Tekst som har fått en stjerne av Torill Revheim:

Viser 1 til 20 av 953:

Tragikomisk thriller fra Ukrainas første år.
Mye av handlingen virker absurd, men det gjelder i høy grad også de kaotiske årene like etter Ukraina løsrev seg fra Sovjetunionen 1991. Dette får Kurkov fint fram i fortellingen om Viktors hemmelighetsfulle oppdrag for en Kiev-avis: å skrive nekrologer for folk som ennå ikke er døde. At Viktor har en pingvinen Misha i leiligheten sin, er typisk nok resultatet av en økonomisk krise i byens zoo. Etterhvert som intrigen skyter fart, får Misha som forventet en sentral rolle.

Alt i alt en underholdende historie fra et land som ellers har måttet utholde mye verre enn det som fortelles her. Kurkov er forøvrig fast skribent i ukeavisen Dag og tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Får jeg lov å være med? :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den ligger klar på biblioteket :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Husker TV-serien og ser fram til å lese Olive Kitteridge. For dem som kan tenke seg å være med i Lesesirkelen av 2024 kan det være en god start. Det er bare å si i fra til leder Torill Revheim at du vil være med!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt valg. Lydbok lastet ned.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til å lese denne. Boka er klar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det bestemmer du vel sjølv:)
Personleg bruker eg den som dagen eg les ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg foreslår romanen Olive Kitterigde, av Elizabeth Strout, som kom ut i 2008. Hun fikk Pulizerprisen for denne. Jeg har lest flere av hennes bøker tidligere, og liker dem veldig godt.

Boka skal være en skildring av ulike menneskeliv på godt og vondt, og illustrerer gjennom ulike historier hvor komplisert det er å være menneske.

Nrk skriver i sin anmeldelse av boka: "Innsikten i helt alminnelige og sårbare menneskers liv er ubehagelig, men gjør godt. For det er så mye gjenkjennelse her, både i Olive-skikkelsen selv, og i de mange andre småbyborgerne, som pusler rundt med livene sine som best de kan og som må hanskes med sjalusi, svik, utroskap, savn eller sorg."

Boka resulterte også i en serie ved samme navn, som vant 8 Emmys, og den lå på New York Times bestselgerliste.

Elizabeth Strout har senere skrevet flere bøker om Lucy Barton. Hun har etablert seg som en av den amerikanske samtidslitteraturens mest egenartede stemmer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg foreslår Flaskehagen av den moldovske forfatteren Tatiana Tibuleac.

Forlaget skriver: Flaskehagen er en fortelling om søken etter språklig og kulturell identitet og koblingene som forener oss med fortiden vår. En roman om en verden på den bevegelige grensen mellom stagnasjon og oppløsning, mellom Russland og Europa, mellom kamp og død. Flaskehagen er på mange måter romanen til en hel generasjon østeuropeiske kvinner og en fortelling like autentisk som den er overraskende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt forslag denne gangen er Fjellene synger av Nguyễn Phan Quế Mai. Jeg lette i utganspunktet etter en bok fra Australia, men havnet på denne. Jeg leser så alt for lite fra Asia, Australia og Afrika og ønsker å dytte nisselua litt lenger oppover. Vietnam er ganske ukjent for meg, og det er godt å løfte blikket iblant og bli kjent med andre kulturer.
Jeg kjenner ikke til forfatteren fra før, men her står noe om henne og boka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er i gang med å lese Marilynne Robinsons Gilead-kvartett. Er ferdig med 3.bok nå, Lila, som også var med i Oprahs bokklubb. Men den beste og vakreste boken hittil er den første, Gilead, og den foreslår jeg. Den er til og med på Mammutsalget. Alle fire bøkene kretser om to aldrende frikirkelige prester og omhandler noenlunde samme epoker. Men hendelsene fortelles av forskjellige hovedpersoner. Leser gjerne den første boken om igjen nå som jeg har hendelsene fortalt av flere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er boka for deg som liker at ei god historie (nesten) aldri tek slutt. I over seks hundre sider veksler Khemiri mellom å fortelje om seg sjølv og om dei tre søstrene Mikkola, frå barndom og ungdom inn i ungt vaksenliv og etablering av familie. Boka har tidvis eit detaljnivå som gjer at tempoet er svært sakte. Likevel gjer vekslinga mellom dei to forteljarperspektiva, og gode personbeskrivingar, at lesaren vert dregen med vidare. Etter kvart reiser det seg ein del spørsmål – kva er samanhengen mellom forfattaren og søstrene? Kva er sant og kva er oppdikta? Ligg det verkeleg ei forbanning over søstrene? Kvifor er dei 7 delane av boka kortare og kortare? Khemeri rører ved tema som fattigdom, kulturell utanforskap, psykisk sjukdom, samliv, identitet og sosial status. Karakterane er dynamiske og realistiske, og me vil gjerne vite korleis det går med dei i livet. Avslutninga på boka gjorde at det var vel verdt tida det tok å lese alle dei 654 sidene!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fosse praktiserer gjenbruk av navn, uten at personene gjenbrukes. Ales, Asle og Åsleik er karakterer også f.eks i Sepologien. Jeg synes også det er morsomt at han introduserer seg selv i en birolle som et barnebarn som heter Jon og skriver dikt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takker for tipset om "Søstrene" :)
Hvis du vil lese mer Fosse, så prøv gjerne Morgon og kveld. Den var også veldig bra.
Ha en fin uke!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Readinggirl30 har ikke postet noe om denne lesehelgen, så da lager jeg et innlegg.

