Tekst som har fått en stjerne av Neda Alaei:

Viser 1 til 20 av 54:

Samia har begynt på videregående. Nå skal hun få nye venner og definere seg på nytt. Men løgnene baller på seg når hun må forholde seg til en mor som helst vil være bestevenner. Det er et klaustrofobisk mor-datter forhold som beskrives, men boken føles frisk og lett å lese. Den minner om Halve kongerike-serien. De tar også opp vanskelige tema, men er humoristiske, realistiske og fulle av drama. Glimrende ungdomsroman som mange vil kjenne seg igjen i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Satt med gråten i halsen det meste av tiden mens jeg leste. Jeg opplever beskrivelsen av faren og dynamikken mellom ham og datteren som veldig treffende, åpningsscenen sier det hele.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En sterk og trist fortelling om en sårbar og sterk jente. En jente som egentlig bare er en alminnelig ungdom, noe som kan være tøft i seg selv. Men som i tillegg til sin egen sorg, bærer også på sin pappas sorg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei spanande og trist bok om Sanna som har mista mammaen sin, og må leve som den vaksne i huset saman med den sjuke faren. Ein spennande, dramatisk roman om kjærleik, svik og sorg.
( begynte å grine då boka slutta )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sanna går siste året på ungdomsskolen, men hun kan ikke bare konsentrere seg om skolearbeid og venner. Etter at moren døde, har faren forsvunnet inn i sin egen verden. Han står sjelden opp, lager ikke mat, vasker ikke. Alt faller på Sanna. I tillegg har bestevenninnen skiftet henne ut med skolens vakreste jente. Så starter Yousef i klassen. Han er den fineste Sanna har sett, og det virker som at han ser henne også.
Ungdomsbok om omsorgssvikt. Fengende, rørende, og interessant.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg har halde igjen og halde igjen, livredd for å kva som skjer viss eg gjev etter, redd for å kollapse, redd for kva som skjer viss eg faktisk aksepterer at han er borte, redd for å gå vidare, livande redd for å gløyme han. Tenk om eg gløymer han. Tenk om eg gløymer korleis han lukta, korleis røysta hans var, korleis fjeset hans såg ut heilt nøyaktig, korleis han lo, korleis armane hans kjendest rundt meg, korleis virvlane i nakkehåra hans såg ut.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En nydelig debutbok med et veldig godt språk. På overflaten kan det virke som en hvilken som helst ungdomsbok men så ligger denne sorger å lurer like under overflaten. Jeg forstår godt at denne vant Brageprisen.

Les gjerne hele omtalen her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Trist. Jeg gråt mye under lesingen av denne. Viktig bok om psykisk syk forelder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvorfor skuffer vi den vi elsker? Fordi vi skuffer oss selv også, hele tida, fordi vi forandrer oss, fordi vi plutselig vil andre ting, fordi vi plutselig forventer oss andre ting, fordi vår side av saken ikke er deres side av saken, fordi vi føler, fordi vi snakker forbi hverandre, misforstå, tolker alt i verste mening, blir så lei oss at vi blir sinte, og så sinte at vi blir lei oss.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Farmor har vært Livs nærmeste venninne. De har drukket te, spilt yatzy og spist fyrstekake, men nå er ikke farmor mer. Og Frans dukker opp, med de nydelige øynene og en perfekt knekk på nesa, og vil lære henne å skate! (Liv kaller det å kjøre rullebrett, selvfølgelig.) Men hvordan skal en minipensjonist på 12 håndtere en sånt problem? Hun må spørre "de gamle venninnene", enkefru Larsen, Bunny og fru Blix. Og favorittbibliotekar Hallgrim. Og det ordner seg, det gjør jo det, men ikke uten hindere på veien. Burde Liv forsøke å bli kulere? Mer som skate-jentene?

Dette er ei utrolig søt bok om å ikke passe helt inn, men likevel bli skikkelig grundig forelska. Og det er så fiiiint! Og så er det ei bok om å ha integritet. Det er ikke mye som er viktigere enn det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tar på meg de hvite skinnsandalene. Det er jo sommer, tross alt. Men jeg tar også på meg den lyse ytterjakka så jeg ikke skal fryse. Farmor var alltid så opptatt av trekk. Så nå har liksom jeg også blitt det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenker på hvor mørkt det kan være i kroppen til et menneske

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det handler ikke om å være flink, sier han. Det handler om å være modig

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Pappa som er livredd for å leve, men dødsredd for å dø

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har jo lyst til å si at Mie i det minste har en mamma. En mamma som klager, maser og bryr seg for mye. Det er bedre å ha en mamma som bryr seg for mye enn å ha en mamma som ligger under bakken fordi hjertet hennes har sluttet å banke

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg røsker opp et par nye løvetenner som har begynt å vokse i blomsterbedet til farmor. Det er med idioter som med løvetenner, tenker jeg. De vokser opp overalt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En sår, hjertevarm og nydelig bok!
Som jeg skulle ønske at jeg hadde ei som Trine i livet mitt på samme tidspunkt som Sanna har det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Høst må være det eneste i verden som kan visne, men likevel lukte så godt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Herlig! Weifa er kanskje ikke den mest sympatiske personen jeg har møtt, men integritet, det har hun i bøttevis! Dette er morsomt, pinlig og en så drepende god karakteristikk av dynamikken i jentegjenger at den nærmest burde være obligatorisk lesing for alle fra 14 og oppover.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeAnniken RøilHanneBjørg Marit TinholtCamillaDaffy EnglundSiri HelsethSivCathrine PedersenMarit HåverstadAnneWangIngvild Sella76Readninggirl30Tove Obrestad WøienEllen E. MartolIngunn SIngunnJBeathe SolbergJulie StensethalpakkaHarald KRobinMonica CarlsenLailaSigrid NygaardHilde VrangsagentuhamreBerit RKnut HauglandJenny Dahl BakkensiljehusmorEivind  VaksvikTurid KjendlieTorill RevheimKaren PatriciaTheaNtotheaGodemineAjiniakra