Ser på DinSide i dag at Notabene er konkurs. Vet dette med konkurser i bokhandlere har vært spådd tidligere. Hva tror dere? Er dette en enkelthendelse eller vil flere kjeder følge på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg leste i går denne artikkelen på forskning.no om fastprisavtalen på bøker. Her står det at det har vært en konsentrasjon i bokhandlerbransjen med stadig færre og større bokhandlere. Dette vil antakelig ikke få noen gunstig innvirkning på bokprisene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Notabene har i flere år hatt store utfordringer og omstruktureringen de har jobbet med har tatt lang tid. Da mister kreditorene tålmodigheten.

Øvrige kjeder har svært(!) kapitalsterke eiere, alle i forlagsbransjen. Derfor skal det svært mye til for at disse slås konkurs, da det for de store forlagshusene er viktig å være inne i alle ledd av verdikjeden. Det er bare å se til NorliLibris, som har hatt store utfordringer over flere år. Lite tyder på at William Nygaard & Co vil slutte å spytte penger inn i kassa.

Jeg er i så måte mer bekymret for de lokalt eide og kjedeuavhengige bokhandlene. De har de siste ti årene mistet blant annet skolebokomsetning, som har vært et viktig bein å stå på. Marginene er også presset og de har mindre forhandlingsmakt enn de store kjedene hva gjelder rabatter. La oss håpe forlagene og konkurrentene vet å ta vare på disse, for lesernes og forfatternes skyld. Vi trenger bokhandlerne i nærheten av oss, på samme måte som bibliotekene. Å møte litteraturformidlere ansikt til ansikt, som med entusiasme viser deg sine favoritter, se det kan aldri erstattes.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Stig THarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAva