Tekst som har fått en stjerne av Pia Eide:

Viser 1 til 20 av 260:

Rothfuss skriv so godt! Neste bok av han kjem om berre eit par dagar, men det er diverre ikkje ei direkte fortsetjing av trilogien, men eit lite sidespor. Trass det - og at eg utolmodig ventar på nr. 3 - skal eg lesa ho, fordi han skriv so godt! Språket, karakterane, fantasien - alt er vel so godt som handlinga. Gled deg til fortsetjinga :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er den beste boka jeg har lest i år. Det er helt fantastiske karakterer i denne boken. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Elsket denne boka og den neste. Kjenner det nesten er litt vanskelig å skulle vente på den siste og forhåpentligvis få vite svarene på alle mysteriene. For leser man bøkene litt nøye, er det mange mysterier og mange hint. Jeg har i ventetiden lest en del sider på nettet av folk som finleser bøkene og diskuterer etterpå. Det er mye som er lett å overse :) (enda mer enn i A Song of Ice and Fire, tror jeg) Bøkene fikk en ekstra dimensjon for meg etter dette :) Rothfuss har en fantastisk fortellerstil og legger tydeligvis mye arbeid i formuleringene sine. Se feks: http://www.tor.com/features/series/patrick-rothfuss-reread

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jada kan det, er vel antagelig beste boka hennes. Selve storyen, er helt frittstående. Er privatlivet til etterforskerne med familie det er en utvikling fra bok til bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har den, men vil helst beholde den. Du kan få tak i den på bokbua.no.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Elsket virkelig denne boken. Den var dyp, og filosofisk. Pi hadde mye bra å si, som jeg virkelig tenkte over. Boken fikk meg til å både smile, og kjenne tristhet. Slik jeg synes en bok skal gjøre. Den er bra skrevet, og har ett enda bedre innhold. En historie som griper enn, og virkelig er verd å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ble terningkast 4 på denne boka. Jeg likte språket i boka. Men det er en del hopping mellom tid, som for det meste går veldig bra, men innimellom blir bare rotete. Det jeg likte spesielt godt med boka, er de sterke kvinnelige karakterene. Men man møter også flere mennesker i boka, som forsvinner, mens enkelte består. Alt i alt en vakkert skrevet bok, men også noe rotete.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjøpte nettopp Hitler, overmot og nederlag av Ian Kershaw på nettet. Den var opprinnelig i 2 bøker, men er nå på nærmere 1000 sider. Den skal være utrolig god av dem jeg har spurt. Nå har jeg lest flere bøker fra WWII. Det er først nå i de senere årene at de er kommet på markedet. Noen kom vel ut rett etter krigen uten at de fikk noe særlig oppmerksomhet pga, nærheten til krigens dager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ni liv av David Howarth
Er ikke fra konsentrasjonsleirene, men er en veldig spennende bok som handler om den norske motstandsmannen Jan Baalsrud som flyktet fra tyskerne etter et mislykket sabotasjeoppdrag. Han er den eneste som overlevde etter at båten han var på ble senket av tyskerne.
Det hele foregår i Nord-Troms, hvor han ved hjelp av mange frivillige forsøker å flykte over fjellet til det krigsnøytrale Sverige.
Boken ble filmatisert i 1957, og nå har Harald Zwart kjøpt rettighetene til nyinnstilling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av de sterkeste bøkene jeg har lest om andre verdenskrig er Miklos Nyiszlis bok " Jeg var dr. mangelen assistent ". Jeg anbefaler den på det sterkeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trodde ikke jeg orket flere bøker fra 2. Verdenskrig da jeg snublet over Den glemte soldat av Guy Sajer. Den gjorde inntrykk, kanskje fordi perspektivet var nytt?
Den glemte soldat er en bok om østfrontens redsler, opplevd og skrevet av franske Guy Sajer, som deltok på tysk side.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har vært to ganger i Majdanek i Polen, og kjøpte noen bøker der. Tror ikke de finnes i Norge, men de er på engelsk. Prøv å spørre veteranforening eller historielag osv. Kanskje på bib...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Våpenbrødre må med ja :)

Og "Maskoten" av Mark Kurzem

"Hitlers vikinger" av Jonathan Trigg

Om denne personen vil lese litt mer dokumentar, så anbefaler jeg serien til Alf R. Jacobsen. "Krysseren Blücher", "Kongens Nei", "Angrep ved daggry" og "Bitter strid". Til og med jeg synes disse er spennende.

Vega har et stort utvalg av bøker om krigen. Jeg har mange av de (jeg ble jo litt skada der en stund hehe) http://vegaforlag.no/search?page=1&kategori=Krig

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Max Manus - Det vil helst gå godt.
Gunnar Sønsteby - Rapport fra nr 24
<3<3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler Fangeliv og fri tanke av Trygve Wyller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Våpenbrødre; Stillehavskrigen 1944-45 av Eugene B. Sledge
Band of brothers (boken bak serien)
Tungtvannssabotøren - Joachim H. Rønneberg Linge-kar og fjellmann, av Gunnar Myklebust

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Jeg vil leve" av Oscar Magnusson anbefales sterkt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Saras nøkkel er den første jeg tenker på!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fare, fare krigsmann/ Gone to soldiers av Marge Piercy.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hitler-Overmot og nederlag av Ian Kershaw burde være obligatorisk lesing for alle som er fasinert av 2.verdenskrig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MarianneHanne MidtsundBenedikteHilde H HelsethPiippokattaKari FredriksenToveRisRosOgKlagingEivind  VaksvikEgil StangelandTor Arne DahlTone Maria JonassenLailaHelge-Mikal HartvedtCecilie EllefsenIrakkLilleviTone HGrete AastorpMarianne  SkageHanneEster Ssiljehusmorleser42Harald AndersenTove Obrestad WøienRandiAJohn LarsenHarald KRolf IngemundsenElisabeth SveeBjørn BakkenMarit HåverstadConnieJanne BrovoldIris Toresdatter SolandAstrid Terese Bjorland SkjeggerudgretemorJarmo LarsenHanne Kvernmo Rye