Registrerer at det blir flere og flere som skriver i feltet "bokomtale" der de kun skriver litt om boka og så henviser de oss til å lese deres bokomtaler på sin egen blogg.
Jeg vet ikke om det er det som er meningen at det gjøres på den måten, kanskje Andrè har noen synspunkter på det, om hvordan det skal være fremover. Etter hvert nå har det blitt mange slike innlegg, det blir i grunnen ganske så tungvint når en ønsker å lese omtaler og så må gå inn via blogger. Syntes det hadde vært mye bedre og hyggeligere å lese omtalen her på Bokelskere.no, det går jo lett an å lime de inn. Det er jo så mye enklere når den ligger åpen her. Vel, det er nå min mening da.
Andre som har synspunkter på det?

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Viser 36 svar.

For å trampe godt utenfor min komfortsone, fullstendig uten noen form for offisiell myndighet:

Hadde det vært en ide å ganske enkelt legge denne tråden død?

Vi har to sider som står mot hverandre:
- de som har blogger og liker å kommentere/skrive i disse, og mener det er for mye arbeid å legge inn samme innlegg to steder og forholde seg til svar og kommentarer på begge stedene
- de som vil lese hele bokanmeldelsen hos bokelskere.no, og ikke har noen som helst interesse av å "bli lurt" inn på fremmede blogger

Det sier seg selv at disse to sidene ALDRI kommer til å bli enige (og er du i tvil, så les noen av innleggene nedenfor her)
Nå har vi til og med gått over fra å diskutere "jeg liker/jeg liker ikke" til "men dette er lov, men dette er ikke lov her på bokelskere.no"

ALT er i utgangspunktet lov på bokelskere.no. Andrè er ganske grei sånn.
Problemet er at denne diskusjonen har ikke noe med "lov" og "ikke lov" å gjøre, det er en diskusjon om personlige preferanser.

Kan vi ikke ganske enkelt være enige om å være uenige?
De som vil skrive bokanmeldelser på bloggen sin og lenke til denne herfra, får gjøre det.
De som vil skrive bokanmeldelser på bokelskere.no får gjøre det.
Og de som vil LESE bokanmeldelser får selv bestemme seg for hvor de vil gå for å finne informasjonen de søker:
- her inne
- på bloggene det er lenket til
- google.no, for å få litt flere alternativer

Det er faktisk ikke så vanskelig!

(Ja jeg er klar over at jeg har sagt min mening i en post lenger ned her. Og jeg har ikke forandret mening. Men det har ingen hensikt å skrive side opp og side ned om sine personlige preferanser og vente å finne en form for "fasitsvar" som alle kan være enige om.)

Dropp denne diskusjonen, og la oss konsentrere oss om viktigere ting.
Som bøker ol.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Enig - vi trenger ikke å gjøre dette til et større problem enn det er :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan det kanskje være en løsning å legge inn en helt egen del på boksida der man kan legge inn eksterne lenker..? Så kan de som ikke har lyst til å kopiere omtalen rett og slett bare legge lenka inn på et eget sted. Vips, så oversvømmes ikke nye omtaler-delen på forsiden opp av rene lenkeomtaler, og alle sammen kan gjøre det de selv mener passer best.

Jeg har selv blitt litt overrasket over hvor provoserende det er at brukere misliker at slike felter fylles opp av eksterne lenker, for det er da virkelig ikke noe nytt. I forbindelse med at jeg prøvde å ta opp problemstillingen på egen blogg for en tid tilbake gjorde jeg et kjapt googlesøk for å finne regelsidene til andre fora, og ganske riktig snublet jeg over mange punkter som dreide seg om nettopp dette. Et av de sentrale poengene er selvsagt at dersom brukere klikker seg videre til eksterne sider, er det større sjanse for at diskusjoner og kommentarer havner på andre steder enn Bokelskere. Da går jo lufta litt ut av Bokelskere...

Men altså... et eget felt for lenker? Kan det være noe?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg synes ideen til Julie er veldig god. Jeg er enig i at lenker til anmeldelser ikke bidrar med så mye med tanke på diskusjoner og å holde bokelskere levende på den måten, men synes likevel det bidrar med noe. For meg er bokelskere også et sted jeg både som privatperson og ikke minst i mitt yrke som bibliotekar kan finne omtaler, terningkast og diskusjoner om en bok jeg lurer på om jeg skal lese eller kjøpe inn. Da er det også greit å kunne finne eksterne omtaler, så har man alt på et sted. Da blir nytteverdien større.

Hvis man legger ut deler av eller hele anmeldelsen man har skrevet på sin egen blogg her inne regner jeg med de aller fleste synes det er greit å legge inn en lenke til der den først ble publisert under.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes i alle fall det er ok, og gjør det selv. Oppgir hvor den ble publisert først, og eventuelt om jeg har fått boka gratis av forlaget. For min del ligger forskjellen i å tvinge eller å tilby folk å besøke en annen side (joda, vet at man ikke klikke på lenkene). Jeg opplever det som mest tro til konseptet å tilby.

Men det hadde slett ikke vært meg i mot om det fantes et eget felt der folk kunne legge inn eksterne lenker som har med boka å gjøre. Ikke nødvendigvis bare blogger heller? Avisanmeldelser, artikler, bokas hjemmeside, osv...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som Berit skjønner jeg heller ikke problemet. Det er da vanlig å legeg inn linker på alle slags forum på nett..Jeg velger å ikke kopiere hele innlegget av hensyn til leserne faktisk, fordi det kan være veldig mye som står i et slikt blogginnlegg, - det er som regel bilder med og en del fakta. Som regel skriver jeg litt om boka og linker til blogginnlegget, så får de som vil gå inn der gjøre det, dere andre kan jo bare la være- værre er det vel ikke.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette har vore diskutert her fleire gonger tidlegare. Eg skjønnar ikkje kva som er problematisk med å klikke på ein lenke og lese omtalen på ein bokblogg. Når eg vil lese om ei bok, brukar eg heile internettet, ikkje berre bokelskere.no. På same måte som når eg vil lese om ein film, og søkjer informasjon fleire stader.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og jeg på min side skjønner ikke hva som er problematisk ved å kopiere omtalen hit.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Som jeg skrev over her, så synes jeg det kan bli mye å kopiere in, både bilder og mye fakta kan stå i et slikt innlegg.. De som vil ha mer enn bare meningen om boka kan velge å klikke seg inn, andre kan la det være.. Er ikke det mer lesevennlig da?
Hvis man er glad i bøker er det ikke da også fint å få tips om en blogg man kan lese mer i? Det synes nå i alle fall jeg, og jeg har funnet mange fine blogger på den måten her inne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har stor forståelse for ønsket om å legge bokomtaler her inne på nettstedet. Hvis "alle" bare skulle linket til bokomtaler utenfor nettstedet, eller gjort det samme i andre diskusjoner, så ville det ikke tilført nettstedet så mye av verdi. Et nettsted er avhengig av at folk diskuterer og legger igjen omtaler der, slik at stedet blir levende. Ikke bruker det som et linkebibliotek.

Jeg synes det er mest ok å legge inn hele eller store deler av omtalen på en bok her inne, de gangene jeg gjør det, også legger jeg ved en link nederst i innlegget hvor det står "Les hele omtalen her". Da har jeg tilført bokelskere.no en verdi, samtidig som nysgjerrige også kan besøke bloggen min.

Jeg har også vært på mange andre nettsteder, og felles for dem er at det blir oppfattet som spamming hvis man bare legger ut en link til en annen side og ikke noe mer, samt at det blir regnet som svært dårlig nettetikette. Alle nettsteder ønsker, som sagt, å ha en levende side, og det får man ikke om folk lenker til innhold utenfor siden.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Jeg har kopiert hele omtaler, skrevet litt og lagt inn linker, bare skrevet korte innlegg uten link etc, så det er ikke det at jeg ikke har bidratt. Jeg synes jeg har bidratt med mye av min tid og meninger med å skrive om bøker her inne med og uten link.. Og for meg blir et litt surmaget at folk skal irritere seg over at man legger inn linker til blogg. Det handler ikke om å drive reklame for egen blogg, det er ingen fortjeneste i det- Heller en gest for at folk skal ha muligheten til å lese hele innlegg med bilder etc.. Men det er jo synd det blir oppfattet slik.. Det har ikke vært min hensikt. Jeg mister faktisk litt lysten til å engasjere meg her inne når jeg møter slike holdniinger, men det gjorde jeg vel allerede tidligere da slike diskusjoner kom opp..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For å presisere så har jeg ingen problemer med at man linker til sin egen blogg, så lenge man også tilbyr bokelskere.no et stort eller lite utdrag av anmeldelsen. Det jeg kommenterer på er kun å legge inn en link i feltet for bokomtale og ikke noe annet.

Selv om man ikke har en fortjeneste i form av økte inntekter ved å linke til egen blogg, så blir det like fullt reklame. Reklamebegrepet er ikke avhengig av at man tjener økonomisk på å vise seg frem. Man legger jo ikke ut linken for å være snill mot bokelskere.no. Man legger ut link fordi man vil ha lesere til egen blogg, og dermed er det underforstått promotering av ens egen side. Jeg ville ikke lagt ut link under mine bokomtaler her inne hvis jeg ikke ønsket at folk skulle klikke inn på siden min.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ok, da er det en vesentlig nyasering. For i debatten snakkes det om linker,uten nærmere presisering nødvendigvis..
Ang reklame- så kan man tøye reklamebegreprep dit hen at absolutt alt er reklame. Også det som skrives her inne uten linker.. det er ikke mindre reklame for bøker enn blogginnlegg.
Ang bruken av ordet MAN:
Man- har nok forskjellige motiv. Man- er ingen ensartet gruppe. Man bør ikke generalisere og stryke alle under en kam;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en liten forskjell der. Når jeg skriver om en bok her inne, så har ikke jeg noen som helst egeninteresse i den boken (så lenge jeg ikke selv har skrevet den, eller deltatt i utviklingen av boken). Med min egen blogg har jeg klart en egeninteresse i, og den reklamerer jeg for når jeg legger ut link til bloggens nettside.

Jeg vet ikke om de siste setningene dine ift "man" er ment å være et humoristisk spark eller noe annet, det er faren med nettet - man ser ikke ansiktet til den som skriver. Mine kommentarer er ikke ment personlig mot noen. Hvis det er en forhistorie her ift dette nettstedet, så kjenner ikke jeg til den da jeg ikke er så aktiv i diskusjoner her inne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klart at det hadde vært lettere å diskutere dette ansikt til ansikt- siden det handler om begrepsdefinisjoner og formuleringer. Min kommentar ang bruken av Man- som du bruker flere ganger i den kommentaren jeg svarte på, var vel et humoristisk spark..;) Jeg synes det ble vel generaliserende å bruke ordet MAN- Det kan godt hende at noen legger ut link for å være snill (feks med en tanke som: -se her er hele innlegget mitt, hvis du vil lese alt, jeg vil ikke trøtte deg med hele teksten her liksom.. ) Når man bruker ordet MAN, ALLE, NOEN , VI etc. så skriver man på vegne av folk flest og det er ikke slik at folk flest/alle/man er enig i akkurat det..
Jeg er , for å si det slik, ikke noe særlig glad i generaliseringer.
Jeg har også både i jobb, privat, fagforening, på nett etc øvd meg mye på å unngå det.. Men jeg vet hvor lett det er å bruke det.
I værste fall kan bruke slike begreper bevisst som hersketeknikker, siden man argumenterer på vegne av Alle, noen, vi, man..
Derfor måtte jeg bare kommentere det, fordi det ofte kan gi et bilde av tingene slik det er uten at det er slik..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Syns du gjør dette på en forbilledlig måte: Kort (noen ganger lang) oppsummering fulgt av lenke til hele anmeldelsen.

Når det gjelder bokomtaler som består av kun en lenke har jeg ingen sterke meninger, men det er sjelden jeg klikker på dem. Innarbeidet vane. På nettet generelt er det langt mellom nyttige produktanmeldelser (som dine utmerkede bokomtaler), mens de ubrukelige florerer. En omtale som er så kort at den bare består av at 1 ord eller en lenke sorterer hjernen automatisk i "null innhold"-kategorien. Rett eller galt, men oftest ikke så galt at jeg kommer til å omprogrammere meg.

Rent praktisk er det to mulige problemer med lenker: Lenkeråte (artikkelen det lenkes til kan flyttes eller slettes, uten at lenken oppdateres) og gjenfinnbarhet. Kanskje ikke et problem her(?), men noe jeg har støtt på ofte nok annetsteds.

