Det største problemet med populærvitenskap er at graden av tilgjengelighet ofte går på bekostning av emnets kompleksitet. Fremstillingene har en tendens til å bli så forenklede at de fremstår som upresise, og det er med dette tilnærmet umulig å tilfredsstille både fagmiljøet og det generelle publikum. Barrow klarer bemerkelsesverdig nok begge deler ved å ikke undervurdere leseren. Utlært blir man på ingen måte av å lese denne beskjedne boken om materiell og absolutt uendelighet, men hvis nysgjerrigheten først er vekket innbyr referanselisten til dypere dykk og flere frydefulle leseropplevelser.

Noe annet som forbløffet meg var at forfattern lykkes med å presentere både filosofiske og naturvitenskapelige tilnærminger på en like overbevisende måte. Da Stephen Hawking nylig erklærte at filosofien er død var jeg faktisk tilbøyelig til å være enig med ham, men jeg er slett ikke så sikker lenger. Barrow viser at metafysikken er minst like viktig som fysikken for en helhetlig forståelse av universets eksistens.

Denne boken oppleves.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa