Tekst som har fått en stjerne av Neda Alaei:

Viser 1 til 20 av 42:

Farmor har vært Livs nærmeste venninne. De har drukket te, spilt yatzy og spist fyrstekake, men nå er ikke farmor mer. Og Frans dukker opp, med de nydelige øynene og en perfekt knekk på nesa, og vil lære henne å skate! (Liv kaller det å kjøre rullebrett, selvfølgelig.) Men hvordan skal en minipensjonist på 12 håndtere en sånt problem? Hun må spørre "de gamle venninnene", enkefru Larsen, Bunny og fru Blix. Og favorittbibliotekar Hallgrim. Og det ordner seg, det gjør jo det, men ikke uten hindere på veien. Burde Liv forsøke å bli kulere? Mer som skate-jentene?

Dette er ei utrolig søt bok om å ikke passe helt inn, men likevel bli skikkelig grundig forelska. Og det er så fiiiint! Og så er det ei bok om å ha integritet. Det er ikke mye som er viktigere enn det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tar på meg de hvite skinnsandalene. Det er jo sommer, tross alt. Men jeg tar også på meg den lyse ytterjakka så jeg ikke skal fryse. Farmor var alltid så opptatt av trekk. Så nå har liksom jeg også blitt det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenker på hvor mørkt det kan være i kroppen til et menneske

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det handler ikke om å være flink, sier han. Det handler om å være modig

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Pappa som er livredd for å leve, men dødsredd for å dø

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har jo lyst til å si at Mie i det minste har en mamma. En mamma som klager, maser og bryr seg for mye. Det er bedre å ha en mamma som bryr seg for mye enn å ha en mamma som ligger under bakken fordi hjertet hennes har sluttet å banke

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg røsker opp et par nye løvetenner som har begynt å vokse i blomsterbedet til farmor. Det er med idioter som med løvetenner, tenker jeg. De vokser opp overalt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En sår, hjertevarm og nydelig bok!
Som jeg skulle ønske at jeg hadde ei som Trine i livet mitt på samme tidspunkt som Sanna har det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høst må være det eneste i verden som kan visne, men likevel lukte så godt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Herlig! Weifa er kanskje ikke den mest sympatiske personen jeg har møtt, men integritet, det har hun i bøttevis! Dette er morsomt, pinlig og en så drepende god karakteristikk av dynamikken i jentegjenger at den nærmest burde være obligatorisk lesing for alle fra 14 og oppover.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sterk og skildrene bok om vold i familien. Lettlest (leste boken på en time), men likevel så kraftfull at jeg sitter igjen med en vond klump i magen, samtidig som jeg føler en glede over de to gode vennenes relasjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig bok nr to i serien om Billie! Billie begynner å finne seg til rette og folk liker henne for at hun tør å være annerledes. Men Billie er bare seg selv og synes alle uskrevne regler og normer i lille Bokarp er det som er merkelig! En super blanding av humor, alvor og dype tanker :)
Anbefales for mellomtrinnet og oppover!
Ps: barne- og ungdomsbøker er undervurdert som underholdning for voksne ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om dette var en bok jeg likte eller ikke, det var ikke lett å bestemme seg for det. Gjennom nesten hele boken var jeg ganske forvirra, og etter halvlest bok var jeg klar til å si at denne likte jeg ikke. Men det var noe som hele tiden dro meg videre, og jeg må bare si at NÅ når jeg er ferdig så er dette en bok som absolutt er verdt å lese. Forvirrende og utfordrende, men det er vel slik forfatteren viser hvordan det kan være å ikke være helt A4. En bok vi voksne skal være klar over, og formidle videre til dagens ungdom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan er det mulig å skrive en barnebok som er så trist, nydelig, skremmende og rasende morsom på samme tid? Hovedpersonen sliter med noe som begynner å likne tvangstanker, men familiens ubesværede kjærlighet til hverandre og fullstendig sinnsvake sans for humor tar brodden av det. Elsker denne boka!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fantastisk samling mikronoveller på 140 tegn. Man blir glad og trist av å lese denne boka. Nesten umulig å skulle hente ut sitater, for hele boka er full av gullkorn.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

There are so many ways to be brave in this world. Sometimes bravery involves laying down your life for something bigger than yourself, or for someone else. Sometimes it involves giving up everything you have ever known, or everyone you have ever loved, for the sake of something greater.

But sometimes it doesn't.

Sometimes it is nothing more than gritting your teeth through pain, and the work of every day, the slow walk toward a better life.

That is the sort of bravery I must have now.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Herlig morsom og fin bok. Passer for de som liker personer som Sheldon Cooper og elsker situasjoner som involverer mennesker med dårlige sosiale antenner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He’d stopped trying to bring her back.She only came back when she felt like it, in dreams and lies and broken-down déjà vu.Like, he’d be driving to work, and he’d see a girl with red hair standing on the corner – and he’d swear, for half a choking moment, that it was her.Then he’d see that the girl’s hair was more blond than red.And that she was holding a cigarette … And wearing a Sex Pistols T-shirt.Eleanor hated the Sex Pistols.Eleanor …Standing behind him until he turned his head. Lying next to him just before he woke up. Making everyone else seem drabber and flatter and never good enough.Eleanor ruining everything.Eleanor, gone.He’d stopped trying to bring her back.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å ja! Dette er bare helt fantastisk nydelig! Og vondt. Og vakkert. Og morsomt. Og trist. Og... Liker aller best hvordan vi gradvis blir kjent med personene. Mine holdninger til Eleanor endrer seg samtidig som Park (og jeg) får vite mer om henne, bakgrunnen og familien hennes. Godt gjort!

Og for de ungdommene der ute som ikke har opplevd den store kjærligheten på samme altoppslukende måte som i denne boka; for noen av oss kommer den først når vi er voksne. ;-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eva og Simon snakker ikke om fortida. Hvorfor skal de belemre seg selv, eller enda verre, døtrene med det fortida? Den er ubehagelig og er jo over uansett. Stillheten og alt de unnlater å si, pakkes inn i bomull, og uten at det egentlig skjer så mye er dette en skikkelig spennende roman, man lurer og lurer på hvorfor dette ekteparet ikke snakker om tingene som har skjedd tidligere i livet, og gradvis får vi små drypp, eller snarere sjokk, som sakte, men sikkert oppklarer hvorfor hushjelpen de var så glad i plutselig måtte slutte, hvorfor Simon aldri har klart å fortelle døtrene om fortida, hvorfor Eva har bygd en slags mur av likegyldighet rundt seg.

Dette er en utrolig god og velskrevet roman. Stille og sterk. Les den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingvild SLibraritas vLindaVibekekjell kCarine OlsrødEmilieskBerit RmoiraGVEli HagelundritaolineThomas Røst StenerudBrit HonningsvågHarald KMarit HøvdeEgil StangelandBjørg Elin NærlandHilde H  HelsethJulie StensethKay NilsenEllen E. MartolEivind  VaksvikJostein RøysetIngunn SEmilie GeistDinaNeraLilleviTrine S. AustbøReidun VærnesElin LuråsLilith NagelRandi FramnesHildaEli SeimTralteLisbeth Kingsrud Kvisteningar hAkima Montgomery