak hjørnet, i passasjersetet eller lettere henslengt ved bordet på en fortauskafe, eller ridende på hesten i ørkenen; - alle sanser trigges og gjør leseropplevelsen nydelig.
Midten av boka er etter min mening aller best.
Det er ei lang bok, og den oppmerksomme leser har tidligere sett at dette er noe som i min bokverden kan bidra til at terningen ikke får så mange prikker. Ei bok skal være svimlende god,- et mesterverk om den skal rettferdiggjøre de nesten 800 sidene forfatteren har boltret seg på her.
Terry Hayes, din romandebut er svært god, men oss i mellom: du er litt for pratsom. I etterordet ditt er du klar over dette, og unnskylder det langt på vei. Velger å tilgi deg, siden historien er intelligent, fengende og tidvis briljant. Litt mer struktur og stramhet, så leser jeg gjerne enda ei bok fra din hånd, for å skrive, - det kan du så absolutt!
Terningkast fire blir det i dag, men det er en god firer som med litt mer velvilje fra min side godt kunne vippet over til femmeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mesterlig spenning - virkelig god underholdning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne skal jeg lese omigjen Humor, spenning, resonomanger, pandoras eskeetterforskninger Ettertenksomme setninger som f. Eks å grave en grav med en synål .Jeg har humret og grøsset, men hele tideb opplevde jeg plottet og karakterene som ekte også i forhold til vår samtidige verden og konfliktsenario

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tipp topp spenning, enkelt og greit. Tidvis politisk ukorrekt, noe som også er forfriskende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sannsynligvis den dårligste boken jeg noensinne har lest. Elendig skrevet. Jeg ville tippet på en 15 åring. Et helt himmelropende usannsynlig plot. Merkelige "sammentreff" og "tilfeldigheter" i handlingen for å få kabalen til å gå opp. Elendige personbeskrivelser, pappfigurer. Forøk på morsomheter underveis som faller totalt igjennom. Jeg føler meg lurt. Et seriøst forlag burde luke ut amatørskriblerier som dette.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Janne Kristin HøylandAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaMargrethe  HaugenVannflaskeTonesen81Heidi HoltanTurid KjendlieLena Risvik PaulsenMarit HåverstadBjørg  FrøysaaFrode Tangenmgeingar hCarine OlsrødGrete AastorpAnneOda Marie HIngvild RosslundHarald KRufsetufsaOdd HebækHilde Merete GjessingReidun SvensliDolly DuckTone SundlandPrunellaEllen E. MartolTheaKaramasov11Aud Merete RambølGroGodemineChristofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoann