Den elskelige giftblandersken

av (forfatter) og Tor Tveite (gjendikter).

Aschehoug 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.44 (275 terningkast.)

850 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

77-årige Linnea Ravaska bor på sitt lille røde torp i skogen i Finland. Hver måned når pensjonen utbetales, kommer hennes kriminelle fostersønn og hans kompiser for å hygge seg med hennes penger. Til slutt blir det for mye for Linnea, hun tar saken i egne hender.

Omtale fra forlaget

Hun er en fin dame, den 77-årige oberstinnen Linnea Ravaska. Rolig snill og litt sprø lever hun et tilbaketrukkent liv i sitt lille røde torp i skogen. Men idyllen er falsk, livet hennes er et mareritt. Hver måned når pensjonen utbetales, kommer hennes kriminelle fostersønn og hans kompiser for å hygge seg med hennes penger. De drikker og spiser tar badstu, slår i stykker ting, dreper smågriser og katter. Til slutt blir det for mye for oberstinnen. Hun tar opp en kamp på liv og død.#11; Den elskelige giftblandersken er en spennende, komisk og litt tragisk beretning om livet. Og som alltid er Paasilinnas persongalleri fargesterkt, nyansert og levende.
Av Paasilinnas bøker er Harens år, De hengte revenes skog, Den ulende mølleren og Kollektivt selvmord utkommet på norsk.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788203210815

EAN 9788203210815

Omtalt sted Finland

Språk Bokmål

Sider 175

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

30 109 99 30 4 3

Bokomtaler

På et lite torp bor 77 år gamle Linnea Ravaska. Hun lever et tilsynelatende rolig liv, men det er egentlig et mareritt. Hver måned når pensjonen kommer, kommer også Linneas fostersønn med sine rebelske kamerater på besøk. De herjer, bråker, stjeler og dreper over en lav sko. Til slutt får Linnea nok av å være redd og bekymret. Når politiet ikke er til hjelp, må hun ta saken i egne hender...

Enkel og lettere «crazy» underholdning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forferdelig dårlig bok. En røverhistorie av samme kvalitet som en skolestil skrevet av en skrivekyndig ungdomsskoleelev med overhodet ingen annen agenda enn å fylle et visst antall sider etter innfallsmetoden med åndsløst skrot.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Linnea Ravaska er 77 år og bor på sitt lille røde torp inne i Finlands skoger. Livet kunne ha vært perfekt dersom det ikke hadde vært for at fostersønnen og hans kriminelle kompiser hver måned ankommer for å hygge seg med pensjonen hennes ...

Til slutt blir Linnea desperat. Når verken politiet eller andre kan hjelpe henne med å bli kvitt røverbanden, ser hun seg nødt til å pønske ut en løsning på egen hånd.

Paasilinna har igjen levert en strålende roman full av finsk humor og vidd, blandet sammen med en dæsj røverhistorie og spenning.

Jeg savnet Ivar Nørves oppleserstemme (det er han som har lest inn de andre bøkene av Paasilinna som har kommet i lydbokformat), men det fungerte like fullt greit med Frøydis Armand.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

En dame er en dame. Selv i helvete.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Forbitrede og hevngjerrige grunnla de et helvetes brorskap som bare ventet på oberstinne Linnea Ravaskas død og et mulig påfølgende gjensyn. De håpet av hele sitt hjerte at hun ikke skulle greie å smyge seg inn i Himmelen og unnslippe hevnen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samtalen mennene imellom var i det hele tatt preget av vulgærspråkets lavere uttrykksformer. De uanstendige ordene fløt så lett at de strengt tatt ikke hadde noen praktisk betydning lenger, de fungerte som hjelpeord og krydret taleflommen på samme måte som tenåringenes evinnelige ”lissom”.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det nyttet ikke å bli sentimental nå: Det var bare å stappe i seg godbitene, og så fikk de ta livet av gamla senere.

De håpet av hele sitt hjerte at hun ikke skulle greie å smyge seg inn i Himmelen og unnslippe hevnen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pera hadde ikke greie på politikk, mente Kauko Nyysönen. Selv hadde han kommet fram til at det ikke var noen vits i å stemme i det hele tatt. Det var i hvert fall en protest. En måtte overlate politikerne til seg selv, isolere dem. Det ville ikke bli revolusjon i landet før alle stemmeberettigede nektet å gjøre sin borgerplikt. Når ingen av representantene fikk så mye som en eneste stemme, ville det bli helt umulig å sammenkalle riksdagen, for ingen ville jo bli valgt. Et land uten riksdag kunne ikke ha lover heller. En sånn situasjon var det en burde jobbe mot.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (35) Varsle Svar

Etter at jeg ble medlem her inne, har en helt ny litteraturverden åpenbart seg for meg. Dette er en liste over bøker jeg har lest som følge av påvirkning fra andre bokelskere. Noen bøker er bokelskere jeg følgers favoritter, enkelte bøker/forfattere har jeg fattet interesse for etter å ha lest bokomtaler, og atter andre er verker jeg fått konkrete tips om. Tusen takk til alle dere som skriver om bøkene dere har lest eller leser, det er nettopp dette som gjør denne siden helt unik og verdifull for alle oss som virkelig elsker bøker og det skrevne ord!


Godt sagt! (30) Varsle Svar

Lista er laget i forbindelse med utstilling i biblioteket


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Følger trenden og lager liste


Godt sagt! (2) Varsle Svar

bøker jeg har lest i 2014.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Volomari Volotinens første kone og andre gamle ting" av Arto Paasilinna
 • "Adam og Eva" av Arto Paasilinna
 • "Tordengudens sønn" av Arto Paasilinna
 • "Prosten og hans forunderlige tjener" av Arto Paasilinna
 • "En lykkelig mann" av Arto Paasilinna
 • "Den senile landmåleren" av Arto Paasilinna
 • "De hengte revenes skog" av Arto Paasilinna
 • "Den ulende mølleren" av Arto Paasilinna
 • "Den klønete skytsengelen" av Arto Paasilinna
 • "Fallvann" av Mikael Niemi
 • "Harens år" av Arto Paasilinna
 • "Mandelplukkersken" av Simonetta Agnello Hornby
Alle bokanbefalinger for dette verket