Alle har noen få hovedpunkter i livshistorien sin - små øyeblikk som kan ryste grunnvollene i ditt liv. En liten, tilsynelatende uskyld handling kan noen ganger endre en skjebne fullstendig.
Denne boka leste jeg ut på to dager. Bare måtte det. Fascinerende innhold.
Kjempespennende! SF/dystopi med mer enn en touch av "Fluenes herre".
Dette var en snurrig bok. Fortellingen, som starter i en bruktbutikk, flyter fritt på flere forskjellige nivåer når en fyr plukker opp en tegneseriebok som er merkelig lik hans egne opplevelser. Han kastes inn i en situasjon der han må flykte fra politiet, roter seg bort i skogen, faller ned i en hule og skjønner ikke bæret. For i boken han rasket med seg fra bruktbutikken, utspiller nemlig akkurat den samme scenen seg. Han blar seg fortvilt fremover i håp om å finne løsningen.
Jeg liker stilen til Estes. Det er veldig lite tekst i denne fortellingen, bildene bærer det aller meste av handlingen. Det funker godt – leseren dras inn i den samme hektiske situasjonen som karakteren selv befinner seg i. Vi stopper ikke og dveler ved snakke- og tenkebobler. Vi haster av gårde; famler rundt i den mørke skogen, hører politiet, ser lommelykter, og skjønner like lite som hovedpersonen selv. Det blir like viktig for oss som den stakkars hovedpersonen å finne ut hva som egentlig foregår. Men finner vi ut av det? Tja…
Dere skal få noen bilder. Det er vanskelig å kverne ut mange ord om en fortelling som i så stor grad er visuell. Jeg vil heller vise frem stilen hans:
Nå vet jeg ikke helt hvor lenge denne boka kommer til å bli med meg. Den gjorde ikke noe varig inntrykk, og satt ikke som en knyttneve i magen – men den var finurlig. Den var fin å lese, så lenge det varte. Jeg likte godt at bildene fikk snakke for seg selv. For som sagt ble leseren dratt inn i den heseblesende følelsen av forvirrelse som helt sikkert også preget den stakkars hovedpersonen. Anbefales til deg som vil se hvordan en tegneserieroman kan gjøres, selv om den ikke er det beste fra sjangeren jeg har lest. Tror forlaget har ganske rett når det gjelder målgruppa: 12-16 år.
Denne omtalen ble først publisert på bloggen min, og jeg har fått denne boka av forlaget i bytte mot en ærlig anmeldelse.
Lavmælt bok om møtet mellom to kvinner. Tyske Irma - en eldre kvinne med historie fra andre verdenskrig. Og Liv, en yngre kvinne med psykiske problemer. De første sidene var jeg redd for at boka skulle bli treg og kjedelig, men det var den absolutt ikke. Den litt stillestående nåtidshandlingen får liv gjennom historien til de to kvinnene. Verdt å lese!
En utrolig utrolig utrolig bok!!! Anbefales! Sterke skildringer og et skremmende bilde på utviklingen og enkeltskjebner i og rundt Cape Town.... Zulu er herved på topp 10!!!
Nydelig og usentimentalt om sorg. Denne anbefaler jeg!
Den er en lettlest bok, der det ikke står så mye på hver siden. Det går derfor raskt å lese den. Fint å lese om Trondheim på 1700-tallet, skremmende å bli minnet på behandlingen av tatrene - den historien er en skamplett for oss helt fram til nå.
Dagens rettstat fungerer mye bedre - i boka blir jo ungjenter dømt til døden fordi de får et barn.
Selv om handlingen ikke blir helt forløst, setter den i gang et par tanker - og det er vel hensikten...
Jeg vil gjerne lese mer av henne.
En indianer sitter og snakker med barnebarnet sitt. Han sier: "I alle mennesker er det to ulver som slåss. Den ene er ond. I den onde finnes det bitterhet, skrekk, misunnelse, sjalusi, grådighet, arroganse, selvmedlidenhet, løgn og egoisme. Den andre er god. Den har glede, fred, kjærlighet, håp, ydmykhet, velvilje, empati, sannhet og tillit." "Hvem vinner?" spør barnet. "Den du mater," svarer bestefaren.
Hun skev Idas dans med en penn som satte fyr på følelsene. Og denne var definitivt like effektiv. Jeg greide ikke legge den fra meg nesten når jeg hadde begynt, og kan takk forfatter av boka for dette.
En langsom bok....selv om jeg leste den ganske fort. Dramatikk med små bokstaver, den ble mer og mer fascinerende jo lenger jeg leste. Noe var likevel litt langdrygt, scenene i nåtid med Ted og Elina var litt kjedelige i starten, jeg ville tilbake i tid og lese om Lexie og Innes - men etterhvert ble jeg fanget av begge historiene.
Lexie er en av mine favorittpersoner i sommer, sammen med Mary i "Slammerkin". Litterære personer, altså. :)
Disse politimennene...hadde ikke de også familie? Hadde de ikke barn? Barn de gikk hjem til? Hvordan kunne de behandle barn på denne måten? Fikk de beskjed om det, eller var det naturlig for dem å oppføre seg sånn som dette? Var de virkeligheten maskiner, ikke menneskelige vesener? Hun så nærmere på dem. De så ut til å være av kjøtt og blod. De var mennesker. Hun kunne ikke begripe det.
Jeg leste denne da jeg satt opp en natt før nattevakt natten etter. Helt magisk. Tårene trillet og jeg endte med å sende mail til forfatteren etterpå. Hyggelig svar fikk jeg også. Et must i bokhylla!
Å bombe en skolegård full av barn som leker, er ikke kamp mot terror.
En mor mister sin datter... Så vakker, så trist, så god, så velbeskrivende... Jeg har ikke ord. Leste den på bussen, men det tok brått slutt. Tårene rant og jeg grein som en unge. Anbefales alle med et mykt hjerte <3
“Are we supposed to hold hands this year?” I ask.
“I guess they left it up to us,” says Peeta.
I look up into those blue eyes that no amount of dramatic makeup can make truly deadly. Our hands find each other without further discussion. Of course we sill go into this as one.
Dette er første boka i en historisk serie på 3 bøker om kong Alfreds vei til makten i England på 800 tallet. De 2 andre bøkene heter, Den hvite rytteren og Jarlene fra nord. Bøkenes jeg-forteller er Uhtred, jarl av Beddenburg en ung sakser som delvis vokste opp blant vikinger. Bernard Cornwell skildrer de danske vikingenes kamp mot engelskmennene. Blodige og dramatiske kampscener med sverd og skjold. Spenningfylte og knakende god bøker.
Zakhor. Al Tichkah. (Husk. Glem aldri)