I Finnmark på 1600-tallet blir 135 personer anklaget for å stå i ledtog med djevelen, og 91 kvinner og menn blir til slutt henrettet. I boka er alle rettsdokumentene til trolldomsprosessene i perioden 1600-1692 samlet. Med ordforklaringer, liste over anklagete personer, litteraturliste og stikkordregister.
Finnmark på 1600-tallet: I Vardøområdet stilles 135 personer for retten anklaget for å stå i ledtog med djevelen. Av områdets knappe 3000 innbyggere blir til slutt 91 kvinner og menn henrettet. Ikke noe annet sted i Europa opplever et lignende overgrep mot sivilbefolkningen. Hvilke anklager ble rettet mot disse 135? Hvem tilstod? Og hva var bevisene? I disse dokumentene får vi et grufullt innblikk i datidens rettspraksis, og de viser at troen på, og frykten for, hekserier var sterkt tilstede i alle samfunnslag. Denne boken samler alle rettsdokumentene fra hekseprosessene i Finnmark. Boka finnes både på norsk og engelsk.
Forlag Skald Statsarkivet i Tromsø
Utgivelsesår 2010