Gjennomsnittlig terningkast: 4.97 av 6, basert på 524 terningkast.
Likte du denne? Vi har bokanbefalinger!
Paris, 16. juli 1942. Sara er en ti år gammel jødisk jente som er tvunget til å låse inn lillebroren sin i et skap for å gjemme han for det franske politiet. Resten av familien blir arrestert. I 2002 kommer journalisten Julia Jarmond tilfeldigvis over historien om Sara og familien i forbindelse med at hun skal skrive en artikkel i anledning 60-årsmarkeringen av Vichy-aksjonen. Oppdagelsen tvinger etter hvert Julia til å stille en rekke spørsmål ved sitt eget liv. Boka er filmatisert.
"Mesterlig og fengslende. Dette er ikke noe leseren vil glemme med det første. Anbefales varmt." (Library Journal, USA). SARAS NØKKEL er en gripende roman som tar opp tabuene og fornektelsen rundt en smertelig episode i Europas historie - en innsiktsfull fortelling om ansvar og samvittighet, om sorg og kjærlighet. "En elegant fortalt og ytterst spennende, gripende og avslørende roman ... Det er lenge siden jeg har hatt så vanskelig for å legge fra meg en bok." (Svenska Dagbladet). "En helt uimotståelig roman ... " (Nerikes Allehanda, Sverige). "Intrigen er spennende, og hendelsen som skildres, er opprørende ukjent." (Helsingborgs Dagblad, Sverige).

"Det er kommet et nytt holocaust-minnesmerke i Le Marais, det vet du kanskje?" Jeg nikket. Jeg hadde hørt om det og planla å gå dit neste gang jeg var i Paris. "Chirac innviet det i slutten av januar. Det står en vegg med navn rett ved inngangen. En svær, grå steinvegg inngravert med 76 000 navn. Navnet på hver eneste jøde som ble deportert fra Frankrike."

Zakhor. Al Tichkah. (Husk. Glem aldri)

Disse politimennene...hadde ikke de også familie? Hadde de ikke barn? Barn de gikk hjem til? Hvordan kunne de behandle barn på denne måten? Fikk de beskjed om det, eller var det naturlig for dem å oppføre seg sånn som dette? Var de virkeligheten maskiner, ikke menneskelige vesener? Hun så nærmere på dem. De så ut til å være av kjøtt og blod. De var mennesker. Hun kunne ikke begripe det.

Zakhor. Al Tichkah. (Husk. Glem aldri)

Du leker med Pandoras eske. Noen ganger er det bedre å ikke åpne den. Noen ganger er det bedre å ikke vite.

Noen ganger, Miss Jarmond, er det ikke lett å bringe fortiden tilbake. Det kan komme ubehagelige overraskelser. Sannheten er vanskeligere enn uvitenhet.
Vil du være med å påvirke disse tallene? Oppgi fødselsår og kjønn på innstillinger, trill terningkast og markér en tilstand på bøkene dine.
Titler jeg føler hører sammen på en eller annen måte jeg ikke helt klarer på beskrive, men som jeg føler det har kommet mange av i det siste. Skjulte historier, hemmeligheter, fra eksotiske steder eller eldre tider, helst med kvinner i hovedrollene. Gjerne også en eller annen slags likhet i omslagene som gjør at jeg tenker 'åja, der er en sånn bok'.
Må få tillegge at jeg ikke har lest noen av disse bøkene, derfor kan jeg ikke uttale meg om de er gode eller ikke! Men det vet kanskje dere?
Her er lesesirkelbøkene våre for 2012 - en bok for hver måned. Gleder meg til å starte med den første som jeg fikk i dag :)
Bøkene som har holdt meg med selskap på godt og vondt, vår, sommer og høst 2011 - i tilfeldig rekkefølge=)
Jeg har lest noen av dem og de var gode. Andre var mindre gode og noen fikk jeg ikke tid til en gang. Skal prøve og fullføre lista neste år når jeg får tid :)
Bøker jeg har lest i 2011. En oversikt mest for min egen del.
Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim. Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.
Nokre bøker eg har lest og som har gjort inntrykk på meg. Anbefalast!
Eit knippe bokomslag frå boksamlinga mi som eg har hatt sansen for og likt. Enjoy!
Har tatt en titt i bokhylla mi og funnet et knippe uleste bøker der. Er ikke lett å bestemme seg for hvilken vav dem som er meste bok ut, så jeg bestemte meg for å lage en liste slik at dere kan stemme fram hva jeg skal lese først her... Den som får flest stemmer vinner.
Drukningsfølelsen kom over meg da jeg innså at jeg ikke lenger har oversikt over alle de bøkene jeg har lovet meg selv å lese i "nær fremtid". Derfor har jeg valgt å lage en liste over de bøkene som skal prioriteres fremover.
Små bøker som tar liten plass i kofferten. Behageleg innhold. Låg vekt. Lar seg dele med andre. Fine. Spanande. Tåler litt vassprut og solkrem. Traktorstøv og oljesøl. Låg pris. Engelsk og norsk.
Boktips hadde vore gøy. ;) Det er vel eigentleg målet med denne lista mi.
Oppdateres jevnlig
Midt i alle bøkene jeg ikke tidligere har lest, havner Harry Potter, igjen, de er alltid verdt å lese gjennom! Igjen og igjen og igjen;)