I den norske utgåva er "stenbit" omsatt til "steinbit". Har aldri høyrt om ferskvass-steinbit før, så eg måtte slå opp i svensk wikipedia. Mest truleg dreier det seg om anten sandsmett eller krede (bekkaure). Eg heller mest mot det siste.
Grusomt,ja....såpass at eg nesten ikkje veit om eg orkar å lese. Har lest til s 30...og lurer på om dei resterande sidene er like ille?
Såg eit godt intervju med forfattaren i Bokprogrammet på NRK1 for ei tid tilbake, og Leikvoll var no sympatisk han....men, dette.....
Skjønner, Fred (har forståelse for deadlines)! Da skal jeg forsøke å følge med på bloggen din, og vi satser på at Klar går klar :-)
Lykke til, Fred!
Om jeg skulle ha hjulpet:
Jeg savnet litt mer fokus enn bare stikkordet "forsoning" for å tipse deg (se kommentar jeg postet for en tid siden). Men respekterer at du valgte å være så vag her. Det går sikkert fint an å fikse jobben likevel. Jeg hadde nok hatt mest utenlandsk litteratur å tipse om.
Kan artikkelen du publiserer leses på nett?
Uten å ha lest alle disse, ramser jeg opp en rekke romaner som har forsoning som ett av sine hovedtemaer:
Atonement, Ian McEwan....
Hei Fred
Forsoning: Det er jo et vesentlig tema med en rekke potensielle vinklinger og problemstillinger.
Jeg synes det er et interessant tema, men etterlyser retning, fokus eller spørsmål fra din side dersom jeg, eventuelt, skulle komme med et innspill.
Så du Bokprogrammet på NRK om forsoning? Hvis ikke ligger deler av det her.
Boka Forsoningen av Fred Uhlman burde no vere aktuell...(det er ei stund sidan eg las den).
Har elles nylig avslutta ei nydelig bok der forsoning er eit viktig element: Keiseren av Portugalia av Selma Lagerløf.
Hva med Forbrytelse og straff - jeg har alltid synes den handler mye om forsoning. Og Persuasion av Jane Austen er vel også en historie om forsoning. Synes nå jeg, da! Interessant tema, Fred. Lykke til :D
Endelig en tråd som er positiv til lydbøker! :)
Jeg har et veldig godt forhold til å lytte til lydbøker, enten det er på lange bilturer, på toget på vei til jobb, eller mens jeg pusler med ett eller annet hjemme. Det startet som adspredning på lange bilturer fra Oslo til Trondheim og tilbake igjen da jeg var liten (de bilturene var veldig lange..). Da gikk det i serien om "Sofie og Katrine" som var barn under krigen, og Torill Thorstad Haugers fantastiske bøker fra vikingtiden. Etterhvert kunne jeg sitte i timesvis på rommet og bygge lego eller holde på med andre ting mens jeg lyttet. Jeg slet lenge med å lære å lese, dysleksien gjorde at jeg strevde i mange år. Lydbøkene hjalp meg med å holde lesegleden oppe, noe som også gav meg vilje til å fortsette å jobbe med lesinga. Nå sluker jeg papirbøker, men gleder meg fremdeles over en lydbok fra tid til annen. Jeg låner mest på biblioteket, det er ikke vits i å kjøpe dyre lydbøker når man kan låne dem på biblioteket.
Siste lydbokprosjekt var Victor Hugos "De elendige", før det koste jeg meg med å lytte til JK Rowlings "Den tomme stolen" to ganger for sikkerhets skyld ;)
Forlaget mitt ordnet Facebookmøter med forfatterne sine, og nå er det min tur. Velkommen innom 24 januar kl 14 - da sitter jeg ved pc'en og ønsker meg masse spørmål.
Møt forfatter Natalie Normann
Takk!
Ei god omtale av boka og innholdet! Men hva syntes du om den? Jeg likte den godt, sjøl om den ikke handler om fotball.
Notabene har i flere år hatt store utfordringer og omstruktureringen de har jobbet med har tatt lang tid. Da mister kreditorene tålmodigheten.
Øvrige kjeder har svært(!) kapitalsterke eiere, alle i forlagsbransjen. Derfor skal det svært mye til for at disse slås konkurs, da det for de store forlagshusene er viktig å være inne i alle ledd av verdikjeden. Det er bare å se til NorliLibris, som har hatt store utfordringer over flere år. Lite tyder på at William Nygaard & Co vil slutte å spytte penger inn i kassa.
Jeg er i så måte mer bekymret for de lokalt eide og kjedeuavhengige bokhandlene. De har de siste ti årene mistet blant annet skolebokomsetning, som har vært et viktig bein å stå på. Marginene er også presset og de har mindre forhandlingsmakt enn de store kjedene hva gjelder rabatter. La oss håpe forlagene og konkurrentene vet å ta vare på disse, for lesernes og forfatternes skyld. Vi trenger bokhandlerne i nærheten av oss, på samme måte som bibliotekene. Å møte litteraturformidlere ansikt til ansikt, som med entusiasme viser deg sine favoritter, se det kan aldri erstattes.
Noe av Andrè Bjerke hører jo med på listen. Enten i lydbok eller hørespillversjon.
Da er det snart jul og her er fjerde diktet i adventsangen av Eyvind Skeie.
Tenn lys !
Nå stråler alle de fire lys for ham
som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam.
Tenn lys for himmelkongen som gjeterflokken så.
Nå møtes jord og himmel i barnet lagt på strå.
De fleste har sikkert nok med juleforberedelser denne helgen, men kanskje det er tid til en liten lesestund også. Jeg har avlyst jula, så her blir det rolig og forhåpentligvis får jeg lest litt. Jeg fortsetter på Raven -The Untold Story of the Rev. Jim Jones and His People av Tim Reiterman. Dette er skremmende lesning og det er ganske utrolig at så mange oppegående mennesker kan lures inn i en sekt.
I tillegg leser jeg Operasjon Fritham av Monica Kristiansen.
Blir det noe lesing på dere i helga?
God helg og god jul!
Altså: kjæresten min leser vanligvis mest fantasy av det til tider ganske træsji slaget. Men plutselig får han ånden over seg og leser både Hemingway og eksperimentell modernisme.
Har dere en nyutgitt favortittbok (skjønnlitteratur!) på engelsk eller norsk å anbefale meg som julegave til ham?
Ja bassrøsten hans er alltid en nytelse. Og "De elendige", med ham i hovedrollen er min absolutte favoritt.
Du mener Thomas Ryer?
For meg er det kanskje oppleseren som er detviktigste når det gjelder lydbøker. Nils Nordberg, Richard Herrmann, Kai Remlov, Lasse Lindtner og Trond Brænne er et knippe favoritter.