Tekst som har fått en stjerne av Terje Mathisen:

Viser 1 til 12 av 12:

Når dei kjem inn med ei oljelampe, set dei henne då under eit kar eller under senga? For ingenting er løynt utan at det skal bli synleg, og ingenting er gøymt utan at det skal koma for dagen.

[Mark 4,21-22]

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ein såmann gjekk ut for å så. Og då han sådde, fall noko attmed vegen, og fuglane kom og åt det opp. Noko fall på steingrunn, der det var lite jord, og det skaut opp straks fordi det var så grunt. Men då sola steig, sveid det av og visna, for det hadde ikkje rot. Noko fall mellom klunger, og klungeren voks opp og kvelte det, så det ikkje gav grøde. Men noko fall i god jord. Det skaut opp, voks og gav grøde: tretti, seksti, ja, hundre gonger det som var sådd.

[Mark 4,3-8]

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Korleis kan Satan driva ut Satan? Kjem eit rike i strid med seg sjølv, kan det riket ikkje bli ståande, og kjem eit hus i strid med seg sjølv, kan det huset ikkje bli ståande.

[Mark 3, 23-25]

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dere skal elske hverandre, […]. Dere skal elske Guds folk. […] hver enkelt av oss er skyldig for alle og for alt på jorden, […] hvert enkelt menneske er skyldig for alle mennesker og for hvert enkelt menneske på jorden. […] Vær ikke redd for synden om dere bare erkjenner den og føler oppriktig anger.»

Godt sagt! (6) Varsle Svar

«Da grantreet var ferdig, kom hemulens tante igjen forbi på
sparken sin. Nå kjørte hun i motsatt retning og hadde om mulig
enda mer hastverk.

  • Se på treet vårt, ropte murnmitrollet.

  • Bevare meg vel, sa hemulens tante. - Men dere har jo alltid
    vært rare. Nå må jeg videre . . . Må lage mat til julen.

  • Mat til julen, gjentok mummitrollet forbauset. - Spiser den
    også?»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nok ord til å vekke min interesse!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enda en roman om oppvekst og problematisk forhold til foreldrene? Ingen lovende start med andre ord, men likevel en bok som jeg ble mer og mer fascinert av etterhvert som jeg kom inn i den. Mer sosialrealistisk enn forgjengeren Ut å stjæle hester, men likefullt med et nyansert språk, som kanskje viser seg tydeligst i sekvensene som foregår i Nordjylland. Mens hovedpersonen, Arvid, bedyrer at han tviholder på det norske også der, viser språkføringen mange danske innslag. Om hovedpersonen sier moren: "Han er syvogtredve år, men jeg vil ikke kalle ham voksen. Det vil være en overdrivelse." Likevel er det tydelig at Arvid har fått noe ut av sine erfaringer i en tidsperiode på 1970-80-tallet som nå virker underlig fjern.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å, men jeg elsker de grå skylagene! De er så mye mer komplekse enn den blå himmelen. Hvis det dreide seg om mennesker, er det de grå jeg ville ønske å lære mer om. Å fundere på hva som kan ligge bak de grå skylagene, er mye mer interessant enn å bli presentert for noe enkelt, klart, kjedelig blått.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mammutsalget er ikkje det det ein gang var. Det er tilbud i diverse butikker og nettbutikker året rundt, og dermed forsvinner litt av den "magien" når mammutkatalogen ligger foran deg. Mange av bøkene har allerede vert på tilbud, gjerne til ein hyggeligere pris, enn det denne katalogen kan vise til.

Når det er sagt,så kommer eg til å bestille noken få bøker. Ikkje nødvendigvis fordi det er "billigt", men mest for nostalgien sin del... Det høyrer liksom med å bestille noke fra eit mammututsalg...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Gammel og god. Like interessant som boken er Bojers livshistorie. Fra fattiggutt til kjendis i utlandet. Link til blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De dagene hun ikke jobber med ørnene, flyr hun et fly frem og tilbake langs stranda med et svært reklamebanner for et diskotek.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BarbaraHeidiLibraritas vMarianne AugustaKarin BergtuhamreGodemineMette-MAmanda AaserødJulie StensethsomniferumMonica Carlsenella76Heidi BAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMayLailaKaren RamsvikalpakkaMari Nordø LommelunGrete AastorpHarald AndersenReadninggirl20Kirsten LundKathrine HaaheimmarithcTorill Elisabeth RevheimEgil StangelandSynnøve H HoelSolgunnPia Lise SelnesMargretheBabynemiEster SKnutMBjørn SturødHildaLise MuntheJon RyeTralte