Tider som fulgte

av (forfatter).

Den norske bokklubben 1982 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (2 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 1982

Format Innbundet

ISBN13 9788252506822

Språk Bokmål

Sider 290

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 2 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

...her står jeg altså og skal undervise og veilede dere. Og hva ventes det så av meg at jeg skal lære dere? Skal jeg fortelle at dere om tyve år kommer til å være helt uttørret og åndelig bankerott, at deres naturlige instinkter blir forkrøplet og dere ubarmhjertig blir redusert til dusinmennesker? Skal jeg fortelle dere at alt det man kaller dannelse, kultur og vitenskap bare er en grusom hån så lenge menneskene fortsetter å sloss mot hverandre med gass, jern, krutt og ild i Guds og menneskelighetens navn? Ja, hva skal jeg vel lære dere, dere stakkars små som er de eneste som har holdt dere rene og ufordervede i disse skrekkelige årene? [...] Og her står jeg altså ansikt til ansikt med dere, jeg som er alt annet enn ren og uskyldig, og det jeg nå burde be dere om, er dette: fortsett å være som dere er og la ikke barndommens varme, milde lys bli misbrukt til å tjene som stikkflamme for hatet! På pannen bærer dere fremdeles uskyldighetens stempel - hvordan kan jeg da ha noe ønske om å belære dere? Må jeg ikke bli til et menneske igjen selv før jeg kan gjøre det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rahe reiser seg opp og går og går uten noen plan til han langt om lenge stanser foran de sorte korsene som står etter hverandre i lange rekker liksom et kompani, en bataljon, et regiment eller en hel hær.
Og plutselig vet han alt sammen. Her, ved disse korsene, blir alle de store ordene og begrepene til intet liksom bygninger som styrter sammen. Dette og dette alene er krigen som den virkelig er, det er ikke bare noe som fremdeles spøker i hjernen på dem som kom fra det med livet. Her hviler de tapte årene som det ikke ble noe ut av over gravene som en spøkelsesaktig tåke; her roper det livet som aldri ble levd og ikke kan finne ro, opp mot himmelen med en slik kraft at tausheten gir gjenlyd. Her strømmer kraften og viljen til en ungdom som døde før den kunne begynne å leve gjennom natten som en uendelig klage.
Han grøsser der han står. Med ett blir han klar over sin heroiske feiltagelse; den kom som et bunnløst svelg hvor en hel generasjons troskap, tapperhet og liv forsvant og ble til intet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De oppdragerne som selv mener at de føler med ungdommen, har ingen sans for realiteter. De unge ønsker slett ikke å bli forstått; de vil fortsette å være som de er. En voksen som forsøker å trenge inn på dem, gjør seg bare latterlig, like latterlig som om han gikk med barneklær. Vi kan føle med ungdommen, men ungdommen føler ikke med oss. Og det er det som redder den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

7 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

 • "Den norske nasjonalsosialismen - Nasjonal Samling 1933-1945 i tekst og bilder" av Hans Fredrik Dahl
 • "Deres ære var troskap - nordmenn drept i tysk krigstjeneste" av Eirik Veum
 • "Mitt navn er Asher Lev" av Chaim Potok
 • "Det største spillet" av Per Hansson
 • "Dommen" av Hanna Kvanmo
 • "Den franske løytnants kvinne" av John Fowles
 • "Hundre og én dag - en reportasjereise" av Åsne Seierstad
 • "Og tok de enn vårt liv - sagaen om Morset-familien" av Per Hansson
 • "Napoleon" av Herman Lindqvist
 • "Den siste viking" av Johan Bojer
 • "Sjakalen" av Frederick Forsyth
 • "Vinter over verden" av Ken Follett
Alle bokanbefalinger for dette verket