Pent skrevet, men jeg synes kanskje ikke den tør nok. Det er som sitter hele boken og venter på at noe skal skje, at uroen og lengselen til hovedpersonen ikke kommer frem. Det er som om jeg vet at den er der, men at den ikke får lov til å slippe til å bli fortalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja, boka er godt skrevet, men jeg er enig i at forfatteren ikke går langt nok. Kanskje burde hun ha holdt seg mer til de historiske fakta som jo også gjengis i boka?

Kommer nok til å lese andre bøker av Aina Basso, men det er heller tvilsomt om jeg leser denne flere ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den er veldig pent skrevet - språket er absolutt en styrke synes jeg. Men jeg likte nok debutboka Ingen må vite mye bedre. Den traff meg mer direkte, føltes mer intens, selv om temaet denne boka tar opp også handler om overgrep og urettferdighet.
Jeg kommer uansett til å lese mer av Aina Basso om det blir flere bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er en lettlest bok, der det ikke står så mye på hver siden. Det går derfor raskt å lese den. Fint å lese om Trondheim på 1700-tallet, skremmende å bli minnet på behandlingen av tatrene - den historien er en skamplett for oss helt fram til nå.

Dagens rettstat fungerer mye bedre - i boka blir jo ungjenter dømt til døden fordi de får et barn.

Selv om handlingen ikke blir helt forløst, setter den i gang et par tanker - og det er vel hensikten...

Jeg vil gjerne lese mer av henne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila