Tekst som har fått en stjerne av Gunilla:

Viser 1 til 20 av 105:

Mitt navn er Paul Hjelm. Jeg er tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest alle Jan-Erik Fjells bøker om Anton Brekke. Og jeg liker dem. Ikke verdens beste krim, kanskje, men gode person- og miljøskildringer. Så Cassandrasaken innfrir mine forventninger. Litt Harry Hole light dette, minus Jo Nesbøs (unødvendige) groteske voldsomheter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her blir ord fattige. En utrolig sterk bok om en sterk og tøff kvinne. Det er vondt å lese, og jeg synes det er så imponerende hvordan hun har hentet frem styrke til å komme frem med sin historie. Jeg fikk et innblikk i den negative sosiale kontrollen som finnes innad i det pakistanske miljøet (det som skildres i boka), mangelen på forståelse og hjelp fra samfunnet og hvordan det får dominoeffekter for alle involverte. Jeg håper virkelig at samfunnet har blitt noe bedre etter hva hun beskriver på 90 tallet. En del av hennes historie er likevel fra nylig tid og jeg håper virkelig at storsamfunnet kan lese denne, tilegne seg kunnskap, for å bli bedre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er utrolig tøft å lese denne historien. Boken er godt skrevet og de ulike situasjonene beskrevet slik at en virkelig ser dem for seg. En føler med de ulike barna etterhvert som de vokser opp i denne spiralen av vold. Og en ser hvordan barndommen påvirker hvordan en selv behandler egne barn. Abida er tøff som klarer å komme seg ut av denne spiralen, men det må ha vært utrolig hardt. Det er vanskelig å sette seg inn i, men samtidig vekker det et beskytterinnstinkt der en skulle ønske en kunne stå opp for mennesker som har det på denne måten.

Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hva har skjedd med en av mine yndlingsforfattere. .? De to siste bøkene har liksom ikke vært hennes stil...
Litt pornografisk og slitsom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Velskrevet, men noe langtekkelig og uten den helt store spenningen. Jeg hadde ventet meg noe mer enn dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, dette er nok første gangen jeg legger fra meg en Läckberg-krim fordi den rett og slett er kjedelig. Skal jeg lese om alskens luksusmerker så kjøper jeg ett moteblad (totalt uinteressant), skal jeg lese inngående om parsex og trekanter kan jeg kjøpe Cupido... Leste til rundt side 120, men da det fremdeles ikke var noe som helst i meg som ville vite "Hvordan skal dette gå????" så la jeg boka bort. Har andre bøker å bruke tiden på.

Oppramsinger av diverse luksuriøse merkenavn innen klokker, klær og andre ting gjør meg på ingen måte mer interessert eller imponert og de direkte skildringene av sexscenene i boka gir bare inntrykk av en forfatter som desperat prøver å være in i tiden og fange nye lesere. Sorry, Läckberg, men denne fenget på ingen måte meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

En helt grei bok,men jeg syntes ikke den var veldig spennende. Det er litt sånn at man kan skjønne hva som vil skje og det er litt kjedelig. Men en grei og lettlest bok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leste først denne boken og så tv-serien boken er basert på etterpå. Derfor blir det jeg synes om boken farget av tv-serien. Jeg likte boken, men jeg likte ikke noen av skuespillerne som spilte i tv-serien. For eksempel han som spilte analytikeren Dan Wester. Jeg syntes Wester var intelligent i boken og ekkel i tv-serien. Jeg liker Kristoffer Joner, derfor likte jeg også skurken han spilte (husker ikke navnet), i tv-serien, men jeg likte ikke den samme skurken i boken. Men i det store og det hele; Jørn Lier Horst skriver veldig bra og han har skrevet en flott, spennende hard-core krim utfra tv-serie manuset. Boken er absolutt verd å lese og spesielt for deg som har sett tv-serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken hadde jeg lyst til å avbryte etter 50 sider. Samtidig lurte jeg på hvordan historien ville ende. Det er sikkert selvmotsigende å beskrive den som velskrevet, men kjedelig, men jeg endte i hvert fall med å skumlese store partier.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg liker historien veldig godt, lever meg inn i livet til både bestemor og barnebarn, og synes det er spennende. Her kunne jeg gitt terningkast 5, men den utstrakte bruken av metaforer og detaljbeskrivelser gjør at jeg til tider blir (unnskyld språket) dritt lei. Derfor blir det terningkast 4.
Som et lite PS vil jeg ta med at bokhyllene mine kun består av bøker jeg oppriktig ønsker å lese igjen. Denne skal få en plass i bokhylla under tvil, kanskje den vokser på meg hvis jeg en eller annen gang leser den igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den beste boka i trilogien, etter min mening. En fantastisk blanding av fiksjon og fakta, roman og selvbiografi.

En soleklar 6-er!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Godt komponert - balanse mellom innblikk i et liv og betraktninger. Obligatorisk bok om viktigheten av velferdsstaten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nok en spennende bok av denne forfatteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er hva folk ikke sier, som er viktig. Hvis du lytter hardt nok, kan du høre det mest utrolige bak stemmen til den som snakker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Personlig tenker jeg at framtida er en skjebne jeg helst ikke vil ha

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete Amundsen