Hva leser du denne helgen?
Jeg leser - og har lest ut - den siste boken i Jon Fosse sin serie, Trilogien, boka Kveldsvævd. Dette var atter en bok av Jon Fosse med et nydelig språk som drar en med seg gjennom boka. Nå er hele Trilogien lest, og jeg anbefaler alle å lese denne. Boka (bøkene) er korte, lettleste, og det er en fin mulighet til å stifte bekjentskap med vår Nobelprisvinner i litteratur.

Håper alle bokelskere har en fin helg, og finner rom til å lese noe.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Olavs Draumar
Nå er boka lest, og jeg må si at jeg ikke likte denne like godt som Andvake. Det var noe med fortellingen som ble litt for abstrakt. I bok 1 var det kjærligheten som var bærende, her var det mer uklart. Som deg, Torill, så var jeg usikker på om dette var en drøm, eller om det var virkelighet. Det sier litt om kapasiteten i språket til Fosse. Jeg synes dette var en bok - en drøm - om Asle sine tanker og dårlige samvittighet i forhold til de handlingene vi ante han utførte i Andvake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei alle!
Da settes det sluttstrek for Alexander Wolf, men ikke for POP-UP lesesirkelen.

En kort oppsummering av egen erfaring:
Målet var i utgangspunktet å engasjere og å tilpasse opplegget for både uerfarne, som meg selv, og de som har flere lesesirkler bak seg. Om jeg lyktes med dette i gjennomføringen er ikke jeg den rette til å svare på, men jeg vil si, at jeg helt sikkert vil gjøre dette igjen. Jeg har kost meg.

Jeg mener boken er perfekt for samlesing, for refleksjon og analyse, både pga lengden og på grunn av alt som ikke skrives, men som kan leses mellom linjene.
Jeg kunne gjerne filosofert ennå mer om hvordan disse karakterene har valgt å leve sine liv og om årsaken til deres valg, men skjønner at dette ikke er stedet for denslags.

Jeg hadde nok en urealistisk forventning om større deltagelse i diskusjonen, men det hindrer meg ikke i å være tilfreds med oppslutningen. Takk til alle som var med. Om noen fortsatt ikke har fått delt det de har på hjertet angående boken, er det selvsagt ennå mulig å kommentere eller skrive et innlegg.
Vi får aldri vite om Wolf faktisk «tok sitt eget liv» på slutten, om han gikk inn i denne situasjonen vel vitende om utfallet, men sånne ting appellerer til nysgjerrigheten og gjør dette så spennende å dykke ned i.

Nå er POP-UP sirkelen etablert, og det er fritt fram for enhver å ta initiativ. Har du en bok du kunne tenke deg å lese sammen med andre, er det bare å poppe opp. Du bestemmer og leder deltagerne gjennom boken på din måte. Torill har til og med laget en egen liste for opplegget POP-UP lesesirkel, hvor bøker kan legges til etterhvert.

På gjenhør alle bokormer!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Trilogien.
Et klassisk tema som jeg synes går igjen både i Andvake og Olavs draumar er bylivets farer. I begge bøkene er Asle/Olav overbevist om at han vil få løst et problem og utført et viktig ærend ved å dra til Bjørgvin. Men byen er først avvisende, dernest full av feller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal vi se, nå er det mulig jeg rote også, men jeg lurer litt på om vi snakker litt forbi hverandre?

Jeg tro også at Jelenas tidligere elsker var wolf.
Men når Jelena forteller om wolf, og om hvordan de to ble sammen, så forteller Jelena at wolf hadde en elskerinne allerede. Wolf forlot denne elskerinnen til fordel for Jelena, og den forsmådde elskerinnen blir så fortvilet at hun tar livet sitt og skriver et avskjedsbrev til sin ektemann. Der forteller hun om affæren med wolf, at wolf har gjort det slutt, og at det er derfor hun avslutter livet.
Det er altså denne ektemannen, han som fikk brevet, han som wolf først bedro med kona hans og siden var årsak til at hun tok livet sitt, det er denne mannen jeg lurer på om kan være forleggeren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Inger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaHarald KKirsten LundFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeEli HagelundKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorJulie StensethVannflaskeSiri HelsethTom-Erik FallaAntheiaKikkan HaugenBenediktemarithc