Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I denne boken forteller Terje Ness historien om veien fra Førde til Frankrike, og tilbake, om mors raspeballer, om stålvilje, egoisme, lykkestunder, men også om forventningspress og angst for ikke å lykkes. Her avslører han hemmeligheten bak mange av sine egne oppskrifter fra restauranten ORO. Med litt trening kan de fleste lage rettene hjemme. Han kommer også med sine personlige oppskrifter som han bruker når han kokkelerer hjemme, alt fra raspeballer til bacalao, fra sveler til trollkrem og moltesyltetøy. Med register.
Omtale fra forlaget
Her avslører Terje Ness også mange av sine egne oppskrifter fra restauranten, og fra tapaskjøkkenet og delikatesseavdelingen som er en del av ORO - og hva slags mat han lager hjemme. I denne boken avslører Terje Ness hemmeligheten bak mange av sine egne oppskrifter fra restauranten, fra tapaskjøkkenet og fra delikatesseavdelingen som er en del av ORO. Oppskriftene er valgt med omhu. Med litt trening kan de fleste lage retter som - om de ikke når helt opp til mesterens nivå - i hvert fall kan få oss amatørkokker til å føle at vi nærmer oss.Mat som lages på restaurant ORO og mat som Terje lager hjemme, representerer to vidt forskjellige verdener. Mens maten til gjestene holder internasjonal standard, lager Terje mat fra barndommens kjøkken når han kokkelerer hjemme. Her kommer han med sine meget personlige oppskrifter på alt fra raspeballer til bacalao, fra sveler til trollkrem og moltesyltetøy.Gode råvarer er nødvendig for å lage godt mat, hevder Terje. I tillegg må du kunne det aller mest grunnleggende. Derfor kommer han med oppskrifter som er uunnværlige for den som vil lykkes på sitt eget kjøkken - den gode kraften, de herlige sausene og de nydelige dessertene.Terje Ness er født i 1968 i Førde i Sogn og Fjordane. Driver i dag ORO Restaurant i Oslo sentrum, som er en av Skandinavias fremste og er belønnetmed én stjerne i den anerkjente Guide Rouge. I 1999 gikk Ness til topps i Bocuse d'Or i Lyon - et uoffisielt VM i kokkefaget - i konkurranse med 21 av verdens fremste kokker.Du behøver ikke å være oppflasket på franske trøfler og gåselever for å bli en av verdens fremste kokker. Det holder lenge med vestlandske raspeballer med flesk og duppe. I 1999 tok Terje Ness steget opp på det øverste trinnet i faget etter at han vant Bocuse d'Or, også kalt et uoffisielt VM for kokker.Beslutningen om å bli kjøkkensjef kom i en alder av fem år. Seks år senere lagde han mat for naboene - og 20 år senere var han sjef for sin egen stjernerestaurant ORO i Oslo. Det er med andre fullt ut mulig å komme fra det innerste av en vestlandsfjord og likevel bli til noe i livet."Terje Ness" forteller historien om veien fra Førde til Frankrike og tilbake, om mors raspeballer, om stålvilje, om egoisme, om lykkestunder og om angsten vi alle ville føle hvis vi skulle få en av verdens fremste kokker som middagsgjest.
Forlag Gyldendal fakta
Utgivelsesår 2003
Format Innbundet
ISBN13 9788205311640
EAN 9788205311640
Omtalt person Terje Ness
Språk Bokmål
Sider 214
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket9 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket