David Lagercrantz: Jeg er Zlatan
(Font – 2011)
Selvbiografien ”Jeg er Zlatan” er skrevet av David Lagercrantz og handler om fotballgiganten Zlatan Ibrahimovic sin oppvekst og veien opp og gjennom til toppfotballen. David Gunnar Fransiscus Lagercrant er blitt kalt Sveriges ledende forfatter innenfor biografier og romaner, han er også kjent for bøker som ”The sky over everest”, ”A Swedish genius” and ”Fall from grace in wilmslow”.

Zlatan som aller fleste fotball interesserte er godt kjent med gjennom sosiale medier og så klart for hans prestasjoner på banen, blir du godt kjent med i denne boken. Ibrahimovic sin oppvekst var forholdsvis vanskelig og hard, inneholdene alkohol, slossing og rus innad i familien. Han bodde i et fattig strøk og mener at ballen i den tid var hans beste venn, fotballen ble som et slags fristed hvor han kunne kople av alt av aggresjon eller sorg. Barndommen til Zlatan har vært så å si uten oppdragelse noe som har preget flere valg gjennom årene og foran media. Derfor vil flere i dag se på han som en bajas eller en gæren type, noe som David skildrer på en ekstraordinær måte igjennom hele boken.

Mange klubber, nok av damer og massevis av penger er et faktum for hvordan Zlatan sitt liv har sett ut de siste årene. Fra innvandrergetto til luksusorientert i paris med mange innholdsrike år imellom. Ungdomsfotball i Sverige, utvikling i Ajax, så fra klubb til klubb i Italia, deretter en velbetalt flopp i Barcelona, tilbake til Italia, og nå som Paris sin konge. For den Svenske landslags kapteinen går karrieren mot slutten, men den er ikke akkurat alminnelig. Spissen ligger på syvende plass over verdens rikeste fotballspillere, fikk årets mål i 2013 og ble tatt ut på ”Team of the year” i 2005. Litt av en karriere ville mange sagt og det er synd at den går mot slutten.
Boken i seg selv vil jeg absolutt anbefale til alle som er sportsidioter ute etter motivasjon eller bare en god sommer bok. Man trenger for all del ikke være en smule inneforstått i fotball eller sport for den saks skyld for å bli oppslukt av denne selvbiografien. En av mine første bøker som jeg faktisk har lest ferdig. For aldersgruppen 10 år og oppover ser jeg ingen grunn til å ikke lese denne boka. Personer som Zlatan som er litt originale er ofte de som trekker de lengste straet. For å gå hele veien i livet må man ikke være redd for å feile og eller være annerledes enn alle andre. Der tror jeg Norges befolkning har litt å lære, de fleste liker ikke å skille seg ut og dette kan være en av mange faktorer til hvorfor Norge sliter innenfor de større idrettene. Med et fortryllende bildegalleri i starten av boken blir de 379 sidene av tett informasjon utjevnet. Boka i seg selv vil jeg gi et terningkast på en 6 er. Den har alt! Fine bilder, masse god informasjon og viktigst av alt en bra fortelling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Bra bok! Fin anmeldelse Sivert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

EmilieskBjørg L.tove NessBertyLibraritas vsveinTone SundlandMari Nordø LommelunEllen E. MartolSynnøve H HoelTorill Elisabeth Revheimkjell kAnne-Stine Ruud HusevågTonjeAnniken RøilØyvind NeeraasAnneWangVersionMarianneLeseaaseRandiLars MæhlumNabodamaJulie StensethThomas KlakeggDun AenghusJakob SæthreLinda NyrudHarald KFrode Øglænd  MalminChristinaKaren PatriciaElisabethBenedikteBabynemiIdamarithcRisRosOgKlagingKjerstialpakkaRandi