Summa summarum: Har ingenting imot lenker i produktomtaler, men står de alene er de bortkastede - jeg bruker de ikke. Muligens er det flere som tenker på samme måte?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Takk, det var et nyansert og reflektert innlegg. Og takk for fine ord.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

VELDIG godt sagt! ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alle som irriterer seg over dette kan jo legge inn et svar på slike "bokomtaler", med noe liknende tekst.

"Hva er det du skriver der? Legg en smakebit her så får jeg se om jeg gidder å gå inn på siden din"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette synes jeg var et lite smart forslag. En aksjon av denne type vil grense mot mobbing og trakassering. På samme måte som det står fritt for deg og andre til å irritere dere over oss bokbloggere som linker til omtalen, utrykke irritasjonen og la være å lese innlegget på bloggen min, står det meg fritt til å gjøre som jeg gjør. Det er eier av dette nettstedet som setter rammer for hva jeg kan gjøre. Rammene tillater at jeg gjør som jeg gjør. Jeg kan legge inn en link til bloggen i profilen og jeg kan linke til bloggen i omtale-feltet. Andre kan sette terningkast uten å skrive et kløyva ord. Noen kan f eks skrive: Dette er en god bok. Irritere seg kan man over det. Men ingen kan gå inn og legge inn et svar som: du skal skrive hvorfor du har gitt terningkast 6, du skal skriver mer om hvorfor du synes boken er god. Før en slik aksjon igangsettes, anbefaler jeg at det sendes en klage på det jeg gjør til eier av nettstedet og så får eieren bestemme om jeg skal refses, utestenges eller annet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes skrevne og uskrevne regler, lover eller rammer som du bruker overalt i samfunnet hvor vi mennesker samhandler, enten det er på nettet eller foran kassa i butikken. De fleste av oss sniker for eksempel ikke i køen.

To uskrevne regler her inne, sånn som jeg oppfatter det, er at trådene fortrinnsvis dreier seg om bøker, og at bokomtalene inneholder det er de er ment for, nemlig omtaler.

Det at folk ikke overholder de uskrevne reglene, er fritt opp til enhver, men det er ingen tvil om at det sier noe om den personen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sendte som nevnt i tidligere kommentar en link til diskusjonen og link til mine omtaler til admin for nettstedet og fikk følgende svar:

"Vi har ingen skrevne regler rundt dette.

Selv foretrekker jeg bokomtaler som omtaler boka i selve bokomtalen og
ikke et annet sted.

Dine omtaler inneholder heldigvis et raskt referat av omtalen i
bloggen din, og det er da bra, og en formildende omstendighet :-)

Du har ikke brutt noen regler, og ikke oppført deg ufint!"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som ny bruker blir jeg litt overrasket over kommentaren.For ordens skyld kan jeg si at jeg aldri har sneket i kassakø eller annen kø. Jeg var virkelig ikke klar over disse uskrevne reglene som er laget. Så forvirret er jeg at jeg har sendt inn en e-post til admin for nettstedet for å spørre om jeg bryter regler. Jeg trodde aldri at en hobby som er en ren utgiftspost og som jeg allerede bruker så mye tid på skulle skape så mye problemer for andre. Alle bøkene jeg skriver om på bloggen er egne bøker eller bøker jeg låner av biblioteket. Men som alle andre bloggere er jeg interessert i at noen leser innleggene. Hadde jeg vært klar over at det å linke slik jeg gjør byr på så store problemer, hadde jeg tenkt meg om både en og to ganger før jeg registrerte meg her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er vel ingen som har ment at det byr på store problemer, - mange av oss er bare ikke interessert i å følge lenker til andre steder når vi er inne på Bokelskere, uansett om vi har meninger om boka eller ikke. Så hvis du poster bloggteksten din her, får du nok flere lesere: Både bloggleserne og oss andre!

Dette ville det for eksempel vært mange som hadde gått glipp av dersom Rose-Marie bare hadde skrevet en kort kommentar og så lagt lenke til bloggen sin.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ser at det jeg har skrevet i omtalefeltene er vel knapt og skal forsøke å skrive mer jf ønsket fra admin. Men leser man svaret jeg fikk, er det ikke store krav som stilles. Dette er i overensstemmelse med hvordan dette nettstedet er oppbygd. At noen bloggere velger å skriver mer utfyllende uten link til blogginnlegget, er et valg de tar. Jeg tar et annet valg. Å klikke på linken er kun et tilbud.

Det er litt ufint at det insinueres at mine meninger rundt denne konkrete saken viser hvilken moral jeg har: «Det at folk ikke overholder de uskrevne reglene, er fritt opp til enhver, men det er ingen tvil om at det sier noe om den personen.»

På Bokelskere finnes mange ulike type brukere. Fra de som ikke skriver noe og kun kaster terning, til de som bruker nettstedet aktivt for å diskutere mv. Dersom enkeltgrupper med uskrevne regler skal bestemme hva alle andre skal gjøre får vi tilstander som er på Grønland i Oslo der «moralpolitiet» hersker grunnen.

Jeg tenker at det på et nettsted som dette med så vide rammer for bruken må være stor takhøyde for ulikheter. Kardemommeloven bør være en rettesnor: "Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.".

Jeg bruker ikke dette nettstedet kun for å linke til bloggen. Etter at jeg oppdaget Bokelskere er nettstedet blitt førstevalget når jeg leter etter bokomtaler på bøker jeg har lest lite om tidligere, og som jeg vurderer å kjøpe/låne. Nettstedet er brukervennlig til dette formål. Er det en bruker som har linket til sin blogg, klikker jeg meg inn på bloggen. Jeg brukte bl a nettstedet når jeg bestemte hvilke bøker jeg skulle kjøpe da Bokklubben hadde boksalg nå i høst.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Har tenkt på det jeg også Tone, at brukerne her inne er veldig forskjellige. Noen skriver ikke noe i det hele tatt- kanskje de aller fleste medlemmene her. Og er det noen som bryr seg så mye med det? Eller med dem som bare triller terninger? Hva hadde nettstedet her vært uten alle de som aldri kvitrer en setning?
ER det da så ille at noen legger inn blogglinker? De bidrar da i alle fall med NOE..som hvem som helst fritt kan se inn i eller ikke..

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja, og det er også det jeg forsøker å få frem i svarene. Etter min omtale om Nesser sin bok med sitat fra bloggen og link, kommer en omtale med to korte setninger uten link til en blogg. Det er den tiden vedkommende vil bruke på dette. Det må vi andre akseptere. Så enkelt er det. Det jeg reagerte på og som fikk meg til å skriver og kontakte admin, var forslaget til at vi som linker til et blogginnlegg skulle få en småspydig kommentar i svarfeltet. Hadde jeg fått en slik kommentar og ikke vært klar over diskusjonen den hadde sitt grunnlag i, da hadde jeg virkelig begynt å lure. Dette nettstedet antar jeg drives av reklameinntekter. Og jo flere brukere jo bedre. Som du er inne på. Jeg ser selvsagt at jeg kan skrive litt mer i omtalefeltet og har gjort det i den siste omtalen. Men jeg orker ikke bruke allverdens jobb på det. Debatter som enkelte setter i gang kan skremme bruker ute av nettstedet. Hva er det neste tenker jeg. At man ikke skriver godt nok. Retting av skrivefeil. Jeg setter ting på spissen, men jeg vet fra Blogg.no at det utartet seg veldig når enkeltgrupperinger startet å krangle. Jeg var heldigvis ikke involvert og fikk ingen fæle kommentarer. Men det var enkelte som måtte utestenges fordi de skulle bestemme hva enkelte fikk lov til å ytre seg om mv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi har ikke noe politi her inne; men vi har en masse "synsere". Og i et diskusjonsforum må man forvente at folk tar opp spørsmål de er opptatt av, både når det gjelder litteratur og når det gjelder bruk av nettstedet. Jeg synes du har bidratt positivt og forholdt deg konstruktivt til denne diskusjonen, selv om jeg ikke er enig med deg. Bare fortsett å blogge og lenke og bruke Bokelskere slik det passer for deg, - ingen kommer til å svarteliste deg av den grunn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er veldig vanskelig å forholde seg til uskrevne regler på et nettsted. Det betinger at man er her ganske ofte for å bli kjent med kulturen- Det er ikke alle medlemmene her. Nå snakker jeg generelt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er helt riktig at dette nettstedet er veldig fritt, men det finnes noen "retningslinjer" eller ønsker allikevel. En av disse er at det meste skal foregå på disse sidene.

Dersom jeg har skrevet om ei bok i en blogg, kan jeg da lenke til denne bloggen?
Alt er mulig, men vi vil helst slippe å klikke oss inn på et annet nettsted for å lese om boka.

Hele tråden kan du lese her

Det er riktignok skrevet for 4 år siden og trådstarter er lite aktiv nå, så jeg vet ikke om det er noe som fremdeles gjelder. Ellers er jeg enig i at det er lite produktivt å svare linke-omtalene med noe slikt. Noen har problemer med linkene, andre liker kun linker og fram til videre er nok dette noe vi må lære oss å leve med.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette har det vært noen smådiskusjoner om før og da har det vært forskjellige meninger. I utgangspunktet hadde jeg ønsket at de la inn hele omtalen her, men jeg synes det er greit om de legger ut utdrag eller oppsummeringen av den. Å kun legge ut link tilfører ingenting til dette nettstedet, da ser jeg ikke poenget med å legge ut en omtale i hele tatt. Jeg oppfatter det som at de kun ønsker å dra lesere til egen blogg, noe jeg synes er ufint. Av prinsipp trykker jeg derfor aldri på linkene.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Enig med deg.
Jeg trykker ikke på lenker som går utenfor bokelskere.no om forfatteren ikke har gitt meg NOE her inne.
Men jeg er VELDIG fleksibel mhp hva dette "noe" er for noe;)

Nå har jeg ikke eksempler fra "bokverdenen", men i "dataprogramverdenen" så er første post i kommentarfeltet her et typisk eksempel på hvordan jeg mener det bør gjøres:
http://www.giveawayoftheday.com/photo-slideshow-builder-1-6/
Ashraf (skribenten) har sin egen webside, (egentlig ganske interessant om man har en pc, et apple-produkt eller et android produkt eller noe som likner (http://dottech.org/)), som han promoterer, men han gir allikevel websiden han ER på nok til at man skjønner HVA han mener (og som regel HVORFOR han mener). Så kan man selv velge om man vil lese mer av anmeldelsen hans.

(For ordens skyld, dagens giveaway på denne websiden er IKKE spesielt spennende, selv om man ikke kan slå prisen idag)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvor tungvint er det egentlig å trykke en eller to ekstra ganger på tastaturet? Jeg forstår jo godt at de ønsker å vise fram flere av sine omtaler, ikke kun av den ene boken. Der er ganske praktisk for de som ønsker det. Selv går jeg sjelden inn på slike blogger og ser ikke noe poeng i å gjøre det selv, men alle har si framgangsmåte. Vil også tro at slike blogger kan bidra til å vekke interesse hos også de yngre, visstnok er slikt populært hos de.

Er det noe Bokelskere trenger så er det mangfold. Ikke bare i alder, men også i formidlingsmåte.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er kanskje ikke så tungvint å trykke et par ganger ekstra, men det er heller ikke tungvint å klippe og lime inn. Problemet er vel heller at folk bruker denne nettsiden som reklame for egen blogg. Det er vel for så vidt greit nok at man legger ut en link til egen blogg, så lenge bloggen er bokrelatert, men da burde man også gi noe her inne. Jeg, som de fleste andre her inne, er veldig glad i Bokelskere, og regner med at Andre bruker mye tid på nettsiden, så jeg synes det blir feil å "misbruke" den for å få flere lesere til en blogg. Dessuten tror jeg de som legger inn linkene vil ha større hell med å få faste lesere om de "viser seg litt fram" her. Jeg går aldri inn på en blogg som er linket her om jeg ikke har fått et inntrykk av bloggeren først.

Et annet problem med at man må inn på en blogg for å lese omtaler er at det støtter ikke opp om diskusjoner her inne. Uten å vite noe sikkert, tror jeg ikke det er så veldig mange som kommenterer på innlegget her inne, om selve omtalen står på en blogg. Jeg synes det er greit å ha alle diskusjoner om kommentarer på et sted, så slipper jeg å gå gjennom hele nettet når jeg skal undersøke en bok. Dessuten tror jeg det er langt flere som kommenterer her inne, enn på blogger.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Jeg er så enig, enig!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er veldig enig med deg, Karin. Det skal svært mye til for at jeg skal klikke på en lenke til en blogg hvis vedkommende ikke har skrevet i alle fall deler av bokomtalen her på bokelskere - altså litt mer enn bare en henvisning til bloggen. Er smakebiten fristende, hender det jeg tar en titt på resten. Ellers har jeg mest sans for måten for eksempel Rose Marie gjør det, hvor hun som regel kopierer inn hele omtalen her.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken