Omtale fra forlaget
Jon finner Trollkrittet og tegner seg en kamerat som heter Sofus. Så lager han en port inn til en eventyrverden. I denne boken kan du lese om alt som skjer der inne. Der får du møte trollet Komle, kong Per den slemme, en snill bestemor, en ugle som heter Anna Susanna både forlengs og baklengs — og mange flere. Og når alt blir svart eller du er helt sikker på at du ikke finner veien ut av boken, så gjør du det likevel. Zinken Hopp skrev mange barnebøker, og Trollkrittet er den mest kjente. Den kom ut første gang i 1948, så kanskje din bestemor og bestefar leste den da de var små. Han som har laget alle tegningene heter Malvin Neset. Barn i mange land leser denne boken, kanskje du også vil lese den? Eller kanskje noen vil lese den høyt for deg?
Forlag Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår 2005
Format Innbundet
ISBN13 9788241904127
EAN 9788241904127
Språk Bokmål
Sider 128
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Trollkrittet så ut som kritt pleier å se ut, slike som vi har på skolen og som knekker når vi skriver hart med dem. Det var litt rart likevel, for spissen var ikke i den ene enden, men i den andre ende. Det la en ikke merke til slik med det samme.
Det var ikke noen andre mennesker på hele vegen så langt Jon kunne se, uten en gammel kone borte i svingen. Han så ikke annet enn ryggen på henne, og den var helt alminnelig. Det v ar ganske umulig å se på henne at hun var en heks, bakfra iallfall. Han hadde kanskje ikke tenkt på det, om han hadde sett ansiktet hennes engang, for hun var ikke en av de verste heksene. Ikke en av de veldig snille heller. Bare en slik middels heks som har rund nese uten vorter på, og briller, og ser ut som de fleste andre gamle koner. Hun het fru Monsen.
Utvalget i denne listen er helt og holdent subjektivt. Jeg leste sikkert også andre ting, men det er disse bøkene jeg husker klarest og som gir meg nostalgiske minner.
Jeg har ofte tenkt over at hvilke bøker som gjør mest inntrykk i barndommen egentlig er ganske tilfeldig på det viset at det ofte kom an på hva som var tilgjengelig. Tenker også at det ikke bare er selve historien som gjør at man husker en bok, men også hvordan man opplevde å lese den, f.eks. når noe ble veldig spennende eller morsomt. Kort sagt hvem man var da man leste den for første gang.