Fotballproffen fra Sverige

Av Oscar Aga

Selvbiografien ”Jeg er Zlatan” fra 2011 er ført i pennen av den svenske forfatteren David Lagercrantz etter mange samtaler med den svenske fotballproffen Zlatan Ibrahimovic. Biografien tar oss med til Zlatans tøffe oppvekst som liten gutt i Rosengård, og om den lange og harde veien opp til toppfotballen.

Jeg synes boken var veldig bra, den har et direkte og tøft språk, noe som gjorde boka lettlest og jeg fikk også følelsen av å høre Zlatans stemme inne i hode mitt når jeg leste. Det er en veldig personlig biografi der han forteller mye uten å legge skjul på noe. Han snakker om den vanskelige barndommen, med faren som drakk mye og ofte var sint, om mangel på mat og om berusede søsken. Hans beste venn på den tida var fotballen, og det ble som et fristed for han, hvor han kunne koble av og tenke på noe annet.

Nå som jeg har lest denne boka føler jeg at jeg har blitt bedre kjent med Zlatan, og jeg beundrer måten han har stått frem på og taklet mye motgang og blitt en av verdens beste fotballspillere. Denne boka vil jeg si passer for hvem som helst, man trenger ikke være noe fotballnerd for å like boka. Den anbefales på det sterkeste!

Oscar Aga 8B

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Helt enig. Flott bok, flott fyr!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AnjaTine SundalSiv Rønstadmay britt FagertveitSolveigLibraritas vingar hThereseØyvind BjørnerudBertySverreNatalieGodemineLeseaaseMonaBLbskogestadKristine LouiseSynnøve H HoelGro-Anette SlettebøTaarnuglenAnne LiseBenedicte Sønsteby AndreassenBeathe SolbergAnneWangIdaMorten JensenMathias HyllestadTor Arne DahlTone HBerit RCamilla RødjeSynneGrete AmundsenBjørg L.AtmanJakob SæthreIngeborg GMetteKay NilsenReadninggirl20