I denne selvbiografien forteller forfatteren bl.a. om hvordan det var å vokse opp i et Sør-Afrika preget av apartheid, hvordan hans møte med kunstnerlivet i Paris på 1960-tallet og studentopprøret i 1968 forsterket hans ønske om å bli forfatter, hvordan hans politiske bevissthet blei bygd opp, og hva som førte til at han bestemte seg for å reise hjem og motarbeide apartheid-regimet.
En fremtredende forfatter både nasjonalt og internasjonalt ser tilbake. André Brink forteller om et liv i omskiftelige tider - om å vokse opp i en verden der uskyld alltid var omgitt av vold, om sensur og trakassering fra Sør-Afrikas sikkerhetspoliti, men også om kjærlighet til musikk, kunst, teater, litteratur og sport - og forhold til betydningsfulle kvinner. Dessuten beskriver Brink møter med blant andre Nadime Gordimer, Günter Grass, Desmond Tutu og Nelson Mandela. Men først og fremst er "Veiskille" en kjærlighetssang til landet hvor han ble født, og hvor han, til tross for store utfordringer og tragedier, fortsatt lever.
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788203212741