Helga er grå på flere måter men i bokverden er det litt lysere. Jeg koser meg med historiene til Tom Sawyer og Huckleberry Finn. Bøkene jeg har lånt på biblioteket er gitt ut av Bokklubben Barn. Jeg har stusset litt på dette for syns det er så mye i historien som gir mer forståelse for voksne. Men barn og ungdom leser kanskje i et helt annet lag enn hva jeg gjør.
Ønsker dere en fin helg, forhåpentlig med litt mer utsikt enn hva det er hos meg for øyeblikket.
Denne helga satser jeg på å lese ferdig Kraften av Namoi Alderman. . Og i lydbokverdene er jeg straks ferdig med The Outsider av Stephen King. Likte boka i starten men halvvegs inn når diverse overnaturlige element kommer inn i handlinga kjenner jeg at jeg mista litt av interessen. Men oppleseren, Will Patton, redder denne boka, han er en fryd å høre på!
Neste bok ut tror jeg blir en mer lettlest feel-good bok for nå har jeg lest mye litt tungt.og tregt
https://bokelskere.no/tekst/338922/
Supert! :-) da er tråd laget :-)
Marie Darrieussecq: "Livet i skogen"
Utgitt på fransk 2017, på norsk 2018.
Slik innleder Asker bibliotek sin omtale av boken:"Boken setter spørsmål ved den teknologiske utviklingen – fører den oss nødvendigvis til en bedre framtid?
Vi er i et framtidssamfunn, hvor forurensningen er så stor at menneskekroppen stadig trenger utskiftning. Mange har en boks med de mest vitale kroppsdelene, mens noen privilegerte har en klone som ligger i dyp søvn, slik at alle deler av kroppen kan byttes ut ved behov."
Velkommen til å bli med i dystopisk lesesirkels 14. felleslesning!
Foreslår leseperiode 1.-31. mars.
Diskusjonen foregår i denne tråden. Kom gjerne med innspill, assosiasjoner, tanker og annet :-)
Godt å lese noe som griper en også, ønsker deg en flott helg :)
15 grader er jo ganske utrolig som du skriver. Godt med noe bøker som også varer, god helg til deg :)
Heisann - så har ei uke til gått - og helg er det :-)
Denne helga blir det nok å se litt sport på tv, ski-VM er gøy!
Så må man vel ut og lufte seg litt i mildværet, dette får jeg nå rent vårfornemmelser av. Men jeg tror likevel ikke det er helt vår ennå, her i Trøndelag kan det fort komme en kaldperiode igjen, og, ikke minst, mer snø.
Men jeg skal også smette inn tid til å lese litt ja. Jeg har ca 100 sider igjen i Anne Bitsch sin bok Går du nå, er du ikke lenger min datter. Den er selvbiografisk, og vond å lese, men bra bok. Regner med at jeg skal bli ferdig med den i løpet helga.
Om det blir å starte på ny bok allerede i helga vet jeg ikke helt, men i tilfelle har jeg Før flommen tar oss av Helena Thorfinn liggende klar. Den ser også interessant ut.
God helg alle :)
Våknet opp til 15 varme grader i dag, helt utrolig. Må nok ut å nyte det etter hvert. Ellers leser jeg det samme som sist, Tilbake til Lemberg av Philippe Sands. Det er definitivt en bok en ikke tar lett på, så den varer lenge.
God helg til deg og alle bokelskere.
God lørdagsmorgen. Ser at ingen helge innlegget ble lagt ut i går, så tenkte jeg legge den ut.
Denne helen ser ut som det blir fint vær her på Vestlandet sol og lyset, herlig. Jeg skal lese videre i boka Tikken Manus- sabotørene hemmelige medspiller av Kaja Frøysa.
Håper alle får en fin helg med flott vær og bøker, god helg :)
Når er salget, og finnes den på nettet?
For alle som har barn de skal lese for eller gi gave til kan jeg varmt anbefale 'Smarte Striper:Dinosaurer'. En fargerik bok som illustrerer vitenskapshistorien om dinosaurenes oppdagelse på en utrolig spennende og vakker måte, som tegneserie. Illustrasjonene og utsnittene er nydelige. Tankevekkende og lærerikt både for barn og voksne! Fra 10 år ca.
Selv skal jeg ha barne/ungdomsboka om Astrid Lindgren, det fascinerende mennesket. Den er mesterlig illustrert av Lisa Aisato og verdt å ha bare på grunn av det!
Jeg skal ut i verden en tur de nærmeste to ukene og kommer derfor ikke til å bli med på avstemningen, men et forslag vil jeg gjerne levere likevel.
Jeg har hatt lyst til å lese noe afrikansk ei stund nå og har vaklet litt mellom Nadine Gordimer og André Brink, som begge har skildret rasemotsetninger i Sør-Afrika med kritisk, hvitt blikk, både fra før apartheid-tida og etterpå. Jeg landet til slutt på Et funn av Nadine Gordimer, som fikk Nobelprisen i 1991. I denne romanen handler det ikke bare om svart/hvit, men om kultur- og klasseforskjeller i litt videre forstand. Ikke umulig at man kan finne paralleller til dagsaktuell samfunnsdebatt her hjemme også..
Mitt forslag til Nv8:
New York-trilogien av Paul Auster.
Har en del Auster- bøker i hylla, men har ikke lest alle. Den siste jeg leste var 4 3 2 1, og den falt i smak.
New York-trilogien (tre kortromaner) har jeg ikke lest. Jeg ser den får gode omtaler, så den skal jeg lese med det første. Blir dere med?
Leter alltid etter gode sakprosabøker og bortsett fra biografier er det meste av interesse, så det blir som oftest litt flere bøker enn planlagt hvert år.
Dette blir spennende. Jeg gleder meg hvert år til salget, ender alltid med å kjøpe noen titler. Nå skulle jeg egentlig ikke kjøpe noe før alle titlene i huset var lest, men jeg har kun en igjen så derfor tenker jeg det er innenfor å kjøpe noe hvis jeg finner noe av interesse av bøker. Har sjekket Haugenbok lenke du la, fant ikke noe der enda.
Endelig den tida på året. Finner alltid nye bøker jeg ønsker å lese som havner i lista over bøker jeg vil låne på biblioteket. Også dukker det alltid opp en bok eller flere i bokhylla her hjemme. Liker også å gå innom de lokale bokhandlene på slutten og se hva som ligger igjen, hender det dukker opp noe fristende som bare må bli med hjem.
Bokklubben har også lagt ut en liten "tjuvstart" - men bare ni bøker. Ikke stort å løpe etter. Det blir vel til at jeg kjøper litt i år også, men 31 synes jeg var ekstremt. Så mye lesverdig fant ikke jeg i fjor. Men vi får vel se ...
Jeg er fortsatt fordypet i prosjekt Shakespeare. Nå er jeg i siste del av King Lear. Det går ikke så fort, ettersom jeg bestreber meg på å forstå teksten på engelsk. Jeg har lånt en skoleutgave og det er til mye hjelp. En del ord og uttrykk er forklart og det er en mengde oppgaver å bry hjernen med underveis. Etter hver scene leser jeg en norsk utgave av Kong Lear og ikke sjelden får jeg en aha-opplevelse. På nattbordet venter Dunbar av Edward St. Aubyn, en moderne gjendiktning av King Lear. Den gleder jeg meg til!
På lydbok nærmer det seg slutten av Den mørke materien og det liker jeg ikke, for jeg trives godt blant demoner, spøkelser og hekser. Det er kanskje på tide å repetere Harry Potter? Jeg mener at min favoritt Stephen Fry har lest dem inn, det må jo være fantastisk å høre på :)
Planen er at jeg skal lese noen dikt av Harry Martinson hver kveld, men det er ofte for fristende å lese noen ekstra sider i King Lear isteden. Dette er svært urettferdig mot Martinson, for han skrev så fint. Vel, den som venter på noe godt osv.
Som vanleg har eg luksusproblemet med litt for mykje å velje mellom, men trur eg endar med å foreslå Resten av dagen av Ishiguro.
Boka vert rekna som hans litterærere gjennombrot, og er filmatisert. (Lurer nesten på om eg har sett filmen).
Ser at mange har boka, og at den har fått varierte kritikkar, mest positive verkar det som når eg ser raskt over.
Kanskje ei bok som er veleigna til diskusjon?
Mitt forslag er Arkitektens læregutt av Elif Shafak.
Dette er en bok som pirrer leselysten! Den har fått gode omtaler her hos oss, og jeg vil tro den er godt egnet for samtaler og diskusjoner.
Jeg sakser fra bokelsker Tines blogg:
"Arkitektens læregutt er en roman og har alle de elementer en roman trenger, spenning, nerve, romantikk og intriger, men som du ser av lenkene jeg har lagt til, så har forfatteren bygget romanen sin på faktiske hendelser og personer. Jeg gikk amok på google etter å ha lest boken og etterordet, og tenker at en tur til Istanbul nå står høyt oppe på ønskelisten."
Et besøk i Istanbul noen år tilbake skjerpet apetitten på denne fascinerende byen. En by jeg mer enn gjerne lærer mer om, og besøker igjen.