Tekst som har fått en stjerne av Torbjørn Hauken:

Viser 1 til 3 av 3:

Dette har vore diskutert her fleire gonger tidlegare. Eg skjønnar ikkje kva som er problematisk med å klikke på ein lenke og lese omtalen på ein bokblogg. Når eg vil lese om ei bok, brukar eg heile internettet, ikkje berre bokelskere.no. På same måte som når eg vil lese om ein film, og søkjer informasjon fleire stader.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg forstår at noen synes skrivestilen er spesiell, men hvis du liker det derimot (som meg) - er det gull. En stor leseopplevelse. Og det gjelder alle de 3 bøkene i denne samlingen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leste boka på ny nå. Dette må være en av Solstads aller beste bøker. I alle fall om det å bli berørt, rysta, få vondt inni seg er et kjennetegn på hva som skjer med deg når du leser gode bøker. Singer er nesten som meg, som mange jeg kjenner, han har en sterk skamfølelse, han lider under det å se seg selv utenfra, og ikke leve opp til sin egen forventning. Men så tar Solstad det bare litt lenger enn det vi andre opplever det som, og vi får en mann som målbevist skaper sin egen ensomhet, som ikke evner å være den han vil være, og dermed velger å ville være ingen, og til slutt klarer det. Han er i slekt med alle Solstads nittitallskarakterer, ELias Rukla, Bjørn Hansen, professor Andersen. Kanskje aller mest med Bjørn Hansen. I nabobyene Notodenne og Kongsberg bor det to menn som har det til felles at de ikke evner å snakke, ikke å kommunisere med sin omverden. Den ene er skuffet, eller oppgitt over verden, den andre over seg selv. Men sette ord på det, kommunisere det med andre kan de ikke. Istedet lar de seg lure av sin indre dialog til et punkt hvor de tror at verden ser dem slik de ser seg sjøl.

Singer opplever til slutt glede over at han kan bli sukka over av sin stedatter, gjennom å være årsak til dette sukket hun gjør framfor sine jevnaldrende venninere føler han at han har en funksjon for henne, og det gir ham et øyeblikks glede. Tristere blir det ikke, men heller ikke mye bedre.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Lillian WhitingSilje UlsteinToveOle Jacob OddenesAlex NietoHelen SkogMaistreJulie StensethSverreHildeE .LesevimsaHeidiLibraritas vMarit MogstadMyStoryKnut HauglandIngeborgReidun SvensliBjørn SturødLine DahleJakob SæthreAndreas HenriksenEvaBoktimmyKaroline in WonderAstrid MarteAud- HelenMarteMarianne MSiv ÅrdalJeanetteLabbelineKarin BergsiljehusmorfornixAlice NordliLilleviBjørg Marit TinholtGVBeathe Solberg