Det er sjelden jeg leser spenningsromaner og/eller krim, men denne måtte jeg prøve meg på. Det er jeg glad for, når jeg nå akkurat lukket boka etter å ha lest siste side. Boka er absolutt spennende. Nerven bygger seg opp over tid, og jeg hadde problemer med å legge fra meg boka, særlig under siste tredjedel. Den er også velkomponert, ordrik, tidvis brutal, og også ganske fiffig. Noen av de mer essayistiske partiene kan kanskje være litt vanskelige å få grep om, men de er korte og gjør det aldri vanskelig å holde på den røde tråden. Anbefales!
Tilbake til 60-tallet. Glimrende mimrebok - kunne kanskje vært komprimert noe, men jeg gikk med lydboken og det passet godt at den var lang. Mer om denne i bloggen
Takk for gode tips:)
"Mellom rødt og svart", Jan Guillou
Dette er den tredje boka om Lauritzen brødrene; i dette hundreårsprosjektet til forfatteren.
Denne boka tar for seg de ikke altfor koselige mellomkrigsårene. Det er ondt blod mellom folk og stater. Krigserstatningstema er oppe, og etter hvert brennes det bøker, teatrene blir sensurerte, inflasjonen er stor, Hitler, Wallenberg og Gøring blir introdusert. Den teknologiske utviklinga har skutt fart etter 1. Verdenskrig, og vi aner at 2. Verdenskrig blir mer mekanisk enn den forrige. Boka ender i det Hitler, den idioten, invaderer Polen.
Savner mer nerve i det mellommenneskelige forholdene, flere kvaler og dårlige valg i denne boka. Her er det historiske fakta, litt fra Sverige og mest fra Berlin, som driver historien fremover. Men den har jo spenning da. Det er jo mange homofile som har det litt vanskelig i dag, og det var nok ikke så lett på 30-tallet heller. I nedgangstider er det nok stort stress å være steinrik også, så både fattige og rike hadde sine problemer. Den eneste gruppa som liker sånne tider, er jo de som spiller på misnøye. Det har historien vist oss - det er det denne boka handler om.
Merker at lesegleden av disse bøkene synker proporsjonalt med utgivelsen, og vet ikke når eller om det kommer flere, men er ganske sikker på at jeg kommer til å lese de også. Det er nok vanskelig å skrive en lystig historisk roman om mellomkrigsårene, men det er absolutt interessant å lese. Tror nok jeg ikke har klart å omstille meg etter bakoversveisen og forventningene jeg fikk av den første boka, Brobyggerne.
Spennende inngang til handling, det at en av hovedpersonene fra en serie til en forfatter i skrivetørke ramler ut av et feiltrykket opplag.
Trodde ikke at dette skulle være en bra bok, men jeg likte den godt. Spennende å følge forfatteren på hans vei tilbake til skrivegleden, på Papirpikens vei tilbake inn i romanserien, på de begges felles vei mot målene.
Annerledes roman, som fenget, og som ble spennende. Kanskje ikke av de mest intense, men allikevel en bok som var vanskelig å legge i fra seg, måtte bare lese litt til, måtte bare bla litt videre.
En annerledes og god bok som anbefales til litteraturelskere, som kanskje vil ha spenning, men ikke liker krim/thrillere.
Henger meg på alle ovasjoner! Denne boka fortjener sine lesere; han skriver godt! Og klarer vi å hekte på flere mannlige lesere er jo det kjempefint, - det er om å formidle dette forfatterskapet til flest mulig. Kanskje vil Mytting få mere blest om sine skjønnlitterære bøker gjennom "Hel ved" også?
Enig, Vårofferet er en fin bok. Den manglet noe på avslutningen, men ellers god skildringer av land og folk, samt fin fremdrift.
Tenker på Mytting som har skrevet to skikkelige gode romaner uten å få særlig oppmerksomhet, så går han hen og lager en bok om vedkubber, kommer på Dagsrevyen og selger 100.000. Fint for lommeboka, men trist for litteraturen ... og kanskje også Mytting?
Men også jeg - kvinne uten militær bakgrunn eller hang til den type litteratur generelt - synes boka var drivende god. Troverdig, gripende, spennende og sår. Sterke personskildringer og beskrivelser av et lite lokalsamfunn på godt, men mest vondt. Boka holdt meg fast til aller siste side, og jeg tar meg i å tenke videre på hva som ville blitt fortsettelsen. Anbefales alle, rett og slett. Og kan den få lesere som ofte ikke leser bøker til å fatte interesse, er det et stort pluss.
Leeeeenge siden jeg var så heldig å få noe fra en julekalender. Så når jeg våknet, slo på data'n, logget meg inn her, så lyste det en hyggelig melding til meg fra Fred i Bokvennens forlag.
Supert Fred, at du tar det bryet i ei travel tid med å lage julekalender for oss. BRAVO.
For de nysgjerrige :) valgte jeg boka "Mesteren fra La Mancha".
Jeg utfordrer neste vinner til å publisrer bokvalget sitt.
Siden du spør, og jeg er av dem som har uttalt med litt kritisk (men altså: likte boka veldig godt!): Jeg synes definitivt ikke at hun skulle utelatt noen, tvert i mot syntes jeg det ble for lite om de senere generasjoner, - særlig moren. Og det skjønner jeg jo godt, hun kan ikke begynne å dikte om henne, og heller ikke bli for personlig og utleverende. Men det gjør at boken spriker og blir ujevn, - men så kan jo den som vil synes at blandingen er fiks! ;)
FOR en flott bok! Utrolig interessant å lese om forholdet mellom mor og sønn. Forfatteren avslører de bakenforliggende årsaker til forholdets utvikling på en imponerende smidig måte; sakte, men sikkert. Spesielt godt skildret er Evelyns tanker og følelser. Jeg kjente på både medfølelse og forakt overfor henne etter hvert som historiens detaljer kom frem i lyset.
En spennende og fengende historie som gjorde at jeg mot slutten ikke klarte å legge fra meg boken (leste mens jeg gikk til/fra jobb)! Anbefales i høstmørket......
PERFEKT høstbok - hvis du tør!