Viser 21 til 30 av 38 omtaler

Fantastisk fyr. Fantastiske historier. Fantastisk bok.

Rett og slett en moderne versjon av Askepott hvor vi følger en fattig gutt på veien mot verdensherredømme. Absolutt en bok verdt å ha i bokhyllen sin, som også kan hentes fram med jevne mellomrom for å lese i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka synes jeg er bra fordi den handler om en av verdens beste fotballspiller og hans krunglete vei dit. Zlatan vokste opp i en familie med lite mat og mye alkohol. Han vokste også opp i et strøk med mye kriminalitet, Han var mye på løkka og spilte fotball, lærte nye triks og kom litt bort fra livet hjemme. Boka gir deg et inblikk i livet til Zlatan og følger han gjennom hele karieren. Denne boka anbefaler jeg andre også å lese for og forstå at, du har minst like gode forutsetninger som han for og lykkes. Derfor kan du bli like god som han!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gutten fra Rosengård
Anmeldt av Harald Martin Hauso

Boken "Jeg er Zlatan" handler om Zlatan Ibrahimovic. Boken er skrevet av David Langercrantz (f. 1962) og Zlatan Ibrahimovic (f. 1981). Boken er en selvbiografi om Zlatan. I selvbiografien skriver Zlatan litt om seg selv, hvor hardt livet hans var når han var liten. Han skriver også litt om hvordan han ble så god. Zlatan er en fotballspiller som han har spilt for klubber som Ajax, Juventus og Barcelona. Zlatan er en svensk fotballspiller og startet sin karriere i Malmö FK og har nå kommet seg til Paris lokal lag, PSG. Boken er den beste selvbiografien jeg har lest. Boken har så mye morsomt i seg og alt det Zlatan han gjort i livet sitt er til å le av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fotballproffen fra Sverige

Av Oscar Aga

Selvbiografien ”Jeg er Zlatan” fra 2011 er ført i pennen av den svenske forfatteren David Lagercrantz etter mange samtaler med den svenske fotballproffen Zlatan Ibrahimovic. Biografien tar oss med til Zlatans tøffe oppvekst som liten gutt i Rosengård, og om den lange og harde veien opp til toppfotballen.

Jeg synes boken var veldig bra, den har et direkte og tøft språk, noe som gjorde boka lettlest og jeg fikk også følelsen av å høre Zlatans stemme inne i hode mitt når jeg leste. Det er en veldig personlig biografi der han forteller mye uten å legge skjul på noe. Han snakker om den vanskelige barndommen, med faren som drakk mye og ofte var sint, om mangel på mat og om berusede søsken. Hans beste venn på den tida var fotballen, og det ble som et fristed for han, hvor han kunne koble av og tenke på noe annet.

Nå som jeg har lest denne boka føler jeg at jeg har blitt bedre kjent med Zlatan, og jeg beundrer måten han har stått frem på og taklet mye motgang og blitt en av verdens beste fotballspillere. Denne boka vil jeg si passer for hvem som helst, man trenger ikke være noe fotballnerd for å like boka. Den anbefales på det sterkeste!

Oscar Aga 8B

Godt sagt! (2) Varsle Svar

David Lagercrantz: Jeg er Zlatan
(Font – 2011)
Selvbiografien ”Jeg er Zlatan” er skrevet av David Lagercrantz og handler om fotballgiganten Zlatan Ibrahimovic sin oppvekst og veien opp og gjennom til toppfotballen. David Gunnar Fransiscus Lagercrant er blitt kalt Sveriges ledende forfatter innenfor biografier og romaner, han er også kjent for bøker som ”The sky over everest”, ”A Swedish genius” and ”Fall from grace in wilmslow”.

Zlatan som aller fleste fotball interesserte er godt kjent med gjennom sosiale medier og så klart for hans prestasjoner på banen, blir du godt kjent med i denne boken. Ibrahimovic sin oppvekst var forholdsvis vanskelig og hard, inneholdene alkohol, slossing og rus innad i familien. Han bodde i et fattig strøk og mener at ballen i den tid var hans beste venn, fotballen ble som et slags fristed hvor han kunne kople av alt av aggresjon eller sorg. Barndommen til Zlatan har vært så å si uten oppdragelse noe som har preget flere valg gjennom årene og foran media. Derfor vil flere i dag se på han som en bajas eller en gæren type, noe som David skildrer på en ekstraordinær måte igjennom hele boken.

Mange klubber, nok av damer og massevis av penger er et faktum for hvordan Zlatan sitt liv har sett ut de siste årene. Fra innvandrergetto til luksusorientert i paris med mange innholdsrike år imellom. Ungdomsfotball i Sverige, utvikling i Ajax, så fra klubb til klubb i Italia, deretter en velbetalt flopp i Barcelona, tilbake til Italia, og nå som Paris sin konge. For den Svenske landslags kapteinen går karrieren mot slutten, men den er ikke akkurat alminnelig. Spissen ligger på syvende plass over verdens rikeste fotballspillere, fikk årets mål i 2013 og ble tatt ut på ”Team of the year” i 2005. Litt av en karriere ville mange sagt og det er synd at den går mot slutten.
Boken i seg selv vil jeg absolutt anbefale til alle som er sportsidioter ute etter motivasjon eller bare en god sommer bok. Man trenger for all del ikke være en smule inneforstått i fotball eller sport for den saks skyld for å bli oppslukt av denne selvbiografien. En av mine første bøker som jeg faktisk har lest ferdig. For aldersgruppen 10 år og oppover ser jeg ingen grunn til å ikke lese denne boka. Personer som Zlatan som er litt originale er ofte de som trekker de lengste straet. For å gå hele veien i livet må man ikke være redd for å feile og eller være annerledes enn alle andre. Der tror jeg Norges befolkning har litt å lære, de fleste liker ikke å skille seg ut og dette kan være en av mange faktorer til hvorfor Norge sliter innenfor de større idrettene. Med et fortryllende bildegalleri i starten av boken blir de 379 sidene av tett informasjon utjevnet. Boka i seg selv vil jeg gi et terningkast på en 6 er. Den har alt! Fine bilder, masse god informasjon og viktigst av alt en bra fortelling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kult

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Meget dyp bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fin bok for alle slags typer, som er på jakt etter en god latter og mye fart. Godt forklart og bra skrevet. En solid seks'er

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god bok som er lett å lese. Den tar for seg oppveksten til fotballstjernen Zlatan i gettoen i Malmø.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom og inspirerende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag