I denne boken utforsker forfatteren begrepet "uendelighet", med avstikkere til religion, litteratur og filosofi. Forfatteren tar blant annet for seg spørsmålene om hvor idéen om uendelighet kommer fra, hva den kan fortelle oss om universet, om det uendelige finnes, eller om det bare er et ord. Alle slags paradokser og fantasier karakteriserer det uendelige. Mange har mistet livet, friheten og karrieren for å snakke om det. Hvordan er det å leve et sted hvor du kan leve for alltid, og hvor alt er mulig? Denne boken tar deg med på en reise i de farlige spørsmålene og de rare svarene som fysikere, matematikere, filosofer og teologer har kommet med. Med navneregister.
Hvor kom ideen om uendelighet fra? Er universet uendelig? Alle slags rare paradokser og fantasier karakteriserer det uendelige. Mange har mistet livet, friheten og karrieren for å snakke om det. Hvordan er det å leve et sted hvor du kan leve for alltid, og hvor alt er mulig? Denne boken tar deg med på en reise i de farlige spørsmålene og de rare svarene som fysikere, matematikere, filosofer og teologer har kommet med. John D. Barrow er en av populærvitenskapens mest suksessrike forfattere. Boken har en lett og lekende stil og henvender seg ikke først og fremst til fagfolk. Med forord av Jon Bing.
Forlag Flux
Utgivelsesår 2006
Serie Paradigmeserien
Millioner ønsker seg udødelighet, men de vet ikke hva de skal gjøre hvis det regner søndag ettermiddag.
Og selv om vi skulle kunne tenke oss evig personlig liv, ville ikke det vært like skremmende som livets opphør?